Coursera_nyito

Készüljünk együtt az egyetemre a Coursera-val

Nagyra értékeljük, hogy a jövődet a Szegedi Tudományegyetemen tervezed! Hogy megkönnyítsük a felkészülést a felvételire, majd az egyetemi életre, tarts velünk a következő hónapokban!


A Szegedi Tudományegyetemre első helyen jelentkezők egyedülálló módon részt vehetnek a Coursera for SZTE programban, mintha már most az egyetem polgárai lennének. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen és korlátlanul hozzáférhetsz a világ legnagyobb online oktatási felületéhez, és az ott ajánlott kurzusok elvégzésével készülhetsz az egyetemi tanulmányaidra.

Mi a Coursera for SZTE program?

 • A Coursera a világ legnagyobb online oktatási felülete.
 • Közép-Kelet Európából először az SZTE-vel kötött szerződést, amely alapján az egyetem polgárai ingyenesen férhetnek hozzá a tartalmakhoz.
 • A tanfolyamokat, kurzusokat a világ élvonalbeli egyetemei és vállalatai hirdették meg (pl. Yale Egyetem, John Hopkins Egyetem, Google, Facebook, IBM, Microsoft)
 • A kurzusok sikeres elvégzéséért a meghirdető egyetem vagy vállalat által kiállított igazolás jár, ez előnyt jelent, ha egyetem mellett keresel munkát.
 • Az igazolás az SZTE-n kreditre váltható, gyorsabban haladsz a tanulmányokban.
 • Az egyetemen majd másként tanulni mint a középiskolában. A programban elérhető A Tanulás Tanulása c. 4 hetes kurzusunk erre készít fel.


CourseraTehát már az egyetemi életre való felkészülés során elkezdheted a tanulmányaidat.

Miért jó részt venni a programban?

 • A Coursera tanfolyamok, kurzusok kötöttség nélkül bármikor felvehetők és megszakíthatók.
 • Ha mégsem tetszik a kiválasztott Coursera tananyag, bármikor abbahagyhatod.
 • Megismerheted az online oktatás legjobbjainak módszereit.
 • Figyelmedbe ajánljuk azokat a kurzusokat, amelyek különösen hasznosak az egyetem elkezdéséhez.
 • A választott szakterületedhez tartozó legnépszerűbb kurzusokat is megtalálod itt.
 • A világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak diákja lehetsz egy-egy kurzus erejéig - és még igazolást is kapsz a sikeres teljesítésről.
 • Ha az SZTE-re jelentkezel első helyen, ingyenesen férsz hozzá a tartalmakhoz, nincs semmilyen fizetési kötelezettséged.


Tehát itthonról, kötöttségek nélkül vehetsz részt a világ élvonalába számító egyetemek és vállalatok oktatási programjában.


Mit tanulhatok a Coursera for SZTE programban?


A regisztráció után 4000-nél több kurzushoz férsz hozzá, íme néhány az SZTE által ajánlottak közül:


  Mit kell tenned?


  Tehát csak pár lépés, hogy Te is élvezhesd az SZTE polgárainak szóló szolgáltatást.
  Regisztrálj már ma a Coursera for SZTE programba, és készüljünk együtt az egyetemi tanulmányokra.


  A hozzáférés személyre szóló, a felvételi eljárásban megadott névvel és e-mail címmel vehető igénybe 2021. július 8-ig történő regisztrációval. A regisztráció a jelentkező részéről semmiféle kötelezettséggel nem jár. A kurzusok felvételére a Coursera for SZTE tanulmányi rendszerében 2021. július 31-ig van lehetőség, a vizsgák teljesítési határideje 2021. augusztus 31. Sikeres vizsga esetén a hallgató a kurzus teljesítéséről digitálisan aláírt oklevelet kap pdf formátumban.

  A Coursera for SZTE programhoz való személyre szóló hozzáférés értéke 100.000,-Ft, másra nem átruházható.  esza_felso

  Nyiss a Jövőd Felé!  Hallgatóink mondták


  FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

  A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.  Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

  Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


  További hallgatói vélemények >>>


  Események

  Rendezvénynaptár *