Alma_nyito

A tankönyveken túl - Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból

Az emelt szintű írásbeli érettségire való felkészülést segíti az SZTE Alma Mater videója, amely A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi előadásának felvétele.

Árva László, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója az SZTE Nyílt Napon tartotta meg előadását,melynek címe Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból.

Az előadásról készült videó az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján érhető el.

Árva László tanár úr évek óta társszerzője a tanárok és diákok által jól ismert Érettségi tételek magyar nyelv és irodalomból - 40 emelt szintű tétel című köteteknek, így tanácsait minden emelt szinten érettségizni szándékozó diáknak érdemes megfogadni.

Az SZTE Alma Mater számára kiemelten fontos, hogy a jelenlegi helyzetben is támogassa a pedagógusokat és a diákokat. Ez a professzionális összegző online segédanyag nagy segítség az érettségi előtt álló tanulóknak és a tanároknak is, hiszen az írásbeli vizsgán leggyakrabban előforduló hibázási lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A videót és az előadás prezentációját a pedagógusok figyelmébe is ajánlják, küldjék el bátran diákjaiknak, vagy építsenek rá egy tanórát.

Az előadás a 2019 májusában elindított A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi etapja volt, amely az SZTE Alumni Pegagógus Nagyköveti Rendszer programjaként valósult meg az SZTE Alma Mater szervezésében.

A jelenlegi helyzet miatta a tavaszra tervezett programjaik magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából elmaradtak, de a tervek szerint jövőre a rendezvénysorozat folytatódni fog, hogy az emelt szinten érettségiző diákok felkészülését, s emellett a pedagógusok szakmai tudásának fejlesztését továbbra is támogassák.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.




Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *