Both_Odon_Emlekverseny

Both Ödön Emlékverseny középiskolai tanulóknak

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Both Ödön Emlékversenyt hirdet középiskolai tanulók számára. Az írásbeli közjogtörténeti alapismereti tesztből és a Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadásból álló versenyre 2020. november 30-ig várják a 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a jog- és politikatörténet, valamint a közügyek és a jogrendszerek, illetőleg a jogi és államtudományi stúdiumok iránt érdeklődő középiskolás tanulók számára meghirdeti a - Kar egykori kiváló jogtörténész oktatóegyéniségének nevét viselő - Both Ödön Emlékversenyt, amely egyedülálló lehetőséget nyújt a jelentkezők számára, hogy már az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt elmélyíthessék jogtörténeti ismereteiket és szélesíthessék jogi gondolkodási horizontjukat.

 

A tanulmányi versenyre 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi középiskolájából. A 2021. január 15-én megrendezésre kerülő versenyen legalább 6, legfeljebb 12 csapat vesz majd részt, kiválasztásuk a jelentkezési űrlapok visszaküldésének időbeli sorrendje alapján történik.

 

A jelentkezési határidő: 2020. november 30-a.

 

A versennyel kapcsolatos részletes információk és aktualitások, valamint a verseny jelentkezési lapja a www.juris.u-szeged.hu honlapcímen érhetők el.

 

Kapcsolattartók: Dr. Pétervári Máté (egy. adjunktus) és Dr. Pozsonyi Norbert (egy. adjunktus)

 

E-mail cím: both.ajtk@szte.hu


A jelentkezési lap itt, a részletes versenyfelhívás itt érhető el.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.






Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *