sztesportnyito

A szorgalmi időszak kezdetén felpörög a sportélet az SZTE-n

A vizsgaidőszakban sem álltak le teljesen a Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójához tartozó tevékenységek: átadták a „Jó tanuló – jó sportoló” díjakat. Februártól ismét sportoló hallgatókkal telnek meg a termek és új mozgásformák, angol nyelvű órák is várják az egyetemi polgárokat.

A hallgatói művészeti és sport díjakat a Magyar Kultúra Napja alkalmából Balló Andrea festőművész kiállításának megnyitóján 2023. január 20-án az SZTE Rektori Épület Átriumában adták át. Az SZTE Sportközpont és az SZTE EHÖK „Jó tanuló- jó sportoló 2022.” pályázatának hallgatói díjait is ezen az eseményen adta át Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese.

A díjazottak:

Női kategória:

Komáromi Krisztina Panna – sportlövészet

Vass Vivien - kötélugrás

Kondász Andrea - majorette

mbszm

Mocsári Bence átveszi a Jó tanuló-jó sportoló díjat Prof. Dr. Széll Mártától, Fotó: Szabó Andrásné Madar Márta

Férfi kategória:

Mocsári Bence Máté - paratriatlon

Csókási Márton - sárkányhajó

Árvai Péter - judo

dijazottak_tm

A díjazottak és Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője (a kép jobb szélén), Fotó: Szabó Andrásné Madar Márta

A sportlétesítmények karbantartására, korszerűsítésére is alkalmas volt a vizsgaidőszak, például az SZTE Sportközpont falmászó terme is megújult. A szorgalmi időszakban az első héten tájékoztató jellegű órákat tartanak azzal kapcsolatban, hogy, milyen felszerelésre lesz szüksége az adott órán a hallgatóknak, milyen követelményeknek kell megfelelni a sikeres teljesítéshez valamint a kötelező balesetvédelmi tájékoztatókat is ilyenkor tartják.

si

Az SZTE-n a síelés alapjait is megismerhetik az érdeklődők, Fotó: Lantos Rebeka

A Szegedi Tudományegyetemen sok külföldi hallgató tanul, az ő igényeiknek megfelelően, angol nyelvű órák is találhatók az SZTE Sportközpont kurzusai között. Több, mint 15 féle mozgásforma közül tudnak ingyenesen választani, többek között úszás, jóga, köredzés, kötélugrás, csapat- és küzdősportok, valamint aerobic jellegű. Az egyetemi kapacitás alapján, több mint 500 külföldi hallgató heti rendszerességű rekreációs és sporttevékenységét tudja koordinálni a központ.

A magyar nyelvű kurzusokon hatvannál is több mozgásformát kínálnak a jelenleg meghirdetett 3200 férőhelyre.

sup

A SUP (Stand up paddeling) egyre népszerűbb a hallgatók körében, Fotó: Lénárt Dóra


– A tavaszi szemeszterben is változatos programokkal várjuk a mozogni vágyókat. Jó a kapcsolatunk a városban található sportlétesítmények vezetőivel, így a sportuszoda, az MVM Szeged Vízisport Egyesület és - amennyiben lesz jég, - a műjégpálya is olyan különleges helyszínek, ahol az SZTE polgárai megtalálhatják a hozzájuk legjobban illő sportot. Várható a már hagyományosnak mondható éjszakai úszás is, emellett tervezünk Aerobic maratont, görkori- és síesteket. Ahogy javul az időjárás, bővülnek a lehetőségek: a Vízitelep segítségével SUP-ozás és sárkányhajózás, valamint további rekreációs programok indulnak hallgatóknak és oktatóknak. Az Alma Mater Weekend június második hétvégéjén lesz, többféle MEFOB bajnokságon indulnak majd az SZTE csapatai és zajlik az egyeztetés az EUSA (European University Sports Association) versenyekkel kapcsolatban is. Érdemes követni az SZTE Sportközpont Facebook és Instagram oldalait, ott mindig aktuális információkkal, programokkal találkozhatnak az érdeklődők – tudtuk meg Dr. Tokodi Margarétától, az SZTE Sportközpont vezetőjétől.
Lévai Ferenc
Nyitókép: Az SZTE Aerobic maraton évek óta nagy siker Fotó: Mátó Gábor

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.


Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>


Események