borito_11_06

Középiskolások online szakmai látogatása a Mérnöki Karon

Az SZTE Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa középiskolás diákok részére online szakmai látogatást szervezett a karra 2020. november 6-án.

A rendezvényt Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja nyitotta meg. Köszöntőt mondott Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója, Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója és Baranyi Irén, a Soroptimist Club Szeged elnöke.1a1_450x330


Ezt követően a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és egyben a rendezvény főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta ismertette a Mérnöki Kar képzési választékát.

 

A Tudományos Diákköri Tanács titkára, a rendezvény társszervezője, Joóné Muhi Piroska bemutatta a TDT munkáját, rendezvényeit, jelentőségét a kar és a hallgatók életében.2a1_450x330


A résztvevők online bejárhatták az Irányítástechnika- és a Robotika labort Mészáros Attila tanszéki mérnök, valamint a Diagnosztika labort Forgács Endre mesteroktató vezetésével.


4a1_450x330


Az érdeklődők betekintést kaptak a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub működésébe Dr. Bencsik Dóra adjunktus, Olár Boglárka és Kathi Lehel Konrád hallgatók segítségével.


5a1_450x330


A duális-, a kooperatív képzésekről, valamint a pneumobil tervezésről, építésről és a versenyekről Dr. Péter-Szabó István, a kar duális és kooperatív képzésért felelős dékáni megbízottja tartott előadást.


6a1_450x330


A résztvevőket néhány perces videóval üdvözölte az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, Kemény Zsanett.

 

A csokoládé készítés folyamatával ismerkedhettek meg a résztvevők Dr. habil. Gyimes Ernő egyetemi docens és Csercsics Dóra tanszéki mérnök bemutatójának köszönhetően.


7a1_450x330


Bagi Bence, Major Dóra, Újvári Gréta és Zaka Norbert tudományos diákköri munkába bevont hallgatók előadást tartottak a kutatási témáikról, az ösztöndíj lehetőségekről, a konferencia szereplésekről, az Alma Materről, a mentor programról, valamint a külföldi hallgatói mobilitásokról.


8a1_450x330


A Transzportfolyamatok laborokat Dr. habil. Kertész Szabolcs egyetemi docens és Jákói Zoltán PhD hallgató mutatta be.


9a1_450x330


A rendezvény végén a szervezők megköszönték a program előkészítésében, megszervezésében és lebonyolításában résztvevő kollégák segítségét és invitálták a részvevő középiskolásokat a kar jövőbeli rendezvényeire: a nyílt napokra és a kari Tudományos Diákköri Konferenciákra.

 

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-19-0001 számú pályázaton keresztül.esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *