2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2010  --  8. szám - 2010. szeptember 13.  --  Sport
Re­me­kel­tek táj­fu­tó­ink
Címkék: Sport
Sal­gó­tar­ján adott ott­hont a táj­fu­tók két­na­pos, majd­nem ezer­fős Or­szá­gos Rö­vid­tá­vú és Pont­be­gyűj­tő Csa­pat­baj­nok­sá­gá­nak. A SZVSE ver­seny­zői – akik kö­zül töb­ben is az SZTE hall­ga­tói – he­tek óta ké­szül­tek a ver­seny­re, hogy meg­őriz­zék el­ső­sé­gü­ket az egye­sü­le­tek kö­zöt­ti pont­ver­seny­ben.
tajfutasAz el­ső na­pon dél­előtt a rö­vid­táv se­lej­te­ző­jé­re, dél­után a dön­tő­re kel­lett ké­szül­ni­ük a ver­seny­zők­nek. A sze­ge­di­ek szé­pen vet­ték az el­ső aka­dályt, ugyan­is 43-ból 31-en ju­tot­tak a fi­ná­lé­ba.
A dön­tők iz­gal­mas­nak ígér­kez­tek, fő­leg a fel­nőtt ka­te­gó­ri­ák­ban, hisz az ös­­szes vá­lo­ga­tott ver­seny­ző itt­hon tar­tóz­ko­dott, bár­ki esé­lyes volt a do­bo­gó bár­me­lyik fo­ká­ra. Lát­vá­nyos ver­seny­nek néz­tek elé­be a né­zők és szur­ko­lók, mert a cél te­rü­le­tét át­sze­lő átfutósza­kas­zon szur­kol­hat­tak az elit­ka­te­gó­ria ver­seny­ző­i­nek. Nagy csa­tá­ban 15 má­sod­perc­cel le­ma­rad­va az el­ső hely­ről Sze­ren­csi Il­di­kó ezüst­ér­met szer­zett az idei két ara­nya mel­lé. A ser­dü­lő fi­úk­nál Rácz Sán­dor ma­ga­biz­tos fu­tá­sa után ha­tal­mas előny­re tett szert (két per­c), amit meg tu­dott őriz­ni a ver­seny vé­gé­ig, így az ő nya­ká­ba akaszt­hat­ták az arany­ér­met. A ju­ni­or fi­úk­nál min­dig ér­met ho­zó Berecz­ki Má­té ap­ró hi­bát ejt­ve a pá­lyán a má­so­dik he­lyet sze­rez­te meg egy má­sod­perc­cel ma­ga mö­gé uta­sít­va a he­lyi szü­le­té­sű Fe­hér­vá­ri Zsol­tot.
Más­nap a né­met rend­sze­rű pont­be­gyűj­tő csa­pat­baj­nok­sá­gon is foly­tat­ták a do­bo­gós si­ke­re­ket. A Lász­ló Dó­ra, Sze­ren­csi Dó­ra, Sze­ren­csi Il­di­kó fel­nőtt női trió fan­tasz­ti­kus fu­tás­sal hos­­szú idő után meg­sze­rez­te az arany­ér­met min­den­ki nagy meg­le­pe­té­sé­re. Az edzők elé­ged­ve néz­ték vé­gig az ered­mény­hir­de­tést, és már a kö­vet­ke­ző meg­mé­ret­te­tés­re, az egye­sü­le­ti vál­tó­ra és csa­pat­baj­nok­ság­ra kon­cent­rál­tak. Edzők: Gera Ti­bor, Szerenc­siné Csamangó Jusz­ti­na, Szencz At­ti­la.
Eredmények: Rö­vid­tá­vú Or­szá­gos Baj­nok­ság (egyé­ni): F16: 1. Rácz Sán­dor, 8. Vaj­da Ba­lázs. F20: 2. Berecz­ki Máté. F45: 5. Gera Tibor. F50: 8. Haja­gos Henrik. N20: 4. Tóth Ré­ka, 5. Zsig­mond Tímea. N21: 2. Sze­ren­csi Ildikó. N50: 4. Ta­kács Ág­nes. Pont­be­gyűj­tő Csa­pat­baj­nok­ság: F14: 7. Bí­ró Pé­ter, Rácz Zol­tán, Masa Má­té. F16: 4. Krokavecz Si­mon, Rácz Sán­dor, Vaj­da Ba­lázs. F20: 3. Pálinkó Már­ton, Berecz­ki Má­té, Pongrácz Er­vin. F145: 7. Haja­gos Hen­rik, Tóth Gá­bor, Gera Ti­bor. N14: 7. Gera Krisz­ti­na, Csu­ka Boni­ta Zsó­fia, Dúró Krisz­ti­na. N16: 3. Fa­ra­gó Má­ria, Vass Fló­ra, Far­kas Dó­ra. N20: 2. Szokol Mó­ni­ka, Tóth Ré­ka, Zsig­mond Tí­mea; 5. Ju­hász V. Re­ná­ta, Kakuk Zsó­fia, Mol­nár Dó­ra. N21: 1. László Dó­ra, Sze­ren­csi Dó­ra, Sze­ren­csi Il­di­kó. N125: 5. Károssy Ré­ka, Gyön­gyö­si Jo­lán, Ta­kács Ág­nes.
Bezár