Matematika2

A tankönyveken túl – Felkészülés az emelt szintű szóbeli érettségire matematikából

Új online segédanyaggal támogatja az SZTE Alma Mater, az egyetem volt és jelenlegi hallgatóit összefogó közössége, az érettségi előtt álló középiskolás diákokat, ezzel segíti felkészítő tanáraik munkáját is.

Az öregdiák-szervezet 2017 őszén kezdte el az Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer kiépítését, amely többek között azt a célt szolgálja, hogy a közoktatás résztvevői (diákok és tanárok) megismerjék, és átfogó képet kapjanak a szakokról, kiemelten a természettudományos területekről. Ez a szakmai segítő csoport a módszertani támogatás mellett a beiskolázási hírekben is élen jár.

 A tankönyveken túl rendezvénysorozat keretein belül 5 új videó készült el, amelyek az emelt szintű érettségi tudásanyagát egészítik ki mindenki számára elérhető, online formában. A tematika hasonló, először elismert, középiskolában tanító pedagógusok készítettek magyarázó összefoglalót az adott tételhez, utána pedig Dr. Kosztolányi József az egyetem nézőpontját ismerteti. Ez a felépítés igazodik a 2 évvel ezelőtti magyar szóbeli felkészítőhöz, egy-egy nehezebb tételt egy középiskolai tanár és egy egyetemi oktató szemszögéből mutat be, így egyaránt segítheti a diákok és az őket felkészítő pedagógusok munkáját is.

Dr. Máder Attila (több témába vágó kiadvány szerkesztője), Matos Zoltán (Pro Progressio díjas), Szilágyi Judit (mestertanár, SZTE TTIK nagykövet) és Rójáné Oláh Erika (pedagógus nívódíjjal kitűntetett oktató) az emelt szintű szóbeli matematika érettségi vizsgán előforduló tételekkel kapcsolatban adnak hasznos tanácsokat. Ezeket a segédleteket az SZTE Alma Mater Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater Youtube csatornáján, valamint a www.uniszegedalumni.com oldalon lehet elérni, az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer zárt csoportjában.

A Szegedi Tudományegyetem nem csak ezzel a projekttel segíti az ide jelentkező diákok felkészülését. Az SZTE Junior Akadémia workshopjai, versenyei mellett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokkal is várják a diákokat (https://juniorakademia.szte.hu/emelt-szintu-erettsegire-felk-tanfolyamok/).

Azoknak, akiknek a Szegedi Tudományegyetem a cél, az SZTE Alma Mater másik, kifejezetten középiskolásoknak szóló Alumni Mentor Utánpótlás Programja is érdekes lehet, ennek során SZTE-s egyetemisták mentorálnak végzős középiskolásokat, a beiskolázást és az egyetemi rendszereken belüli könnyebb eligazodást segítve.

További információ és kapcsolat:

almamater@szte.hu

www.uniszegedalumni.com

https://www.facebook.com/SzteAlmaMater

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *