Coursera_nyito

Készüljünk együtt az egyetemre a Coursera-val

Nagyra értékeljük, hogy a jövődet a Szegedi Tudományegyetemen tervezed! Hogy megkönnyítsük a felkészülést a felvételire, majd az egyetemi életre, tarts velünk a következő hónapokban!


A Szegedi Tudományegyetemre első helyen jelentkezők számára lehetőséget biztosítunk, hogy csatlakozzanak a Coursera for SZTE programhoz, mintha már most az egyetem polgárai lennének. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen és korlátlanul hozzáférhetnek a világ legnagyobb online oktatási felületéhez, és az ott ajánlott kurzusok elvégzésével már el is kezdhetik a felkészülést az egyetemi tanulmányaikra.

Mi a Coursera for SZTE program?

  • A Coursera a világ legnagyobb online oktatási felülete.
  • Közép-Kelet Európából először az SZTE-vel kötött szerződést a Coursera, amelynek köszönhetően az egyetem polgárai ingyenesen férhetnek hozzá a tartalmakhoz.
  • A tanfolyamokat, kurzusokat a világ élvonalában lévő egyetemek és vállalatok hirdették meg (pl. Yale Egyetem, John Hopkins Egyetem, Google, Facebook, IBM, Microsoft)
  • A kurzusok sikeres elvégzése után az azt meghirdető egyetem vagy vállalat által kiállított igazolás jár.
  • Az igazolás az SZTE-n kreditre váltható, így gyorsabban haladhatsz az egyetemi tanulmányaiddal.
  • Az egyetemen másként kell tanulni, mint a középiskolában. Figyelmedbe ajánljuk a programban elérhető A tanulás tanulása című négyhetes kurzust, amely erre készít fel.


     

    Miért vegyél részt a programban?
    • A Courserán található tanfolyamok, kurzusok kötöttség nélkül bármikor felvehetők és megszakíthatók.
    • Ha mégsem tetszik a kiválasztott Coursera tananyag, bármikor abbahagyhatod a kurzust.
    • Olyan kurzusok is rendelkezésedre állnak, melyek segítséget jelentenek az egyetemi tanulmányaid megkezdésében.
    • A választott szakterületedhez tartozó legnépszerűbb kurzusokat is megtalálod itt.
    • A világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak diákja lehetsz egy-egy kurzus erejéig - és még igazolást is kapsz a sikeres teljesítésről.
    • Ha az SZTE-re jelentkezel első helyen, ingyenesen férsz hozzá a tartalmakhoz, nincs semmilyen fizetési kötelezettséged.

     

    Otthonról, kötöttségek nélkül vehetsz részt a világ élvonalába számító egyetemek és vállalatok oktatási programjában.


    Mit tanulhatok a Coursera for SZTE programban?

    A regisztráció után 4000-nél több kurzushoz férsz hozzá, íme néhány az SZTE által ajánlottak közül:

     

    Mit kell tenned?

     

    Csak pár lépés, hogy Te is élvezhesd az SZTE polgárainak szóló szolgáltatást.

    Regisztrálj már ma a Coursera for SZTE programba, és készüljünk együtt az egyetemi tanulmányokra.

    A hozzáférés személyre szóló, a felvételi eljárásban megadott névvel és e-mail címmel vehető igénybe 2022. július 7-ig történő regisztrációval. A regisztráció a jelentkező részéről semmiféle kötelezettséggel nem jár. A kurzusok felvételére a Coursera for SZTE tanulmányi rendszerében 2022. július 31-ig van lehetőség, a vizsgák teljesítési határideje 2021. augusztus 31. Sikeres vizsga esetén a hallgató a kurzus teljesítéséről digitálisan aláírt oklevelet kap .pdf formátumban.

    A Coursera for SZTE programhoz a személyre szóló hozzáférés értéke 100.000,-Ft, másra nem átruházható.


    esza_felso

    Számold ki a pontjaid!



    Pontkalkulator_grafika

    Nyiss a Jövőd Felé!







    Hallgatóink mondták


    Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

    Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




    Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

    Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!



    További hallgatói vélemények >>>


    Események

    Rendezvénynaptár *

    • július 10.
      Egész napos
      A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.