kompetencia_meres_kiemelt_nagy

Színvonalas képzések tizenhárom képzési területen

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán és Tanárképző Központjában az élethosszig tartó tanulás jegyében sok száz alap-, mester-, osztatlan és doktori képzéssel, felsőoktatási szakképzéssel, szakirányú továbbképzési és felnőttképzési programmal várja a továbbtanulni vágyókat.

A szegedi egyetem valamennyi tudományterületen színvonalas képzéseket kínál az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi, informatikai és pedagógusképzésen át az agrár, műszaki, sport és művészeti programokig. A legtöbb szak nappali és levelező tagozaton végezhető, de a Gazdaságtudományi Kar távoktatási formában is indít képzést. A Természettudományi és Informatikai Kar, a Mezőgazdasági Kar, valamint a Mérnöki Kar duális formában is hirdet szakokat, így az egyetemi tanulmányok alatt munkatapasztalatot is szerezhetnek a szegedi hallgatók. A mesterdiplomával már rendelkezők 19 doktori iskolában szerezhetnek PhD-fokozatot. A Szegedi Tudományegyetem meghirdetett képzései a felvi.hu-n oldalon elérhetők.


kompetencia1


A magyar nyelvű képzések mellett az SZTE-n továbbtanuló fiatalok például a jogi és a gazdaságtudományi területeken idegen nyelvű képzések közül is választhatnak. A folyamatosan bővülő oktatási kínálat eredményeként a 2017/2018-as tanév első félévében az SZTE-n mintegy 21 000 hallgató tanult, közülük több mint 3500-an külföldi fiatalok.


A Szegedi Tudományegyetem az E-tananyag fejlesztésben is élen jár. Az intézmény képzésfejlesztésének része az online kurzuskínálat bővítése, melyet több uniós pályázat is támogat. A Massive Open Online Course, azaz tömeges nyílt online kurzusok rendszerében a képzéshez a világ bármely pontjáról bárki csatlakozhat. Az online kurzusokhoz kötődő infokommunikációs technológiák alkalmazásának terjedése, a nyílt forráskódú megközelítés megújítja az egyetemi tankönyv és jegyzetkiadást. Bővülnek a hallgatóbarát szolgáltatások, miközben a munka melletti önképzésre és a diplomaszerzésre is alkalmas lesz a szegedi egyetemen kialakuló open online oktatás.


A magas színvonalú oktatáshoz elengedhetetlen a modern környezet. Szeged belvárosában és a Tisza túlpartján lépten-nyomon egyetemi épületekkel találkozhatnak a Szegedre látogatók, amelyek többségében ingyenes wifi-szolgáltatás érhető el. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az az oktatási és közösségi tér, ahol az egyetem szíve dobog. Itt működik az SZTE Klebelsberg Könyvtár is, melyet a világ tíz legszebb bibliotékája között tartanak számon.


kleb_konyvtar


A modern környezethez hozzátartozik az energiahatékonyság és a környezettudatosság szem előtt tartása. A hallgatók szemléletformálása, a „zöldben” gondolkodás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem 2010 óta folyamatosan előkelő helyen szerepel az indonéz UI GreenMetric of World Universities Ranking felmérésben. A 2017-es világrangsorában az SZTE a 88., az európai listán a 42., Magyarországon továbbra is a legzöldebb egyetem.


Az SZTE-n továbbtanulók nemcsak Magyarországon képezhetik magukat. A különböző mobilitási programok az egyetem tehetséges hallgatói számára lehetőséget adnak rövidtávú vagy teljes képzési programokban való részvételre Európában és más kontinenseken. Az Erasmus+ programban az SZTE-nek 968 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 492 partneregyetemmel, 30 ország 346 városából. A Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) 10 támogatott hálózata 100 partneregyetemet foglal magába, 15 tagország 65 városából. A szegedi intézmény kiváló kapcsolatokat ápol több mint 80 partnerintézménnyel világszerte, ez szintén lehetőséget teremt a diákok számára, hogy különböző csereprogramokban vegyenek részt. A külföldön tanulni vágyó diákok részképzését a Campus Mundi program is támogatja, melyben az elmúlt években már 100 SZTE-s hallgató vett részt.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *