Elindult az ügyintézés az E-felvételiben

Elérhetők az ügyintézési funkciók az E-felvételiben: a szeptemberben induló képzésekre jelentkezők július 9-ig használhatják dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. Az E-felvételiben jelöld Te is első helyen a Szegedi Tudományegyetemet!

Jelentkezéseidet, a közhiteles nyilvántartástól átvett adataidat, a dokumentumokat és a kérvények állapotát kizárólag az E-felvételiben tudod nyomon követni. A ponthatárok megállapítását – várhatóan 2020. július 23-át – követően erről a saját online felületről töltheted le a besorolási döntésről szóló határozatot is.


Az E-felvételi ügyintézési felületén ellenőrizheted a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataidat, a megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatokat az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatod is. A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve jelennek meg a fenti adatok és az aktuális pontszámok. A státuszlapot a Hivatalos iratok menüpontban éred el.


Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizheted a már benyújtott dokumentumok feldolgozottságát és a feldolgozás eredményét.


A Jelentkezések és pontszámok menüpontban megnézheted az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámaidat és annak részleteit is. A feltöltött dokumentumok feldolgozása folyamatos, így érdemes az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatnod az E-felvételi felületére.


Hiánypótlás


2020. június 25-ig, a jelentkezéskor megadott e-mail címedre, általános tájékoztatást kapsz az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről, ha pedig hiányos jelentkezést nyújtottál be, akkor hiánypótlási felszólítást is kapsz. A felszólításokat szintén az E-felvételiből lehet letölteni (a Hivatalos iratok menüpontból). Ezért is fontos, hogy rendszeresen megnézd az E-felvételit, valamint a megadott e-mail címedet. A hiánypótlásról bővebben itt olvashatsz.


Dokumentumpótlás, sorrendmódosítás


A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatod. Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe kell feltölteni.


Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzik be. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben a február 15-i jelentkezési határidő után szerezted vagy szerzed meg a nyelvvizsgádat, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnod.


A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, legkésőbb július 9-ig az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában, vagyis itt jelezheted, hogy a Szegedi Tudományegyetemet akarod első helyen megjelölni. Itt jelennek meg az általad megadott képzések, amelyek a mellettük lévő kis nyíl ikonnal sorolhatók lejjebb vagy feljebb. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva véglegesítheted az új jelentkezési sorrend.


Az ügyintézésről bővebben itt olvashatsz.


Forrás: Felvi.hu


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *