2024. április 16., kedd English version
Archívum  --  2010  --  2. szám - 2010. február 15.  --  Sport
Ré­gi-új ko­sa­ras a Szedeák­ban
Címkék: Sport

Vis­­sza­tért ne­ve­lő­egye­sü­le­té­be, a Szedeák­ba Ta­nács At­ti­la, és az NB I/B cso­port­ban foly­tat­ja ko­sa­ras pá­lya­fu­tá­sát – je­len­tet­ték be a jó hírt ja­nu­ár ele­jén a klub ve­ze­tői.
A 27 éves já­té­kos tíz év­vel ez­előtt ját­szott elő­ször a sze­ge­di el­ső osz­tá­lyú együt­tes­ben. Leg­utóbb a 2007-2008-as idény­ben sze­re­pelt a ha­zai baj­nok­ság­ban az SZTE-Szedeák szí­ne­i­ben, majd a né­met har­ma­dik li­gás Oberelchin­gen­ben ko­sár­lab­dá­zott. A 2 mé­ter ma­gas ko­sa­ras ugyan so­kat baj­ló­dott sé­rü­lés­sel, ám így is ko­moly erős­sé­ge le­het a sze­ge­di ala­ku­lat­nak, hi­szen ve­le to­vább ma­ga­so­dott a csa­pat szer­ke­ze­te, s ha min­den jól ala­kul, az el­ső szá­mú kö­zép­já­té­kos, Gé­mes Le­ven­te te­her­men­te­sí­té­se is meg­ol­dó­dott.
„Ta­valy már­ci­us­ban ját­szot­tam az utol­só mér­kő­zé­sem Né­met­or­szág­ban. Saj­nos a tér­dem mi­att nem tud­tam vál­lal­ni a na­gyobb ter­he­lést, ezért meg­egyez­tünk a ve­ze­tők­kel, hogy nem foly­ta­tom a já­té­kot. To­vább­ra is Né­met­or­szág­ban dol­goz­tam, és szög­re akasz­tot­tam a ko­sa­ras ci­pő­ket” – me­sél­te. A for­du­lat az ün­ne­pek alatt kö­vet­ke­zett be, ami­kor „gya­nút­la­nul” le­ment mo­zog­ni a Szedeák edzé­se­i­re. Hal­lot­ta, hogy a csa­pat­nak ko­moly cél­ki­tű­zé­si van­nak, és úgy gon­dol­ta, se­gí­te­nie kell.
„Túl­sá­go­san so­kat je­lent ne­kem a klub je­le­ne és jö­vő­je, nem me­he­tek el csak úgy mel­let­te. Ezért meg­be­szél­tük Bonifert Do­mon­kos edző­vel, hogy mi len­ne a fel­ada­tom” – mond­ta Ta­nács At­ti­la.

P.M.L.

Bezár