Elakadtál a felvételiben? Kérdezd Bercit!

Idén is várja a felvételivel kapcsolatos kérdéseket Berci, a Szegedi Tudományegyetem chatbotja. Berci Messenger üzenetek formájában mesél többek között a ponthatárokról vagy a felvételi követelményekről. Bercitől bármit kérdezhetsz a felvételi kapcsán az összetettebb témákhoz az SZTE felvételi szakértőit hívja segítségül.

Fiatalos formában segíti leendő hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem. A továbbtanulás előtt állók az SZTE Felvételi Facebook oldalán tehetik fel kérdéseiket BerciBotnak, aki bármilyen SZTE-hez kapcsolódó kérdésben segít az érdeklődőknek. Mindent tud például a felvi.hu használatával, a nyelvvizsgával, az emelt érettségivel és a ponthatárokkal kapcsolatban. Ha Berci egy komplex kérdést kap, az SZTE Felvételi szakértőit hívja segítségül, akik bekapcsolódnak a Messenger beszélgetésbe és segítenek a felvételi előtt álló középiskolásoknak.


BerciBot, az SZTE leghíresebb tudósáról kapta nevét, az egyetlen magyar Nobel-díjasról, aki hazai kutatásáért kapta meg a legrangosabb tudományos elismerést. Szent-Györgyi Albert 1937-ben nyerte el a Nobel-díjat és kutatásainak színhelye az SZTE volt, melynek 1940-1941 között rektora volt.


Keresd BerciBotot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi Facebook oldalán!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.
Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *