Jelentkezz az SZTE Junior Akadémia Beugró programjára!

Az érettségire való felkészülésben segít az SZTE Junior Akadémia Beugró programja.

Már elkezdődtek a középiskolások és a másodfelvételizők számára meghirdetett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok a kötelező tantárgyakból, nyelvekből, és biológiából illetve kémiából. 2020 januárjában azonban új tanfolyamok indulnak, ezúttal informatikából és olyan szakmai tárgyakból, mint turisztikai ismeretek, gépgyártás-technológiai ismeretek, mechatronikai ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, illetve épületgépészeti ismeretek.


A 60 órás tanfolyamok önköltsége 30 ezer forint, de ezt az összeget visszakapják azok, akik a 2020/2021-es tanévben sikeresen felvételiznek a Szegedi Tudományegyetemre.


A felkészítőkre 2020. január 10-ig lehet jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu e-mail címen.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.




Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *