Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2014  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2014/PSZ03976
Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ (6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 97. III. em. 308.) részére kötelező rezidensi törzstanfolyam előadásainak és gyakorlatainak tartása „Kommunikációs tréning”.
2014. szeptember 10.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2014/PSZ03976

Ajánlattételi határidő: 2014. szeptember 22 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: 2014. november 14-21.

A beszerzés rövid ismertetője:

„Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ

(6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 97. III. em. 308.) részére kötelező rezidensi törzstanfolyam előadásainak és gyakorlatainak tartása „Kommunikációs tréning”.



Letölthető állományok:
orarend 04 15 .doc

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás


További információk:

Orvosi kommunikáció, pályaszocializáció, stresszkezelés

Az orvos-beteg kommunikáció mindennapi kérdései –betegtájékoztatás (4X45 perc)

Kockázati kommunikáció: tájékoztatás a kezelések kockázatairól,a gyógyszerek mellékhatásairól

Telemedicina: modern technikai eszközök használata az orvos-beteg kommunikációban

Az orvos beteg kommunikáció mindennapi kérdései- a beteg bevonása a kezelésbe (4x45 perc)

Az orvos-beteg együttműködés javításának kommunikációs lehetőségei

Életmódváltást elősegítő kommunikációs módszerek

Nehéz érzelmi helyzetek kezelése (6X45 perc)

Kapcsolat, kommunikáció feszült, indulatos betegekkel

Az öngyilkossági veszélyeztetettség felismerését segítő kommunikációs módszerek, kommunikációs krízishelyzetben

Az orvosi hibák és tévedések kommunikációja

Speciális kommunikációs helyzetek az orvosi gyakorlatban (6X45 perc)

Kommunikáció az egészségügyi team-en belül.

Kommunikáció a hozzátartozókkal

Kommunikáció fogyatékos emberekkel

 

Akut és krónikus fájdalomcsillapítás, palliatív ellátás

Kommunikáció a palliatív ellátás során (4X45 perc)

A beteg és családja lelki reakciói az életet fenyegető betegségre és veszteségre

Az orvosok és más szakemberek hozzáállása a terminális állapotú betegekhez

 

  • Tréningek tervezett ütemezése:

2014. november 14-21. között,  

Figyelem! Ajánlatkérő fenntartja a tréningek időpontjainak és ütemezésének módosítási jogát. A tréningek pontos időpontját az első tréning alkalmát 2 héttel megelőzően egyezteti az Ajánlatkérő az Ajánlattevővel.

  • Tervezett tematika:

Vállalkozó köteles a képzési tervet a Megrendelő elvárásaihoz igazodóan kialakítani, az alábbi tervezett tématerületek mentén:

 

A beszerzés ismertetésénél feltüntetett témákban elméleti előadások és minimum 54 db. kis csoportos foglalkozás megtartása, különös tekintettel az alábbiakra:

 

A kurzus elején a páciensekkel történő konzultációról elméleti előadások hangozzanak el.

Az elméleti anyag ismertetése után minden hallgató legalább az alábbi három metódus szerint megtartott kis csoportos (maximum 6 fő) tréningen vegyen részt a háziorvosi praxisokban, minden csoportban külön csoportvezető szakorvos oktató és szimulált páciens (színész oktató) segítségével:

1. Videofelvétel, videoanalízis

2. Tájékozott beleegyezés – szituációs gyakorlat

3. Elemzés- értékelés

A hallgatói létszámra való tekintettel a praxisokban megtartott gyakorlati csoportfoglalkozások egyszerre 4 helyszínen tartandóak.

A tanítandó esetek a képzendő célcsoport tudásához, tapasztalataihoz igazítottak legyenek. A kurzuson részt vevő hallgatók pácienssel történő konzultációjáról megbízható visszajelzést kapjanak a szakorvos oktatótól és a színész oktatótól.

 

  • Képzések helyszíne: 1. Szegedi Tudományegyetem SZAKK Cserháti István előadóterem (Szeged, Tisza Lajos krt. 97.) 2. Kis csoportos gyakorlati foglalkozások esetén a feladatellátás helyei az ajánlattevő által biztosított, Szeged vonzáskörzetében elhelyezkedő, videofelvétel és videoanalízis végzésre alkalmas (kamerával, televízióval ellátott) háziorvosi praxisok.
  • A képzés helyszínének módosítási jogát az Ajánlatkérő fenntartja.
  • Képzéseken résztvevők tervezett létszáma: 90 fő

 

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

Alkalmassági feltétel (1): Ajánlattevő teljesítésbe bevonni kívánt, minimum 5 fő gyakorlati csoportvezető oktatója rendelkezzen háziorvostan szakorvosi képzettséggel.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja az oktatói végzettségét igazoló bizonyítványok másolatát.

 

Alkalmassági feltétel (2): Ajánlattevő teljesítésbe bevonni kívánt, minimum 5 fő gyakorlati csoportvezető szakorvos oktatója rendelkezzen Szeged vonzáskörzetén belül (30 km) elhelyezkedő, videofelvétel és videoanalízis végzésére alkalmas (kamerával, televízióval ellátott) háziorvosi rendelőkkel.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a gyakorlati képzések helyszínéül szolgáló háziorvosi praxisok címét.

 

Alkalmassági feltétel (3): Ajánlattevő szervezet legalább 2 alkalommal tartott kommunikációs tréninget, alkalmanként minimum 20 főnek kisebb csoportokra bontva, orvos rezidensek részére az ajánlatadás napját megelőző 2 évben. A tréningek videofelvételen, videoanalízisen alapultak, szimulált páciens bevonásával.

Igazolási mód: Ajánlattevő sorolja fel legalább 2 db alkalmassági feltételeknek megfelelően megtartott kommunikációs tréningjét, évszám és hónap megjelölésével.

 

 

Bírálati szempontok: A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás. Az ajánlati árat a teljes szolgáltatásra mindösszesen nettó Ft formában kérjük megadni.

Ajánlatkérő a mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni a bírálat során.

 

Ajánlatkérő az ajánlati áron felül egyéb költségtérítést nem nyújt, annak fedezetet kell nyújtania minden, a szolgáltatás kapcsán felmerülő költségre: pl. gyakorlati oktatási helyszínek biztosítása, hallgatók utaztatási költségei, gyakorlatvezető szakorvos oktatók, színész-oktatók díjazása, szervezési költségek, felhasznált eszközök biztosítása (kamerák, monitorok), oktatási segédanyagok, stb.

 

Fizetési feltételek: Vállalkozó a szolgáltatás díjáról 1 db végszámlát nyújthat be teljesítésigazolást követően.

A számla összege a teljesítés időpontjától számított 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással kerül kifizetésre.

 

Számlázási cím: Szegedi Tudományegyetem

6720 Szeged, Dugonics tér 13.

 




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Balogh-Köblös Szilvia, csoportvezető SZTE ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ, tel: +36 (62) 574-415, +36 (62) 574-400/415

email: koblos.szilvia@med.u-szeged.hu


Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre.
Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Avanna Kft.
Nyertes ajánlati ár: 3 640 000,-Ft+ÁFA