HSZI_SZTE

Leendő hallgatóink figyelmébe: a diákigazolvány mint lehetőség

Színház, mozi, múzeum, konditermek és Szeged legismertebb szórakozóhelyei – csak néhány azok közül, ahová diákigazolvánnyal bármelyik SZTE-s hallgató kedvezményes áron juthat be. Igénylésére minden aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató jogosult, díjmentesen. Az igénylés menetéről és a lehetőségekről az alábbi cikkben bővebben is olvashatnak leendő hallgatóink.

A Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jogosult diákigazolványt igényelni, tanulmányi munkarendtől függetlenül. A diákigazolványokkal kapcsolatos ügyintézést a Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI) munkatársai végzik, valamint a kész igazolványok és a féléves érvényesítő matricák is náluk vehetők át. A diákigazolvány igénylésével kapcsolatos tudnivalókról a HSZI honlapján olvashattok: https://u-szeged.hu/hszi/diakigazolvany-kezeles/diakigazolvany

 

Az SZTE által kiadott kártya formátumú diákigazolványok számos kedvezményre feljogosítják tulajdonosát. Azonban arra érdemes figyelnetek, hogy milyen munkarend szerepel a kártyátokon. Más szabályok vonatkoznak ugyanis a nappalis, a levelezős és a távoktatásos képzésű hallgatókra.

 

A diákigazolványok a megigénylést követően nagyjából 1-2 hónapon belül készülnek el, de egyik újonnan felvett hallgatónak sem kell ennyit várnia arra, hogy élhessen az igazolvány adta lehetőségekkel. A HSZI ügyfélszolgálatán bárki kaphat ideiglenes, 60 napig érvényes diákigazolványt, aki már megigényelte állandó diákigazolványát.

 

Az egyetem biztosítja a diákigazolványt külföldi hallgatói számára is, akkor is, ha vendéghallgatóként érkeznek a városba, és akkor is, ha teljes idejű képzésre iratkoznak be.


Ahogy fentebb olvashattad, számos kedvezményre feljogosít a diákigazolvány. Ezek közé a kedvezmények közé tartozik többek között:

  • az SZTE Klebelsberg Könyvtár ingyenes használata + eduroam wifi elérése;
  • települési könyvtárakba való kedvezményes beiratkozási lehetőség;
  • utazási kedvezmények (munkarendtől függ, hol használhatod);
  • kedvezményes jegyvásárlás színházba, moziba, múzeumba, sportlétesítménybe (intézményfüggő);
  • Szegedi Ifjúsági Napokra jegy/bérlet vásárlása.
SZTEinfo
Borítókép: Az SZTE BTK hallgatója a HSZI irodája előtt. Fotó: Fülöp Kata.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.

Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *