nyito_szte_

Mintegy 30 szakon hirdet keresztféléves mesterképzéseket az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak. Az érdeklődők november 15-ig a felvi.hu oldalon jelentkezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar – hirdet mesterképzéseket a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában is hirdet képzéseket az intézmény. A jelentkezők 27 szak közül választhatnak.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia, hungarológia, francia nyelv, irodalom és kultúra, kommunikáció- és médiatudomány, olasz nyelv, irodalom és kultúra, valamint vallástudomány mesterképzésre várja a jelentkezőket.

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika, a Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki, valamint műszaki menedzser szakokra, a Mezőgazdasági Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére várja a jelentkezőket.

A Természettudományi és Informatikai Kar csillagász, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, geoinformatika, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, programtervező informatikus és vegyész mesterképzéseket kínál.

A felvételizők 2022. november 15-ig a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2022. november 20-a. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.



Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.