Jelentkezz az SZTE Junior Akadémia Beugró programjára!

Az érettségire való felkészülésben segít az SZTE Junior Akadémia Beugró programja.

Már elkezdődtek a középiskolások és a másodfelvételizők számára meghirdetett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok a kötelező tantárgyakból, nyelvekből, és biológiából illetve kémiából. 2020 januárjában azonban új tanfolyamok indulnak, ezúttal informatikából és olyan szakmai tárgyakból, mint turisztikai ismeretek, gépgyártás-technológiai ismeretek, mechatronikai ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, illetve épületgépészeti ismeretek.


A 60 órás tanfolyamok önköltsége 30 ezer forint, de ezt az összeget visszakapják azok, akik a 2020/2021-es tanévben sikeresen felvételiznek a Szegedi Tudományegyetemre.


A felkészítőkre 2020. január 10-ig lehet jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu e-mail címen.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *