Egészségtudományi képzésekért is megéri az SZTE-t választanod!

Szeretnél más embereken segíteni és érdekelnek az egészségtudományok? Az SZTE-n Te is megtalálhatod a neked leginkább tetsző területet! Mi pedig összegyűjtöttük Neked, hogy mégis mire számíthatsz, ha az SZTE-n szerzed meg a diplomádat.

Szívesen foglalkoznál másokkal, segítenéd őket betegségük idején, de nem tudod, mennyire érné meg ez Neked a diploma megszerzése után? Az Oktatási Hivatal évről-évre összegyűjti Diplomás Pályakövető Rendszerében az egyes tudományterületekre vonatkozóan, hogy a pályakezdők milyen esélyekkel indultak el a munkaerőpiacon, ezáltal pedig te is láthatod, hogy mire számíthatsz, amikor lediplomázol.


Az SZTE Egészségtudományi- és Szociális Képzési Karon számos olyan szak közül választhatsz mellyel Te is segíthetsz majd másokon. Ezek a szakok évről-évre nagyon népszerűek. Ráadásul, ha ezek közül választasz, az SZTE-s diplomád olyan értéket jelent majd számodra, mely az országos átlagnál is jobb. Az egészségtudomány területén végzők ugyanis több, mint 222 ezer forintos havi bruttó jövedelemre számíthatnak, míg a Pécsi Tudományegyetem frissen végzettjei csupán 209 ezer forintot remélhetnek.

SZTE-s diplomáddal munkát sem kell sokáig keresned majd. A frissen végzett ETSZK-sok ugyanis kicsivel több, mint másfél hónap alatt elhelyezkednek valahol, míg az országos átlagot tekintve ehhez közel két hónap kell, a Debrecenben végzettek pedig több, mint két hónap alatt találnak munkát. A gyors elhelyezkedést mutatja, hogy az álláskeresők aránya is alacsony. Az SZTE egészségtudományi képzésein végzettek csupán 2 százaléka volt álláskereső a végzés utáni évben, míg az országban átlagosan 2,74 százaléka a pályakezdőknek ezen a területen. Az SZTE a többi vidéki egyetem közül is kiemelkedik, ugyanis a pécsi egyetem végzettjeinek 2,21 százaléka, míg a Debreceni Egyetem végzettjeinek a 4 százaléka volt álláskereső.


Ráadásul az SZTE-ről indulsz a legjobb esélyekkel, hogy diplomás munkakört tölts be: a pályakezdők közel 83 százaléka helyezkedett el ilyen pozícióban. Az országos átlag ehhez képest csupán 78 százalék. Más vidéki egyetemekhez képest is jobb esélyekkel indulsz: a pécsiek 79 százaléka, a debreceniek 76 százaléka talált diplomát igénylő munkakört magának. Az SZTE-s egészségtudományi diplomával rendelkezők több, mint 90 százaléka pedig hazánkban is megtalálta számításait, tehát nem kell messzire menned, hogy jó és biztos munkahelyed legyen.


Természetesen úgy is dönthetsz, hogy folytatod tanulmányaidat. Az SZTE-sek közel 18 százaléka tett így. Az alapképzés után pedig a végzettek 14 százaléka kezdett el a munka mellett tanulni is, tehát, mint látod, erre is lehetőséged lesz.


Az egészségtudományi képzések után nem sok meglepetés érhet, hogy milyen pozícióban tudsz elhelyezkedni. A legtöbben gyógytornászként, védőnőként, ápolóként vagy szakápolóként helyezkedtek el. Voltak, akik általános egészségügyi asszisztensként, vagy segédápolóként, műtőssegédként találták meg számításaikat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *