SZTE_tehetseggondozas

A kemény munka megtérül – tehetséggondozás az SZTE-n

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont éppen téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! 120 ezer forintos ösztöndíjjal már a középiskolásokat is támogatjuk!

#elsőhelyesjelentkezőktámogatása

Az SZTE START tehetséggondozó program célja a tehetséges középiskolások egyetemi beilleszkedésének segítése, és későbbi szakmai fejlődésének támogatása. Az “SZTE START ösztöndíj” közvetlen kedvezményezettjei azok a felvételiző diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt is nyernek. Az ösztöndíj összege személyenként minimum 40 000 Ft, maximum 120 000 Ft. Az egyéni ösztöndíjat egy összegben kapja meg minden hallgató miután felvételt nyert az SZTE-re.


Az SZTE START program az ösztöndíjon kívül rengeteg lehetőséget biztosít az első egyetemi években. Az ösztöndíjasok ugyanis tagjai lesznek egy olyan mentori rendszernek, amely segítséget nyújt az egyetemi beilleszkedésben, ezen kívül pedig a szakmai fejlődést biztosító speciális kurzusokon is részt vehetnek. A START ösztöndíjasok az SZTE Tehetségpont kedvezményrendszerét is igénybe vehetik, ingyenesen használhatják a Tehetség könyvtárat, és Tehetség hálózati tagságot is nyernek.


Az ösztöndíj mellett számos más szolgáltatást is kínál az SZTE Junior Akadémia.


#azSZTEnatehetségnemvészel

Az Esélyt a Középiskolás Tehetségeknek pályázat és az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumának a Szegedi Tehetség-HÍD programja célozza meg a nehéz helyzetben lévő, de kiemelkedő tehetségű középiskolás diákokat.


Kerülj be az SZTE Tehetségpont tagjai közé! Hogyan? A Tehetséggondozó Tanács évente kiírt kiválósági listája külön rangsorban értékeli az alap-, mester-, illetve osztatlan képzések hallgatóit, a sportolókat és művészeket, valamint a doktoranduszokat. A teljesítmények függvényében a hallgatók 30 és 100 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjban részesülnek.


A Tehetségponttal összhangban a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány is kiáll a tehetségekért és évente öt hallgatót részesít fejenként 200 ezer forintos ösztöndíjban, és öt különdíjban. Az ösztöndíjat már elsőévesként is érdemes megpályázni, ugyanis a későbbi évek pályázatain mindez pluszpontokat jelent.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.
kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *