borito_11_06

Középiskolások online szakmai látogatása a Mérnöki Karon

Az SZTE Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa középiskolás diákok részére online szakmai látogatást szervezett a karra 2020. november 6-án.

A rendezvényt Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja nyitotta meg. Köszöntőt mondott Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója, Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója és Baranyi Irén, a Soroptimist Club Szeged elnöke.1a1_450x330


Ezt követően a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és egyben a rendezvény főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta ismertette a Mérnöki Kar képzési választékát.

 

A Tudományos Diákköri Tanács titkára, a rendezvény társszervezője, Joóné Muhi Piroska bemutatta a TDT munkáját, rendezvényeit, jelentőségét a kar és a hallgatók életében.2a1_450x330


A résztvevők online bejárhatták az Irányítástechnika- és a Robotika labort Mészáros Attila tanszéki mérnök, valamint a Diagnosztika labort Forgács Endre mesteroktató vezetésével.


4a1_450x330


Az érdeklődők betekintést kaptak a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub működésébe Dr. Bencsik Dóra adjunktus, Olár Boglárka és Kathi Lehel Konrád hallgatók segítségével.


5a1_450x330


A duális-, a kooperatív képzésekről, valamint a pneumobil tervezésről, építésről és a versenyekről Dr. Péter-Szabó István, a kar duális és kooperatív képzésért felelős dékáni megbízottja tartott előadást.


6a1_450x330


A résztvevőket néhány perces videóval üdvözölte az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, Kemény Zsanett.

 

A csokoládé készítés folyamatával ismerkedhettek meg a résztvevők Dr. habil. Gyimes Ernő egyetemi docens és Csercsics Dóra tanszéki mérnök bemutatójának köszönhetően.


7a1_450x330


Bagi Bence, Major Dóra, Újvári Gréta és Zaka Norbert tudományos diákköri munkába bevont hallgatók előadást tartottak a kutatási témáikról, az ösztöndíj lehetőségekről, a konferencia szereplésekről, az Alma Materről, a mentor programról, valamint a külföldi hallgatói mobilitásokról.


8a1_450x330


A Transzportfolyamatok laborokat Dr. habil. Kertész Szabolcs egyetemi docens és Jákói Zoltán PhD hallgató mutatta be.


9a1_450x330


A rendezvény végén a szervezők megköszönték a program előkészítésében, megszervezésében és lebonyolításában résztvevő kollégák segítségét és invitálták a részvevő középiskolásokat a kar jövőbeli rendezvényeire: a nyílt napokra és a kari Tudományos Diákköri Konferenciákra.

 

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-19-0001 számú pályázaton keresztül.esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.
Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *