alternativ_gyakornoki_program_1

Alternatív gyakornoki program

Tisztelt meglévő, illetve leendő Partnerünk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy egyedülálló gyakornoki program lehetőségére. Olyan civil szervezetek/egyesületek/egyetemi egységek jelentkezését várjuk az Alternatív Gyakornoki Programba, akik hallgatóbarát környezetet biztosítva szeretnének profitálni a program adta lehetőségekből.

Az Alternatív Gyakornoki Programról

Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül minden félévben meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként vehető fel a Neptunban.)

Mi a célja?

A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. Programunkkal egyrészt azokat a diákokat célozzuk meg, akiknek nincsen kötelező szakmai gyakorlata. Másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetlegesen saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.

Miért jó ez a fogadó szervezetnek?

új “skill-ek”: a hallgatók által újfajta, fiatalos nézőpontokat ismerhet meg a szervezet

tehermentesítés: a gyakornokok számtalan feladatba bevonhatóak eseti jelleggel, de éppúgy a nagyobb projekteket is segíthetik ötleteikkel, tanulmányaik során szerzett tudásukkal

gyakorlat teszi a mestert: úgy gondoljuk, az utánpótlás nevelése nagyon fontos a munka világában. A szervezet által kijelölt mentor nemcsak a hallgatónak segít a tudásmegosztással, hanem arra is lehetőség van, hogy nyitott pozíció esetén a rátermettségét és motivációját már bizonyító hallgatót válasszák új munkatársnak, így biztosítva a szervezet munkájába immár teljes értékű bekapcsolódást, a hosszú távú munkakapcsolatot, amire több esetben volt már példa a fogadó szervezeteknél.

Mit kell tudni még a programról?

A program nem minősül kötelező szakmai gyakorlatnak, így nem esik az arra vonatkozó szabályok hatálya alá. A hallgató önkéntes szerződéssel foglalkoztatható.

a következő időszak a 2020/21 őszi félévére szól (6-14 hét, min. 120 óra) az időpontok rugalmasak, a mentor és a hallgató határozzák meg időbeosztásukat.

...a végére pedig jöjjenek a kötelezettségek

Milyen dokumentumok és egyéb elintéznivalók szükségesek a programban való részvételhez?

1) Gyakornoki felhívás elküldése a Karrier Irodának (2020.július 17-ig)

A dokumentum adatainak kitöltése után tudjuk a gyakornoki helyet meghirdetni felületeinken (több mint 5500 főt számláló Facebook oldalunk, honlapunk és Instagram oldalunk segítségével).
(Az iroda toborzási kampánya természetesen saját felületekkel is kiegészíthető.)

→ Ezután a hallgatók a szakmai érdeklődésüknek megfelelő gyakornoki helyre önéletrajz és motivációs levél elküldésével pályáznak.
→ Elkezdődik a kapcsolatfelvétel: a fogadó szervezet/egyetemi egység kiválasztja az elvárásainak leginkább megfelelő gyakornokot. Ezt kérjük, minden esetben a megadott határidőig jelezzék az iroda felé, hogy a hallgató időben felvehesse a kurzust a Neptunban.

2) A fogadó szervezet/egyetemi egység partnerségi megállapodást köt az Oktatási Igazgatósághoz tartozó SZTE Karrier Irodával, melyben vállalja, hogy mentort jelöl ki a gyakornok mellé, aki támogatja majd a rá bízott feladatok ellátásában, kompetenciái fejlesztésében. A mentor felsőfokú végzettségű, adott szakterületen legalább 2 éves tapasztalattal rendelkező személy.

→ Önkéntes szerződés keretében megállapodnak a gyakorlat időbeli ütemezésében.

3) A gyakorlat végén a fogadó szervezet/egyetemi egység értékelést ad a hallgató munkájáról, a hallgató is értékeli a fogadó helyet, illetve szakmai beszámolót ír.


FOGADÓHELYKÉNT JELENTKEZEM A PROGRAMBA!


Kérdés esetén keressen minket bizalommal:
Karrier_iroda_logo2016color

Varga Edit, 62/546-680, 6722 Szeged, Vitéz utca 17. 
Postázási cím: SZTE Karrier Iroda, 6722 Szeged, Vitéz utca 17.Friss hírek

Friss hírek RSS

szte_the_20202

Július elsejétől – többek között – sor kerülhet külföldi kiküldetések elrendelésére és hivatalos külföldi delegációk fogadására, valamint engedéllyel lehetőség van zárt és nyílt helyen a 100 főnél több személy részvételével tervezett rendezvények megtartására is. A kollégiumok kivételével az egyetemi épületek július elsejétől szabadon látogathatók, így a Karrier Iroda is.

GTK_hirlevel_boritokep

A legfrissebb gyakornoki és álláslehetőségekkel.

eugloh

This training programme is focused on innovation in health, so as to contribute to improve the development of different business ideas and new business creation, within the framework of methodologies and techniques for defining and validating business models such as Business Model Canvas, by Alexander Osterwalder and Customer Development, by Steve Blank.Kövess minketfacebook-icon3  insta-icon3  linkedin-icon3