YT-A_tankonyveken_tul-_Felkeszules_az_emelt_szintu_matematika_erettsegire_nyito

Matek emelt érettségire készülsz? Ezt nézd meg!

Új online segédanyag került fel az SZTE Alma Mater YouTube csatornájára, ami az emelt szintű matematika érettségire való felkészülésben nyújt segítséget középiskolásoknak.

Az SZTE Alma Mater Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszerében megvalósuló, „A tankönyveken túl” című rendezvénysorozat szokásos, téli etapja ez az előadás, amelyben Szilágyi Judit, a Makói József Attila Gimnázium matematika mestertanára és az SZTE TTIK Matematika nagykövete segít az érettségire való felkészülésben. Előadásában, amely immár bárki számára elérhető, az írásbeli érettségi vizsgán előforduló típusfeladatokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat Szilágyi Judit.


Tavaly Árva László igazgató úr tartott hasonló előadást magyar nyelv és irodalomból, amely az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján szintén megtekintő. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgára való felkészülést a 2021 tavaszán folytatódó rendezvénysorozat; A tankönyveken túl további etapjaival támogatja az SZTE Alma Mater, így ha érettségi előtt állsz, mindenképpen érdemes követni őket Facebook és Instagram oldalukon, hogy ne maradj le legújabb anyagaikról.


Ha az SZTE-re szeretnél felvételizni, de sok kérdés van benned, jelentkezz az Alumni Mentor Utánpótlás Programra, ahol egy hozzád és érdeklődési területeidhez leginkább illő, jelenlegi SZTE-s mentor fog segíteni az eligazodásban.


További információ és kapcsolat: almamater@szte.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

 • január 1. 10:00 - február 12. 16:00
  A 2021-ben felvételizni szándékozókat sajnos nem tudjuk a BTK épületében fogadni, körbekalauzolni, elmondani nekik, miért a legjobb választás az SZTE BTK. Nem szeretnénk azonban lemondani arról, hogy az érdeklődők megismerhessék a BTK képzési kínálatát, segítséget kapjanak a felvételihez – és legfőképpen választ kapjanak minden kérdésükre. Ezért a Nyílt Nap most Nyílt Lapokká alakul: január első hetétől február közepéig minden héten szintén kedden és csütörtökön 14:00 és 16:00 óra között.
 • január 26.
  16:00 - 18:00
 • január 29.
  10:00 - 13:30
 • január 30.
  10:00 - 12:00
 • február 6.
  10:00 - 10:00