Coursera_nyito

SZTE-s hallgatók véleménye a Courseráról

Elkötelezett hallgatóink között van olyan, aki már 37 kurzust végzett el a Courserán, amelyhez az SZTE-sek térítésmentesen juthatnak hozzá. A Coursera for campus program 11 tudományterületen kínál oktatási anyagot, a kurzus elvégzése után oklevelet ad a hallgatóknak. Három egyetemistát kérdeztünk a Courserával kapcsolatban tapasztalataikról és arról, hogy miért érdemes a programhoz csatlakozni.


- A Coursera kiváló lehetőség a szakmai fejlődésre, tudásunk bővítésére és az angol nyelvtudásunk fejlesztésére - vélekedik Sikó Beáta az SZTE Gazdaságtudományi Karának marketing szakos hallgatója. Négy kurzust végzett el a Courserán: „A tanulás tanulása” kurzus áll a legközelebb hozzá, rendkívül hasznos tananyagnak tartja. Elvégezte a „Digital Marketing” és a „Use Mailchimp to Build an E-Mail Marketing Campaign”-t, amelyet a szakdolgozatához használt fel.


coursera

 

Ördög Tamás szerint, aki első éves a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar angol-magyar posztgraduális képzésén, a Coursera nagyszerű lehetőség és támogatást ad szakmai területen. Eddig 37 kurzust teljesített, többek között a Drug Development Product M. University of California Leading People and Teams University of Michigan-en és a Patient Safety Johns Hopkins University-n. Ezeket mind szakmai ismeretei bővítésére használta. Kedvenc kurzusa az Excel Skills for Business, az Intermediate Macquarie University-n. De egy egész specializációt is elvégzett. Szeret rendszerezni és nyilvántartást vezetni mindenről, a hétköznapokban és a munkája során is. Kiemelte a Career planning kurzust is, amelyen nemzetközi szinten tanulhatjuk meg, miként és hogyan készítsünk önéletrajzot és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat, anyagokat. Ördög Tamástól megtudtuk: tervei között szerepel, hogy felvegye még a Health Information Literacy for Data Analytics kurzust a University of California-n és a Clinical Data Science-t a University of Colorado System-en. Ezeket azért, hogy jobban beleáshassa magát a klinikai adatok feldolgozásába. Egyfajta önfejlesztés mind.

 

Kovács Tamás, a Történelemtudományi Doktori Iskola hallgatója, jelenleg második doktori képzését végzi földtudományokból, elsősorban gépi tanulással, big datával és adatelemzéssel kapcsolatos kurzusokat végzett el - intenzív rövid időszak alatt, összesen 6 specializációt. - Alapvetően Andrew NG csapta által vezetett kurzusokat hallgattam. Sok más mellett ő alapította a Google Braint, amit vezetett is, sok innováció fűződik a nevéhez. Remek tanár, rendkívül közérthetően beszél a gépi tanulásról, annak elméletéről, kalkulusról - mondta a hallgató, aki azért tartja remek lehetőségnek, a Courserát, mert informatikai téren nagyon erős. A későbbiekben szeretne további kurzusokat is felvenni, ha ideje engedi.

 

Zombori Anett


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *