kompetencia_meres_kiemelt_nagy

Színvonalas képzések tizenhárom képzési területen

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán és Tanárképző Központjában az élethosszig tartó tanulás jegyében sok száz alap-, mester-, osztatlan és doktori képzéssel, felsőoktatási szakképzéssel, szakirányú továbbképzési és felnőttképzési programmal várja a továbbtanulni vágyókat.

A szegedi egyetem valamennyi tudományterületen színvonalas képzéseket kínál az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi, informatikai és pedagógusképzésen át az agrár, műszaki, sport és művészeti programokig. A legtöbb szak nappali és levelező tagozaton végezhető, de a Gazdaságtudományi Kar távoktatási formában is indít képzést. A Természettudományi és Informatikai Kar, a Mezőgazdasági Kar, valamint a Mérnöki Kar duális formában is hirdet szakokat, így az egyetemi tanulmányok alatt munkatapasztalatot is szerezhetnek a szegedi hallgatók. A mesterdiplomával már rendelkezők 19 doktori iskolában szerezhetnek PhD-fokozatot. A Szegedi Tudományegyetem meghirdetett képzései a felvi.hu-n oldalon elérhetők.


kompetencia1


A magyar nyelvű képzések mellett az SZTE-n továbbtanuló fiatalok például a jogi és a gazdaságtudományi területeken idegen nyelvű képzések közül is választhatnak. A folyamatosan bővülő oktatási kínálat eredményeként a 2017/2018-as tanév első félévében az SZTE-n mintegy 21 000 hallgató tanult, közülük több mint 3500-an külföldi fiatalok.


A Szegedi Tudományegyetem az E-tananyag fejlesztésben is élen jár. Az intézmény képzésfejlesztésének része az online kurzuskínálat bővítése, melyet több uniós pályázat is támogat. A Massive Open Online Course, azaz tömeges nyílt online kurzusok rendszerében a képzéshez a világ bármely pontjáról bárki csatlakozhat. Az online kurzusokhoz kötődő infokommunikációs technológiák alkalmazásának terjedése, a nyílt forráskódú megközelítés megújítja az egyetemi tankönyv és jegyzetkiadást. Bővülnek a hallgatóbarát szolgáltatások, miközben a munka melletti önképzésre és a diplomaszerzésre is alkalmas lesz a szegedi egyetemen kialakuló open online oktatás.


A magas színvonalú oktatáshoz elengedhetetlen a modern környezet. Szeged belvárosában és a Tisza túlpartján lépten-nyomon egyetemi épületekkel találkozhatnak a Szegedre látogatók, amelyek többségében ingyenes wifi-szolgáltatás érhető el. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az az oktatási és közösségi tér, ahol az egyetem szíve dobog. Itt működik az SZTE Klebelsberg Könyvtár is, melyet a világ tíz legszebb bibliotékája között tartanak számon.


kleb_konyvtar


A modern környezethez hozzátartozik az energiahatékonyság és a környezettudatosság szem előtt tartása. A hallgatók szemléletformálása, a „zöldben” gondolkodás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem 2010 óta folyamatosan előkelő helyen szerepel az indonéz UI GreenMetric of World Universities Ranking felmérésben. A 2017-es világrangsorában az SZTE a 88., az európai listán a 42., Magyarországon továbbra is a legzöldebb egyetem.


Az SZTE-n továbbtanulók nemcsak Magyarországon képezhetik magukat. A különböző mobilitási programok az egyetem tehetséges hallgatói számára lehetőséget adnak rövidtávú vagy teljes képzési programokban való részvételre Európában és más kontinenseken. Az Erasmus+ programban az SZTE-nek 968 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 492 partneregyetemmel, 30 ország 346 városából. A Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) 10 támogatott hálózata 100 partneregyetemet foglal magába, 15 tagország 65 városából. A szegedi intézmény kiváló kapcsolatokat ápol több mint 80 partnerintézménnyel világszerte, ez szintén lehetőséget teremt a diákok számára, hogy különböző csereprogramokban vegyenek részt. A külföldön tanulni vágyó diákok részképzését a Campus Mundi program is támogatja, melyben az elmúlt években már 100 SZTE-s hallgató vett részt.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *