kifizetes-1024x654

Ösztöndíjak, juttatások – használd ki az SZTE lehetőségeit!

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

Milyen ösztöndíjakból szemezgethetsz?

A szociális ösztöndíj, a tanulmányi ösztöndíj mellett a köztársasági, a városi, a Bursa Hungarica vagy a Szent Imre is jó lehetőség lehet az anyagi helyzeted stabilizálására.


Emellett meg kell említenünk az Erasmus ösztöndíjat, amivel a világ számos helyére juthatsz el a tanulmányaidtól függően! #travellover


Ingyenes utazás? Szegeden belül lehetséges!

Félévente pályázhatsz a városi tanulóbérletre, amennyiben nappali tagozatos, államilag finanszírozott hallgató vagy. A diákbérlettel igénybe veheted a szegedi összes tömegközlekedési eszközt.


Könyvmoly vagy? Tankönyvre lenne szükséged? Támogatjuk!

Minden félévben 6500 forintos jegyzettámogatásban részesülsz, amit az SZTE Jegyzetboltban tudsz felhasználni akár online is. Maximum az adott vásárlás értékének 75%-áig használható fel, a számla 25%-a terheli a te pénztárcádat. Így is jó lehetőség, nem igaz? #olvasnimenő


Diákkedvezmények? Több, mint gondolnád!

A diákigazolvány nyújtotta lehetőségekkel már valószínűleg képben vagy, de emellett számos, kari kártyával igénybe vehető kedvezmény áll a rendelkezésedre, ami tényleg széleskörűen felhasználható az étkezéstől kezdve a szórakozáson át a kulturális tevékenységekig.


Ne aggódj, az SZTE-n még spórolni is tudsz a nyári pihenésre!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *