techtogether

Eredményesen szerepelt a Mérnöki Kar csapata a Techtogether Automotive Hungary versenyén

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO Team nevű csapata is részt vett a aTechtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai versenyen a Hungexpón.

2014 óta az Automotive Hungary kiállítással egy időben rendezik meg a Techtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai mérnökversenyt, amelyet idén 2020. október 20-21-én tartottak. Itt nemcsak új szponzorokat találhattak a csapatok fejlesztéseikhez, hanem álláslehetőségekről is hallhattak.


img_20201020_105532_450x330


A megmérettetés már korábban elkezdődött: részben online, részben pedig offline zajlottak a munkálatok. A csapattagok nagy lendülettel és erőbedobással készültek a megváltozott körülmények ellenére is a versenyre. Az SZTE Mérnöki Kar csapatának felkészítői Dr. Péter-Szabó István főiskolai docens és Forrai Sándor tanszéki mérnök voltak. A csapat tagjai: Deák Zsombor, Gégény Ádám, Hegedűs Sándor, Kozák Emese, Molnár Zsolt és Lennert József Richárd.


alkatresz_450x330
Amellett, hogy a csapat színvonalas munkát végzett a verseny egész ideje alatt, még a felmerülő problémákat is sikerült orvosolniuk. A versenyre készített 3D nyomtatott kisautójuk egyik fogaskereke eltört a próbaszerelés során, de a kiállításnak hála, a VarinexZrt-hez fordult a csapat, akik örömmel segítettek. Budapesti telephelyükön Pesti Dániel mérnök kollégájuk 2 órán belül elkészítette az alkatrészt két példányban Stratasys F370- es 3D nyomtatóval.

- Ezúton is köszönjük a segítséget! - üzente a csapat.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *