YT-A_tankonyveken_tul-_Felkeszules_az_emelt_szintu_matematika_erettsegire_nyito

Matek emelt érettségire készülsz? Ezt nézd meg!

Új online segédanyag került fel az SZTE Alma Mater YouTube csatornájára, ami az emelt szintű matematika érettségire való felkészülésben nyújt segítséget középiskolásoknak.

Az SZTE Alma Mater Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszerében megvalósuló, „A tankönyveken túl” című rendezvénysorozat szokásos, téli etapja ez az előadás, amelyben Szilágyi Judit, a Makói József Attila Gimnázium matematika mestertanára és az SZTE TTIK Matematika nagykövete segít az érettségire való felkészülésben. Előadásában, amely immár bárki számára elérhető, az írásbeli érettségi vizsgán előforduló típusfeladatokkal kapcsolatban ad hasznos tanácsokat Szilágyi Judit.


Tavaly Árva László igazgató úr tartott hasonló előadást magyar nyelv és irodalomból, amely az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján szintén megtekintő. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgára való felkészülést a 2021 tavaszán folytatódó rendezvénysorozat; A tankönyveken túl további etapjaival támogatja az SZTE Alma Mater, így ha érettségi előtt állsz, mindenképpen érdemes követni őket Facebook és Instagram oldalukon, hogy ne maradj le legújabb anyagaikról.


Ha az SZTE-re szeretnél felvételizni, de sok kérdés van benned, jelentkezz az Alumni Mentor Utánpótlás Programra, ahol egy hozzád és érdeklődési területeidhez leginkább illő, jelenlegi SZTE-s mentor fog segíteni az eligazodásban.


További információ és kapcsolat: almamater@szte.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *