DSC_0856

Hozz ki többet a tanulmányaidból!

Bizonyára Te is gondolkodtál már azon, hogy adhat-e többet az egyetem a tanulásnál? A választ az SZTE+ programban találod, amely lehetőséget ad arra, hogy élmény legyen az egyetemista élet. Hatala Dórát az Általános Orvostudományi Kar hallgatóját a program kihívásairól és személyes élményeiről kérdeztük.

Miért csatlakoztál az SZTE+ programhoz?
Tavaly augusztus elején láttam, hogy van egy ilyen lehetőség, és jó mókának találtam, hogy kihívásokat teljesítek. Volt időm megcsinálni a feladatokat, és úgy voltam vele meglátjuk mi lesz belőle.


Milyen kihívásokat kellett teljesíteni? Melyik volt a kedvenced?
Az egyik kedvenc feladatom a Neptun átszínezése volt, csak át kellett állítani a színt és megírni, hogy milyen. Ezen kívül a Füvészkert megismerése egy nagyon hangulatos program, meg a Hop-on-hop-off busszal való utazás is egy igazi élmény volt. Ezek a bronz kihívásokban találhatóak, az ezüst kategóriában már nehezebb dolgokat kellett teljesíteni. Például önkénteskedni kellett, meg egy egyetemi csapathoz csatlakozni, ezek már jóval több időt igényeltek.


– Volt olyan feladat, amit nehéznek találtál?
– A prózaíró pályázat nem állt a képességeimhez közel, de végül megcsináltam, és beadtam a pályázatot. Hazafelé a vonaton volt elég időm végiggondolni és megírni, majd kiderül mi lesz az eredménye.


Mennyire összeegyeztethető a tanulmányaid mellett az SZTE+ kihívásai?
A bronz kihívásokat legfőképp még augusztusban csináltam meg, de szerintem vannak olyan kihívások, amik kikapcsolódásnak is jók, például ha moziba kell menni. Az ezüst kihívásoknál meg azt találtam motiválónak, hogy a feladatok teljesítése után lehetőség van 30 perccel hamarabb jelentkezni a vizsgákra, ami nagy segítség. Voltak még olyan feladatok, amiket alapból is terveztem az egyetemen, például csatlakozni egy csapathoz, így jól jött, hogy ezt is be tudtam írni egy kihívásnak.


DSC_0856


Milyen jutalmakban részesültél a programban?
A bronz kihívások után egy kitűzőt kaptunk, illetve egy oklevelet, amit Szakál Péter oktatási igazgató adott át. Lehetőségünk volt még a Mérnöki Karon csokoládét készíteni, ami egy igazán érdekes program volt.


– Négy kategória található a kihívásoknál: professzionális, ötletgyáros, megvalósító, és felfedező. Melyik kategóriát találtad szimpatikusnak?
Szerintem az ötletgyáros az, ami a legközelebb áll hozzám. Szeretek ötletelni, és a kreativitást is bele kell vinni ezekbe a kihívásokba. Sokat kell tanulni, és jó érzés, hogy mással is lehet foglalkozni, így más fele mennek a gondolataim, és más dolgokon is tudok agyalni.


– Mennyire segítette a beilleszkedésed az SZTE+?
A bronz kihívások teljesítése után már találkoztunk a szervezőkkel, és nekem ez segítség volt, mert tudtam kérdezgetni a többiektől, hogy mit hogyan kell csinálni. A közösség szempontjából az is jó, hogy együtt is lehet a feladatokat teljesíteni.


Az SZTE+ programhoz bárki csatlakozhat, aki szereti a kihívásokat. A hallgatóknak különböző feladatokat kell teljesíteniük, amik segítségével olyan kompetenciákat szereznek, amik felkészítik őket a munkaerőpiaci elvárásokra, és fejlesztik a problémamegoldó és vállalkozói képességüket. A programban található kihívásokat bronz, ezüst és arany fokozatba sorolják. Ezek egymásra épülnek, és fokozatról-fokozatra egyre nehezebb teljesíteni a kihívásokat. A programhoz a CooSpace felületen csatlakozhatsz.


SZTEinfo: Mátó Gábor

Fotó: Móczár Dóra

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.






jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.



További hallgatói vélemények >>>