HSZI_SZTE

Leendő hallgatóink figyelmébe: a diákigazolvány mint lehetőség

Színház, mozi, múzeum, konditermek és Szeged legismertebb szórakozóhelyei – csak néhány azok közül, ahová diákigazolvánnyal bármelyik SZTE-s hallgató kedvezményes áron juthat be. Igénylésére minden aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató jogosult, díjmentesen. Az igénylés menetéről és a lehetőségekről az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak leendő hallgatóink.

A Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jogosult diákigazolványt igényelni, tanulmányi munkarendtől függetlenül. A diákigazolványokkal kapcsolatos ügyintézést a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) munkatársai végzik, valamint a kész igazolványok és a féléves érvényesítő matricák is náluk vehetők át. A diákigazolvány igénylésével kapcsolatos tudnivalókról a HSZI honlapján olvashattok: https://u-szeged.hu/hszi/diakigazolvany-kezeles/diakigazolvany

 

Az SZTE által kiadott kártya formátumú diákigazolványok számos kedvezményre feljogosítják tulajdonosát. Azonban arra érdemes figyelnetek, hogy milyen munkarend szerepel a kártyátokon. Más szabályok vonatkoznak ugyanis a nappalis, a levelezős és a távoktatásos képzésű hallgatókra.

 

A diákigazolványok a megigénylést követően nagyjából 1-2 hónapon belül készülnek el, de egyik újonnan felvett hallgatónak sem kell ennyit várnia arra, hogy élhessen az igazolvány adta lehetőségekkel. A HSZI ügyfélszolgálatán bárki kaphat ideiglenes, 60 napig érvényes diákigazolványt, aki már megigényelte állandó diákigazolványát.

 

Az egyetem biztosítja a diákigazolványt külföldi hallgatói számára is, akkor is, ha vendéghallgatóként érkeznek a városba, és akkor is, ha teljes idejű képzésre iratkoznak be.


Ahogy fentebb olvashattad, számos kedvezményre feljogosít a diákigazolvány. Ezek közé a kedvezmények közé tartozik többek között:

  • az SZTE Klebelsberg Könyvtár ingyenes használata + eduroam wifi elérése;
  • települési könyvtárakba való kedvezményes beiratkozási lehetőség;
  • utazási kedvezmények (munkarendtől függ, hol használhatod);
  • kedvezményes jegyvásárlás színházba, moziba, múzeumba, sportlétesítménybe (intézményfüggő);
  • Szegedi Ifjúsági Napokra jegy/bérlet vásárlása.
SZTEinfo
Borítókép: Az SZTE BTK hallgatója a HSZI irodája előtt. Fotó: Fülöp Kata.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.
Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *