weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_SZTE_WEB

Ösztöndíjak, juttatások – használd ki az SZTE lehetőségeit!

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

Milyen ösztöndíjakból szemezgethetsz?

A szociális ösztöndíj és a tanulmányi ösztöndíj mellett a nemzeti felsőoktatási, a városi, a Bursa Hungarica vagy a Szent Imre is jó lehetőség lehet az anyagi helyzeted stabilizálására.


Ha sportolsz is és mellette jól is tanulsz, akkor a „Jó tanuló – Jó sportoló” ösztöndíjat is megpályázhatod.


Ezeken kívül az SZTE legtöbb kara biztosít külön ösztöndíjat hallgatóinak, hogy megkönnyítse az egyetemi éveket, vagy így segítse önköltséges hallgatóit. Az SZTE-n és a karokon kívül más szervezetek is hirdetnek ösztöndíjakat, így akár vállalati ösztöndíjak közül is válogathatsz. Ráadásul olyan ösztöndíjak is léteznek, amelyek csak bizonyos szakok hallgatóinak szólnak.


Ha esetleg nemzetközi vizekre is eveznél, akkor ajánljuk figyelmedbe az Erasmus ösztöndíjat, amivel a világ számos helyére juthatsz el a tanulmányaidtól függően! Miért éri meg belevágni? Hallgasd meg egy SZTE-s beszámolóját.



Ingyenes utazás? Szegeden belül lehetséges!

Félévente pályázhatsz a városi tanulóbérletre, amennyiben nappali tagozatos, államilag finanszírozott hallgató vagy. Így az ingyenes diákbérlettel igénybe veheted a szegedi összes tömegközlekedési eszközt.


Diákkedvezmények? Több, mint gondolnád!

A diákigazolvány nyújtotta lehetőségekkel már valószínűleg képben vagy, de emellett számos, kari kártyával igénybe vehető kedvezmény áll a rendelkezésedre, ami tényleg széleskörűen felhasználható az étkezéstől kezdve a szórakozáson át a kulturális tevékenységekig.


Ne aggódj, az SZTE-n még spórolni is tudsz a nyári pihenésre!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.




Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>