Alma_nyito

A tankönyveken túl - Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból

Az emelt szintű írásbeli érettségire való felkészülést segíti az SZTE Alma Mater videója, amely A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi előadásának felvétele.

Árva László, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója az SZTE Nyílt Napon tartotta meg előadását,melynek címe Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból.

Az előadásról készült videó az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján érhető el.

Árva László tanár úr évek óta társszerzője a tanárok és diákok által jól ismert Érettségi tételek magyar nyelv és irodalomból - 40 emelt szintű tétel című köteteknek, így tanácsait minden emelt szinten érettségizni szándékozó diáknak érdemes megfogadni.

Az SZTE Alma Mater számára kiemelten fontos, hogy a jelenlegi helyzetben is támogassa a pedagógusokat és a diákokat. Ez a professzionális összegző online segédanyag nagy segítség az érettségi előtt álló tanulóknak és a tanároknak is, hiszen az írásbeli vizsgán leggyakrabban előforduló hibázási lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A videót és az előadás prezentációját a pedagógusok figyelmébe is ajánlják, küldjék el bátran diákjaiknak, vagy építsenek rá egy tanórát.

Az előadás a 2019 májusában elindított A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi etapja volt, amely az SZTE Alumni Pegagógus Nagyköveti Rendszer programjaként valósult meg az SZTE Alma Mater szervezésében.

A jelenlegi helyzet miatta a tavaszra tervezett programjaik magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából elmaradtak, de a tervek szerint jövőre a rendezvénysorozat folytatódni fog, hogy az emelt szinten érettségiző diákok felkészülését, s emellett a pedagógusok szakmai tudásának fejlesztését továbbra is támogassák.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.

Amer BatshoneAmer Batshone – GTK – International economy and business

Nálam az elsődleges szempont az volt, hogy Európában szerettem volna tanulni. Így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre, hiszen nagyon jó hírnévvel rendelkezik. A képzési területemről is azt hallottam, és most már tapasztaltam is, hogy nagyon színvonalas az oktatás, és megbecsülik a diplomát, amit itt szerzünk. Emellett nagyon olcsó itt az élet, úgyhogy megéri itt egyetemistának lenni.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *