Elindult az ügyintézés az E-felvételiben

Elérhetők az ügyintézési funkciók az E-felvételiben: a szeptemberben induló képzésekre jelentkezők július 9-ig használhatják dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. Az E-felvételiben jelöld Te is első helyen a Szegedi Tudományegyetemet!

Jelentkezéseidet, a közhiteles nyilvántartástól átvett adataidat, a dokumentumokat és a kérvények állapotát kizárólag az E-felvételiben tudod nyomon követni. A ponthatárok megállapítását – várhatóan 2020. július 23-át – követően erről a saját online felületről töltheted le a besorolási döntésről szóló határozatot is.


Az E-felvételi ügyintézési felületén ellenőrizheted a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataidat, a megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatokat az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatod is. A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve jelennek meg a fenti adatok és az aktuális pontszámok. A státuszlapot a Hivatalos iratok menüpontban éred el.


Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizheted a már benyújtott dokumentumok feldolgozottságát és a feldolgozás eredményét.


A Jelentkezések és pontszámok menüpontban megnézheted az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámaidat és annak részleteit is. A feltöltött dokumentumok feldolgozása folyamatos, így érdemes az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatnod az E-felvételi felületére.


Hiánypótlás


2020. június 25-ig, a jelentkezéskor megadott e-mail címedre, általános tájékoztatást kapsz az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről, ha pedig hiányos jelentkezést nyújtottál be, akkor hiánypótlási felszólítást is kapsz. A felszólításokat szintén az E-felvételiből lehet letölteni (a Hivatalos iratok menüpontból). Ezért is fontos, hogy rendszeresen megnézd az E-felvételit, valamint a megadott e-mail címedet. A hiánypótlásról bővebben itt olvashatsz.


Dokumentumpótlás, sorrendmódosítás


A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatod. Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe kell feltölteni.


Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzik be. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben a február 15-i jelentkezési határidő után szerezted vagy szerzed meg a nyelvvizsgádat, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnod.


A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, legkésőbb július 9-ig az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában, vagyis itt jelezheted, hogy a Szegedi Tudományegyetemet akarod első helyen megjelölni. Itt jelennek meg az általad megadott képzések, amelyek a mellettük lévő kis nyíl ikonnal sorolhatók lejjebb vagy feljebb. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva véglegesítheted az új jelentkezési sorrend.


Az ügyintézésről bővebben itt olvashatsz.


Forrás: Felvi.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.

Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *