30evesazEETK

30 éve a hallgatók szolgálatában az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ immár 30 éve nyújt különböző szolgáltatásokat a hallgatók számára, segítve őket az egyetemi élet kihívásaival való megküzdésben és sikeres tanulmányaikban.

Tanulásmódszertan

A tanulásmódszertani tréningek és tanácsadások eredményeképpen jelentős javulást tapasztaltak a hallgatók tanulmányi átlagaiban, segítve őket abban, hogy hatékonyabbá tegyék tanulási folyamataikat és jobb eredményeket érjenek el.

Életvezetés

Az életvezetési szolgáltatások keretében 11 pszichológus, 1 pszichiáter és mentálhigiénikus áll rendelkezésre személyes és online konzultációkra. Ez az erőforrás rendkívül sokat segített a hallgatóknak az érzelmi és mentális egészségük megőrzésében, valamint az életvezetési készségeik fejlesztésében. A szolgáltatás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a hallgatói elégedettség mérés konkrét eredményei és a várólista.

SANSZ

A Sansz program keretében folyamatosan kapcsolatban állnak 283 sajátos nevelési igényű hallgatóval, biztosítva számukra a megfelelő támogatást és segítséget az egyetemi tanulmányaik során.

 kep2

Kortárs segítőik, akik maguk is hallgatók, kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy a diákok könnyebben alkalmazkodjanak az egyetemi környezethez és sikeresen teljesítsék tanulmányaikat.

A jövőben további terveik között szerepel csoportos pszichoedukációs előadások szervezése, valamint a passzivált hallgatókra kiterjeszteni minden szolgáltatásukat, hogy minél több diák számára legyen elérhető és hasznos a támogatásuk.

A 30 éves „szülinap” apropóján pedig konferenciát szerveznek őszre, ahol az egyetem számos területéről várnak szakembereket az előadók és a hallgatóság soraiba.

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *