mail_hirlevel_2info1

Dokumentumok pótlása a felvételi eljárásban

A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz szükséges, vagy a többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2021. július 8-ig lehet pótolni.


Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe fel kell tölteni. Ugyanitt ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. A feldolgozás néhány napot vesz igénybe, ezt követően jelenik meg az elbírálás eredménye az E-felvételiben, a Jelentkezéshez csatolt dokumentumok táblázatban.

Egy-egy feltöltött fájl csak egyféle dokumentumot tartalmazzon, így mindent rögtön a megfelelő kategóriába tudunk feltölteni.

 

Több fájlból álló dokumentummásolat (pl. középiskolai bizonyítvány vagy leckekönyv, amelynek minden oldaláról külön pdf vagy jpg készült) feltöltésekor csak akkor kattintsunk A dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése gombra, ha biztosak vagyunk benne, hogy valóban minden oldalt feltöltöttünk a Fájl kiválasztása/Feltöltés műveletekkel.


Ezt követően új fájlt (például egy-egy kifelejtett oldalmásolatot) már csak akkor tölthetünk fel, a beadott dokumentumhoz, ha azt már az Oktatási Hivatal feldolgozta. Ez nem hosszú idő ugyan, de a határidő közeledtével lényeges lehet.


Ha egy már meglévő dokumentumhoz szeretnénk új fájlokat feltölteni (pl. középiskolai bizonyítvány még hiányzó oldalait), akkor a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az adott dokumentumtípus melletti Művelet ikonra kell kattintani. A már benyújtott dokumentum képét annak neve mellett látható ikon segítségével lehet megtekinteni.

 

Amire még figyelni kell

  • Elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, függetlenül a jelentkezési helyek számától.
  • A dokumentum legyen jól olvasható, illetve tartalmazza a személyes adatokat.
  • A dokumentum hitelességét igazoló aláírás, pecsét és a dátum (pl. okleveleknél) legyen látható a feltöltés után is.
  • Elektronikusan aláírt dokumentum mellé csatoljuk az aláírás hitelességét igazoló tanúsítványt is (amennyiben az külön fájlban található).
  • A beszkennelt és feltöltött dokumentumokat nem kell még külön e-mailben vagy fénymásolva postán is elküldeni. Ez csak lelassítja a feldolgozás folyamatát, hiszen kétszer kell velük foglalkozni.

 

Technikai tudnivalók

Az E-felvételi rendszere jpg vagy pdf formátumokat tudja fogadni. A dokumentum lehet színes vagy fekete-fehér. A feltölthető fájlok mérete és felbontása max. 5 Mbyte, illetve jpg esetében min. 500x500 és max. 4500x4500 képpont felbontás.

Legjobb, ha a digitalizálás szkennerrel történik, de telefonnal is lefotózható a dokumentum. Lényeges, hogy csak a feltöltendő irat látszódjon, de az teljes egészében, és itt is figyeljünk a megfelelő minőségre.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *