HVG_2022_cover

Előkelő helyen szerepel az SZTE Tanárképző Központja a HVG legjobb pedagógusképző egyetemeket minősítő rangsorán

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar vezeti azt a felsőoktatási rangsort, amelyet a HVG az oktatók teljesítménye alapján állított össze a pedagógusképzéseket kínáló egyetemekről, főiskolákról.

A HVG 2022 felsőoktatási rangsorában 33 pedagógusképző kar szerepel. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kara az oktatói kiválóság alapján 1. helyen szerepel. A hallgatói kiválóságot tekintve a 3. helyen áll a felsőoktatási rangsorban az SZTE, a 44 vizsgált intézmény közül.

 A lista készítői 2006 óta megjelenő kiadványukban számos szempontot vettek figyelembe az intézmények minősítésekor. Többek között az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezetteket, a tudományos fokozattal rendelkező oktatókat, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA doktora -címmel rendelkező oktatók arányát.

A Szegedi Tudományegyetem négy karán zajló tanárképzést (a Bartók Béla Művészeti Karon, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon és a Természettudományi-és Informatikai Karon) az SZTE Tanárképző Központ koordinálja. Elkészíti a tanárszakos hallgatók gyakorlati beosztását, tájékoztatja a hallgatókat a tanítási gyakorlat menetéről, a gyakorlatok teljesítésének idejéről, a jelentkezés módjáról. Segít eligazodni a hallgatóknak abban, hogy kérdéseikkel mikor kihez tudnak fordulni az egyetemen.

 Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE Tanárképző Központ főigazgatója elmondta: a tanárképzés feltételrendszere nagyon gyakran változik. Azért is örömteli ez az eredmény, mert ez is azt bizonyítja, hogy a Szegedi Tudományegyetemen a tánárképzésben érdekelt karok és egységek rugalmasan tudnak alkalmazkodni az új kihívásokhoz és olyan tudással ruházzák fel a hallgatókat, amely alkalmassá teszi őket arra, hogy a mai bonyolult világban a hivatásukat magas színvonalon lássák el.

A HVG 2022-es felsőoktatási rangsoráról itt írtunk korábban.

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *