IMG_3451

A kemény munka megtérül – tehetséggondozás az SZTE-n

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont pont téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! Már a középiskolásokat is támogatjuk!

#azSZTEnatehetségnemvészel


Az Esélyt a Középiskolás Tehetségeknek pályázat és az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumának a Szegedi Tehetség-HÍD programja célozza meg a nehéz helyzetben lévő, de kiemelkedő tehetségű középiskolás diákokat.


Kerülj be az SZTE Tehetségpont tagjai közé! Hogyan? A Tehetséggondozó Tanács évente kiírt kiválósági listája külön rangsorban értékeli az alap-, mester-, illetve osztatlan képzések hallgatóit, a sportolókat és művészeket, valamint a doktoranduszokat. A teljesítmények függvényében a hallgatók 30 és 100 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjban részesülnek.


A Tehetségponttal összhangban a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány is kiáll a tehetségekért és évente öt hallgatót részesít fejenként 200 ezer forintos ösztöndíjban, és öt különdíjban.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.




Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *