Elakadtál a felvételiben? Kérdezd Bercit!

Idén is várja a felvételivel kapcsolatos kérdéseket Berci, a Szegedi Tudományegyetem chatbotja. Berci Messenger üzenetek formájában mesél többek között a ponthatárokról vagy a felvételi követelményekről. Bercitől bármit kérdezhetsz a felvételi kapcsán az összetettebb témákhoz az SZTE felvételi szakértőit hívja segítségül.

Fiatalos formában segíti leendő hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem. A továbbtanulás előtt állók az SZTE Felvételi Facebook oldalán tehetik fel kérdéseiket BerciBotnak, aki bármilyen SZTE-hez kapcsolódó kérdésben segít az érdeklődőknek. Mindent tud például a felvi.hu használatával, a nyelvvizsgával, az emelt érettségivel és a ponthatárokkal kapcsolatban. Ha Berci egy komplex kérdést kap, az SZTE Felvételi szakértőit hívja segítségül, akik bekapcsolódnak a Messenger beszélgetésbe és segítenek a felvételi előtt álló középiskolásoknak.


BerciBot, az SZTE leghíresebb tudósáról kapta nevét, az egyetlen magyar Nobel-díjasról, aki hazai kutatásáért kapta meg a legrangosabb tudományos elismerést. Szent-Györgyi Albert 1937-ben nyerte el a Nobel-díjat és kutatásainak színhelye az SZTE volt, melynek 1940-1941 között rektora volt.


Keresd BerciBotot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi Facebook oldalán!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.

Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *