Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2014  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2014/PSZ03552
Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék részére, „egyedi szoftver továbbfejlesztése.”
2014. június 03.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2014/PSZ03552

Ajánlattételi határidő: 2014. június 16 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötéstől 2014. június 30-ig.

A beszerzés rövid ismertetője:

A Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék 2012. évben előre meghatározott pontokban épületeket és növényzetei adatokat tartalmazó fájlok alapján SVF értéket számító egyedi szoftvert fejlesztetett ki. Az égboltláthatóság, illetve felszínérdesség számító szoftvert a Tanszék továbbfejleszttette.

A feladat az említett 2012-es és 2013-as években kifejlesztetett szoftver bővítése, a szoftver használhatóságának és pontosságának javítása céljából.

A pontos feladatot Ajánlatkérő rendszeres konzultációk során kívánja egyeztetni a nyertes Ajánlattevővel, mivel annak egyes részletei nem láthatók előre.

A már létező program főbb paraméterei a felhívás csatolmányaként megtekinthetőek.


A szoftver bővítésével kapcsolatos elvárások:

A két szoftver elkészülte után számos mintaterületen (Szeged, Debrecen, Eger) tesztelve volt, ezek alapján felmerült az igény a számító algoritmusok optimalizálására, illetve ezen tesztelés nélkül nem volt előre látható hogy elvi szinten hogy oldható meg az egyes problémás kérdés. Fontos elvárás a nagyobb számítási sebesség és a párhuzamos számítási képesség fejlesztése, így gyorsítva a további mintaterületek eseten a feldolgozást. A felszínérdesség számító eljárás kapcsán az is elvárás, hogy egy szélgyakorisági eloszlás alapján a szoftver képes legyen az átlagos (nem szélirány függő) felszínérdesség kiszámítására. Tovább kell fejleszteni mindkét program parancssoros futtatási lehetőségeit, így könnyítve az alkalmazhatóságát. A munka során kiderült hogy bizonyos speciális input fájlok és adatok esetén mindkét program nem kellően pontos, pl. a multi part polygon shape-ek esetén nem kellően megoldott azok pontos figyelembe vétele. A szoftvereket általánosítani kell olyan szempontból, hogy ne csak síkvidéki területeken lehessen velük pontos számításokat végezni, hanem a domborzat hatását is vegyék megfelelően figyelembe. A feladatok részletes ismertetésére a konzultációra fordított időben kerül sor.

Fontos szempont, hogy a programkód módosításai jól dokumentáltak legyenek.

A munka tervezett időtartama 170 munkaóra, amit 2014. június 30-ig kell teljesíteni, illetve az elkészült programkódot és dokumentációját átadni.

Konzultáció a módosítások és elvárások részletes ismertetésére: 30 óra

Tesztelés: 20 óra

Vállalkozó a továbbfejlesztett eszköz forráskódjait és működő binárisát megrendelőnek átadja, valamint lemond a termék további mindennemű értékesítési és forgalmazási jogáról.

 

Pályázati forrás: OTKA PD 100352, „A városi felszíngeometria klimatológiai célú felmérése a növényzet figyelembevételével Városklíma, felszíngeometria, égboltláthatóság, felszínérdesség” című projekt.



Letölthető állományok:
meglévő program paraméterei.doc

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a szoftver kiírás szerinti továbbfejlesztésére mindösszesen nettó Ft+Áfa formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni a bírálat során.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a szoftver továbbfejlesztésével kapcsolatosan felmerülő költségre.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárás:

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi felhívás megjelentetését megelőző 5 év során legalább 1 db térinformatikai műveleteket igénylő feldolgozást végző Java nyelvű szoftver kifejlesztéséről.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

Fizetési mód: Vállalkozó a szolgáltatásról teljesítésigazolást követően 1 db számlát nyújthat be, melyet a SZTE a számla kézhezvételétől számított 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással teljesít.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Gál Tamás dr., tanszékvezető-helyettes adjunktus SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék, tel: +36 (62) 343-172, +36 (62) 544-000/3172, +36 (62) 544-624, +36 (62) 544-000/4624

email: tgal@geo.u-szeged.hu


Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre.
Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: INNOMEDIO Kft., 6722 Szeged, Bokor u. 18.
Nyertes ajánlati ár: 770 000,-Ft+ÁFA