Megkezdődött az EOS rendszer felhasználóinak oktatása

2014. májusában megkezdődött az EOS rendszer felhasználóinak oktatása: a felhasználói azonosító igénylése és az oktatásokra történő jelentkezés egyaránt elektronikusan felületeken történik.

A 2014. január 1-től hatályba lépő, az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet alapvetően megváltoztatta az eddig minden költségvetési intézmény által kötelezően alkalmazott államháztartási számvitel rendszerét. Az új jogszabály kiadásával az államháztartásra vonatkozó szabályokat egységesítették, az új államháztartási számviteli rendszerben külön költségvetési és pénzügyi számviteli rendszer kerül megkülönböztetésre.

 

A fentiek miatt vezettük be az új, a törvényi változásokat követő és annak megfelelő gazdálkodási információs rendszert, az EOS ügyviteli szoftvert. A szoftver bevezetésének első szakasza lezárult, a rendszer tartalmazza az alapvető gazdálkodási információkat, sikeresen benyújtottuk az Egyetem negyedéves beszámolóját, így elindítjuk az EOS felhasználói oktatásokat.

 

A gazdálkodási információs rendszert az Egyetem minden szervezeti egysége, a gazdálkodással, pénzügyekkel foglalkozó valamennyi munkatársa használhatja – figyelembe véve az eddigi felhasználói számokat valamint a beérkezett igényeket, ez mintegy 1000-1200 fő oktatását jelenti.

Az erre vonatkozó vezetői döntés értelmében a jogosultság megadásának feltétele a felhasználói oktatáson való részvétel, amely után a részvevők vizsgát tesznek az ott szerzett ismeretekről.

 

Az EOS rendszer használatára vonatkozó jogosultságot elektronikusan lehet igényelni a Modulo rendszerben, a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/gmf_regisztracio. címen.

A regisztrációt követően belső postával küldjük meg a felhasználói azonosítót, amellyel beléphetnek az EOS és az oktatást támogató GMF Coospace rendszerekbe.

 

A jelentkezés és az oktatás menete:

1. Igényeljen felhasználói azonosítót a Modulo rendszerben a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/gmf_regisztracio. címen. A regisztrációról szóló részletes leírás elérhető a GMF honlapján.

2. A kapott azonosítóval lépjen be a GMF Coospace rendszerbe a https://coospace.gmf.u-szeged.hu/ címen, majd az „EOS support - használati útmutatók, leírások lekérdező felhasználóknak (EOS_SUPPORT)” című színtérbe.

3. A színtéren belül az EOS kézikönyvek, leírások dokumentumtárban megtalálja az EOS felhasználói dokumentációit, amelyek közül az EOS kézikönyv 1. és 5. fejezetét javasoljuk az oktatás előtt tanulmányozni.

4. A színtér Jelentkezések menüpontjában jelentkezzen a meghirdetett oktatási alkalmak egyikére, majd a kiválasztott időpontban vegyen részt az oktatáson.

5. Az oktatást követően a GMF Coospace rendszerben töltse ki a vizsgasort. A sikeres vizsgát követően aktiváljuk hozzáférési azonosítóját az éles EOS rendszerhez.

 

Az oktatások a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Nagyelőadójában kerülnek megrendezésre 2014. május 28-án és várhatóan 2014. június 6-án. Mindkét napon 3-3 csoportban tartunk oktatást, amelyek időtartama 85 perc - a képzések pontos időpontjai a Coospace rendszerben tekinthetők meg.

 

Az EOS oktatásokkal kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket az eos.support@gmf.u-szeged.hu címre küldhetik el.

 

 

Üdvözlettel:

 

GMF Rendszerüzemeltetési Csoport

 

 

A regisztrációról szóló részletes leírás ide kattintva tölthető le.