Beiskolázási kampány 2023 SZTE

Elindult a Szegedi Tudományegyetem országos beiskolázási kampánya

A Szegedi Tudományegyetem országos beiskolázási kampánya keretében széles képzési kínálatának bemutatása mellett a 2024-es felvételi változásokról is átfogó tájékoztatást kínál az érdeklődő középiskolásoknak, szüleiknek és tanáraiknak. A 47 állomásos, nagyszabású roadshow-n ismertetik Magyarország legjobb egyetemének képzésein felül a felvételi követelményeket és a pluszpontok megszerzésének lehetőségeit is.

A 2024-től bevezetett változások eredményeként, az egyetemek és főiskolák intézményenként és szakonként eltérő felvételi követelményeket határoztak meg, így különösen fontossá vált, hogy a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálata mellett követelményrendszeréről is első kézből értesüljenek az érdeklődők.

Az intézmény munkatársai által a fiatalok és szüleik negyven középiskolában és gimnáziumban nyerhetnek betekintést a Szegedi Tudományegyetem életébe. A felsőoktatási intézmény ezen kívül hét további helyszínen is jelen lesz, bővítve ezáltal beiskolázási kampányának területeit.

Az első ilyen, új állomás a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, ahol 2023. november 11-én 10:00 és 14:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem 12 kara mellett a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai pontos és részletes tájékoztatást adnak az SZTE képzéseinek legfontosabb tudnivalóiról.

A 2024-es beiskolázási kampányban kiemelt szerepet kap az SZTE Pontkalkulátor, amely segítségével a jelentkezők kiszámolhatják a várható felvételi eredményeiket az egyetemen elérhető valamennyi szak tekintetében. Ez segítséget jelenthet a megfelelő szak kiválasztásában, és a jelentkezési sorrend meghatározásában is.

Emellett a roadshow keretében meghirdetett rendezvényekre látogatók tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is, valamint arról, hogy az SZTE-re jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvételért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárásban.

További információk és a nyílt napok teljes listája a Szegedi Tudományegyetem felvételi oldalán érhetők el.

Pósa Tamara

Fotó: Kovács-Jerney Ádám


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.
Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *