Coursera_nyito

SZTE-s hallgatók véleménye a Courseráról

Elkötelezett hallgatóink között van olyan, aki már 37 kurzust végzett el a Courserán, amelyhez az SZTE-sek térítésmentesen juthatnak hozzá. A Coursera for campus program 11 tudományterületen kínál oktatási anyagot, a kurzus elvégzése után oklevelet ad a hallgatóknak. Három egyetemistát kérdeztünk a Courserával kapcsolatban tapasztalataikról és arról, hogy miért érdemes a programhoz csatlakozni.


- A Coursera kiváló lehetőség a szakmai fejlődésre, tudásunk bővítésére és az angol nyelvtudásunk fejlesztésére - vélekedik Sikó Beáta az SZTE Gazdaságtudományi Karának marketing szakos hallgatója. Négy kurzust végzett el a Courserán: „A tanulás tanulása” kurzus áll a legközelebb hozzá, rendkívül hasznos tananyagnak tartja. Elvégezte a „Digital Marketing” és a „Use Mailchimp to Build an E-Mail Marketing Campaign”-t, amelyet a szakdolgozatához használt fel.


coursera

 

Ördög Tamás szerint, aki első éves a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar angol-magyar posztgraduális képzésén, a Coursera nagyszerű lehetőség és támogatást ad szakmai területen. Eddig 37 kurzust teljesített, többek között a Drug Development Product M. University of California Leading People and Teams University of Michigan-en és a Patient Safety Johns Hopkins University-n. Ezeket mind szakmai ismeretei bővítésére használta. Kedvenc kurzusa az Excel Skills for Business, az Intermediate Macquarie University-n. De egy egész specializációt is elvégzett. Szeret rendszerezni és nyilvántartást vezetni mindenről, a hétköznapokban és a munkája során is. Kiemelte a Career planning kurzust is, amelyen nemzetközi szinten tanulhatjuk meg, miként és hogyan készítsünk önéletrajzot és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat, anyagokat. Ördög Tamástól megtudtuk: tervei között szerepel, hogy felvegye még a Health Information Literacy for Data Analytics kurzust a University of California-n és a Clinical Data Science-t a University of Colorado System-en. Ezeket azért, hogy jobban beleáshassa magát a klinikai adatok feldolgozásába. Egyfajta önfejlesztés mind.

 

Kovács Tamás, a Történelemtudományi Doktori Iskola hallgatója, jelenleg második doktori képzését végzi földtudományokból, elsősorban gépi tanulással, big datával és adatelemzéssel kapcsolatos kurzusokat végzett el - intenzív rövid időszak alatt, összesen 6 specializációt. - Alapvetően Andrew NG csapta által vezetett kurzusokat hallgattam. Sok más mellett ő alapította a Google Braint, amit vezetett is, sok innováció fűződik a nevéhez. Remek tanár, rendkívül közérthetően beszél a gépi tanulásról, annak elméletéről, kalkulusról - mondta a hallgató, aki azért tartja remek lehetőségnek, a Courserát, mert informatikai téren nagyon erős. A későbbiekben szeretne további kurzusokat is felvenni, ha ideje engedi.

 

Zombori Anett


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

 • január 1. 10:00 - február 12. 16:00
  A 2021-ben felvételizni szándékozókat sajnos nem tudjuk a BTK épületében fogadni, körbekalauzolni, elmondani nekik, miért a legjobb választás az SZTE BTK. Nem szeretnénk azonban lemondani arról, hogy az érdeklődők megismerhessék a BTK képzési kínálatát, segítséget kapjanak a felvételihez – és legfőképpen választ kapjanak minden kérdésükre. Ezért a Nyílt Nap most Nyílt Lapokká alakul: január első hetétől február közepéig minden héten szintén kedden és csütörtökön 14:00 és 16:00 óra között.
 • január 26.
  16:00 - 18:00
 • január 29.
  10:00 - 13:30
 • január 30.
  10:00 - 12:00
 • február 6.
  10:00 - 10:00