2021. december 2., csütörtök
altgyak_fejlec_2

Alternatív gyakornoki program

Tisztelt meglévő, illetve leendő Partnerünk!


Szeretnénk felhívni a figyelmét egy egyedülálló gyakornoki program lehetőségére. Olyan civil szervezetek/egyesületek/egyetemi egységek jelentkezését várjuk az Alternatív Gyakornoki Programba, akik hallgatóbarát környezetet biztosítva szeretnének profitálni a program adta lehetőségekből.

Az Alternatív Gyakornoki Programról

Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül minden félévben meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként vehető fel a Neptunban.)

Mi a célja?

A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. Programunkkal egyrészt azokat a diákokat célozzuk meg, akiknek nincsen kötelező szakmai gyakorlata. Másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetlegesen saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.

Miért jó ez a fogadó szervezetnek?

új “skill-ek”: a hallgatók által újfajta, fiatalos nézőpontokat ismerhet meg a szervezet

tehermentesítés: a gyakornokok számtalan feladatba bevonhatóak eseti jelleggel, de éppúgy a nagyobb projekteket is segíthetik ötleteikkel, tanulmányaik során szerzett tudásukkal

gyakorlat teszi a mestert: úgy gondoljuk, az utánpótlás nevelése nagyon fontos a munka világában. A szervezet által kijelölt mentor nemcsak a hallgatónak segít a tudásmegosztással, hanem arra is lehetőség van, hogy nyitott pozíció esetén a rátermettségét és motivációját már bizonyító hallgatót válasszák új munkatársnak, így biztosítva a szervezet munkájába immár teljes értékű bekapcsolódást, a hosszú távú munkakapcsolatot, amire több esetben volt már példa a fogadó szervezeteknél.

Mit kell tudni még a programról?

A program nem minősül kötelező szakmai gyakorlatnak, így nem esik az arra vonatkozó szabályok hatálya alá. A hallgató önkéntes szerződéssel foglalkoztatható.

a következő időszak a 2020/21 tavaszi félévére szól (6-14 hét, min. 120 óra) az időpontok rugalmasak, a mentor és a hallgató határozzák meg időbeosztásukat.

...a végére pedig jöjjenek a kötelezettségek

Milyen dokumentumok és egyéb elintéznivalók szükségesek a programban való részvételhez?

1) Gyakornoki felhívás elküldése a Karrier Irodának (2021. augusztus 16-ig) (a letöltés kattintásra indul el)

A dokumentum adatainak kitöltése után tudjuk a gyakornoki helyet meghirdetni felületeinken (több mint 5500 főt számláló Facebook oldalunk, honlapunk és Instagram oldalunk segítségével).
(Az iroda toborzási kampánya természetesen saját felületekkel is kiegészíthető.)

→ Ezután a hallgatók a szakmai érdeklődésüknek megfelelő gyakornoki helyre önéletrajz és motivációs levél elküldésével pályáznak.
→ Elkezdődik a kapcsolatfelvétel: a fogadó szervezet/egyetemi egység kiválasztja az elvárásainak leginkább megfelelő gyakornokot. Ezt kérjük, minden esetben a megadott határidőig jelezzék az iroda felé, hogy a hallgató időben felvehesse a kurzust a Neptunban.

2) A fogadó szervezet/egyetemi egység partnerségi megállapodást köt az Oktatási Igazgatósághoz tartozó SZTE Karrier Irodával, melyben vállalja, hogy mentort jelöl ki a gyakornok mellé, aki támogatja majd a rá bízott feladatok ellátásában, kompetenciái fejlesztésében. A mentor felsőfokú végzettségű, adott szakterületen legalább 2 éves tapasztalattal rendelkező személy.

→ Önkéntes szerződés keretében megállapodnak a gyakorlat időbeli ütemezésében.

3) A gyakorlat végén a fogadó szervezet/egyetemi egység értékelést ad a hallgató munkájáról, a hallgató is értékeli a fogadó helyet, illetve szakmai beszámolót ír.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal:
Karrier_iroda_logo2016color

Varga Edit, 6722 Szeged, Vitéz utca 17.
Postázási cím: SZTE Karrier Iroda, 6722 Szeged, Vitéz utca 17.
Friss hírek

Friss hírek RSS

Novemberi_hirlevel_boritokep

Keresd a legfrissebb állás- és gyakornoki ajánlatokat!

Honlapra_2_4

Discover Morgan Stanley and its divisions. Familiarize yourself with our recruitment process and join a series of events with the opportunity to meet us and understand what we work on within the Finance Risk Management divisions.

ideathon

"A startup vállalkozások 42%-a azért bukik el, mert a piacnak nincs szüksége a megoldásra, amit kínál." Megmutatjuk hogyan kerüld el, hogy a Te vállalkozásod is ebbe a hibába essen!Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3