nemzetkozi_osztondijak

Nemzetközi ösztöndíjak? Utazz, tanulj, láss világot az SZTE-vel!

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

#Erasmus+

A Szegedi Tudományegyetemnek az Erasmus+ programban több mint 1000 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 540 partneregyetemmel, 31 országból. Ráadásul, akár 2 féléven keresztül is kint maradhatsz a választott országban. Nézz utána, hogy milyen lehetőségeid vannak a szakon belül és melyik a legszimpatikusabb!

Ez miért szuper lehetőség? A nyelvtudásod elmélyítésével nagy előnnyel indulsz majd a munkaerőpiacon akár külföldön is!

Olyan kulturális, szakmai és emberi ismeretekkel gazdagodsz majd, amelyekkel itthon talán soha nem találkoznál! A többi előnye már csak rajtad áll!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem ERASMUS-honlapját!


#CEEPUS

Ez nem más, mint a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram, amely száz partneregyetemet foglal magába 15 tagország 65 városából. A program célja, hogy közép- és kelet-európai országok felsőoktatási intézményei között megkönnyítse az oktatói és hallgatói cserét, nyelvi szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételt. Újdonságként a program lehetőséget nyújt hallgatói szakmai kirándulások lebonyolítására és közös diplomaprogramok kialakítására is.

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem CEEPUS honlapját!


#Campus Mundi

A program támogatja a hallgatói mobilitást és igyekszik hozzájárulni a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének növeléséhez. A program háromféle ösztöndíjat kínál: részképzéshez, szakmai gyakorlathoz és rövid tanulmányúthoz. A Campus Mundi ösztöndíj a legtöbb költségedet fedezi, bárhol is tanulnál a világban egy-két szemeszter erejéig. Vágj bele életed egyik legjobb kalandjába!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem Campus Mundi honlapját!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *