Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2014  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2014/PSZ03221
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: A Szegedi Tudományegyetem honlapjának továbbfejlesztése a meglévő egyetemi portál keretrendszerben (Webra 3.0).
2014. március 17.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2014/PSZ03221

Ajánlattételi határidő: 2014. március 24 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: 1. rész esetében: 2014. október 1.; 2. rész esetében: 2014. október 1.; 3. rész esetében: 2014. augusztus 1.; 4. rész esetében: A szerződéskötéstől számított 30 napon belül. Megrendelő előteljesítést elfogad; 5. rész esetében: 2014. december 31.

A beszerzés rövid ismertetője:

A fejlesztés keretében, az alábbi feladatokat kell elvégezni:

1. rész:

  • Az SZTE Tudásportál honlap számára új grafikai arculat tervezése, és az új arculattal rendelkező sémák kialakítása: Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése és ezekből a tervekből reszponzív sémák létrehozása a Szegedi Tudományegyetem honlap rendszerben létrejött SZTE Tudásportál számára. Célunk egy figyelemfelkeltőbb, fiatalos arculat létrehozása, hogy a célközönségünknek felhívhassuk a figyelmet.
  • K+F+I portál honlap számára új grafikai arculat tervezése, és az új arculattal rendelkező sémák kialakítása: Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációval foglalkozó oldalai részére és ezekből új reszponzív sémák kialakítása. Célunk az oldallal, hogy az egyetem kutatási potenciálját bemutató oldalak egy a témához megfelelő, átlátható arculatot kapjon. Mivel maga a kutatási tevékenysége az egyetemnek nagyon szerteágazó, ezért az ebből származó tartalom elég nagy ahhoz, hogy önálló arculatot és struktúrát kapjon.
  • OTDK portál honlap számára új grafikai arculat tervezése, és az új arculattal rendelkező sémák kialakítása: Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem OTDK portálja részére és ezekből új reszponzív sémák kialakítása. Mivel az OTDK a hallgatói kutatási tevékenység egy jelentős részét felöleli, és egyetemünk hallgatói nagyon eredményesen szerepelnek ezen a rendezvényeken, az erre létrehozott honlapot annak használatához jobban illeszkedő arculattal látjuk el.
  • Közösségi modulok cikkekbe integrálása: A trendeknek megfelelő közösségi oldalak moduljainak beillesztése a specifikációban megadott weboldali sémákba, erősítve ezzel a Szegedi Tudományegyetem közösségi oldalakon való jelenlétét. Modulok: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn
  • Sémamódosítási lehetőség leprogramozása: A Szegedi Tudományegyetem készülő honlapjának sémamódosítási lehetőségének leprogramozása, hogy a fejlécben lévő bal, felső sarokban elhelyezkedő intézményi, avagy szervezeti egységi logó változtatható legyen.
  • Letölthető dokumentumok megnyitása böngészőben: A honlapon megnyitható dokumentumok alapértelmezettként a böngészőablakban nyíljanak meg, amennyiben a felhasználó böngésző beállításai ezt engedélyezik.

Pályázati forrás: TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0035, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” projekt.

 

2. rész:

  • Kép-és videó tár grafikai és funkcionális kialakítása: A Szegedi Tudományegyetem honlapjának publikus felületén egy illusztratívabb kép- és videógaléria kialakítása, egyszerűbb youtube beágyazási lehetőség a cikkekbe az adminisztrációs felületen.
  • Beiskolázási tevékenység aloldalainak fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem központi oldalán: Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem felvételi, felvettek és pótfelvételi oldalaihoz és ezen tervekből reszponzív sémák kialakítása.
  • A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi kommunikációját elősegítő oldalak létrehozása:

- Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem központi oldalához, a karok oldalaihoz illeszkedő angol nyelvű reszponzív sémák létrehozása.

- Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem Nemzetközi Koordinációs Iroda honlapja részére, és ehhez a grafikai tervhez magyar és angol nyelvű reszponzív sémák létrehozása.

Pályázati forrás: TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004, „Harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása, valamint stratégiai jellegű optimalizálás megvalósítása közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában Dél-Kelet Magyarországon.” projekt.

 

3. rész:

  • Portálmotor frissítés: Jelen esetben a Szegedi Tudományegyetem honlapja, webra 3.0 portálmotor rendszerrel működik. A frissítés magába foglalja a Webra 3.0 rendszer frissítését a webra 3.4-es verzióra.
  • Főoldal, alportál főoldalak, aloldalak és speciális funkcióoldalak grafikai újratervezése: Az egyetem arculati szabályrendszeréhez illeszkedő, az aktuális webes megjelenéshez, az oldal funkciójával (felsőoktatási intézményi honlap) összeegyeztethető reszponzivitást támogató webdesign tervezése az egyetem központi oldalához, a karok oldalaihoz, valamint a webra rendszerbe már belépett, de saját designnal nem rendelkező szervezeti egységek és pályázati oldalak számára.
  • A grafikai tervek alapján reszponzív megjelenítők/sémák kialakítása: Okostelefonok, táblagépek, laptopok és asztali gépek felbontásához alkalmazkodó megjelenítők kidolgozása az egyetem központi oldalához, a karok oldalaihoz, valamint a webra rendszerbe már belépett, de saját designnal nem rendelkező szervezeti egységek és pályázati oldalak számára.
  • Eseménynaptár továbbfejlesztése: Az új designhoz illeszkedő, az esemény jellegét, az időpontot, helyszínét kiemelő rendezvénynaptár kialakítása.

 

4. rész:

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság beszerzési rendszerének továbbfejlesztése:

  • Eljárás lista rendezése és szűrése egy helyett több együttesen kiválasztott szempont alapján: Az adminisztratív felületen csak egy oldalon, vagyis csak az első oldalra rendszerezi, de nem számsorrend szerint a Klinikai Központ eljárásait, a következő oldalon ráadásul már keverve adja ki az eljárásokat a többi iroda eljárásaival együtt.
  • Felhívások automatikusan megjelenített szövegeinek módosítása: A felhasználói felületen megadott az "Ajánlat benyújtásának módja" bekezdésben foglaltakhoz figyelemfelhívásként a hivatalos kapcsolattartó és a szakmai kapcsolattartó e-mail címei után a "Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen, hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre." szöveget érdemes lenne megjeleníteni, hogy az üzleti információ kiszivárogtatásának még a látszatát is elkerüljük.
  • Igénybejelentés űrlap nyomtatási nézetének optimalizálása: A böngésző eszköztárából elérhető nyomtatási nézet print CSS-ének esztétikusabbá tétele.
  • Eljárások nyerteseinek többszörözhetősége részajánlati körönként: Több részajánlati körös eljárások esetében, ahol több nyertes is lehetséges, szükséges lenne részajánlati körönként felvezetni több nyertest, illetve minden nyertesre vonatkozóan egyenként a nyertes árakat is.
  • Eljárások űrlapjain több témaszám esetén több kötelezettségvállaló megadhatósága: Több témaszám esetén több kötelezettségvállalót és szakmai kapcsolattartót is lehessen felvinni az eljárás indítási űrlapra, a kijelölt személyek kapcsolódó adataival együtt.
  • Kizárólagosságok kezelése és lekövetése a beszerzési munkafolyamatban: Ilyen esetekben a kiírás dátuma és határideje megegyezik, munkafolyamat fázisok átugrása szükséges abban az esetben, ha adott szolgáltatás nem versenyeztethető. Keretszerződések kezelése ugyanitt szükséges Megrendelő specifikációja szerint. A statisztikáknak valósan kell követnie az egyes beszerzésekre fordított tényleges források alakulását.
  • Eljárások visszavonásának tényét egyértelművé tevő automatikus szövegezés a lezárt eljárások esetén: Az eredménytelenné nyilvánított eljárások lezárt eljárások közötti megjelenítése miatt egyértelműen jelezni kell, hogy az eljárást eredménytelenné nyilvánították, és ennél fogva nincs sem nyertes cég, sem nyertes ár.
  • Költségviselő és kapcsolattartó adatok egy mezőben való megjelenítése a jelenlegi két mező helyett: A fenti adatok SZTE telefonkönyvből érkeznek a beszerzési rendszerbe, napi szintű frissítéssel. Az érkező név adatokhoz tartozó azonosító számok telefonkönyvben történő folyamatos változása miatt az adatok konzisztenciáját az egy mezős mentéssel és megjelenítéssel lehet megőrizni.
  • Beszerzések becsült értékének megadhatósága EUR/USD valutanemekben: A becsült érték mezőkben jelenleg csak forintban megadott értéket fogad el a rendszer. Az alapértelmezettként megjelölt nettó forint érték mellett az EUR/USD valutanemeket is meg kell tudni jelölni. Az értékelés fázisban az elmentett felhívás végére a nyertes ajánlati értéknél a rendszer a forint értéket szúrja be automatikusan, ugyanakkor angol nyelvű eljárás választása esetén mögötte USD/EUR/GBP valutanemeket tüntet fel, ami így hamis értéket eredményez.
  • Eljárások nyelvváltozatainak kezelése: Ugyanazon ajánlattételi felhívás külföldi és magyar közzététele esetén két nyelven meg kell szerkeszteni az eljárás űrlapot. A rendszer jelenleg ezeket két külön eljárásszámmal látja el, két külön eljárásként kezeli. Az ilyen módon összetartozó ajánlatokat össze kell tudni kötni az űrlapon egy „Kapcsolódó nyelvi változat” mezővel, és nyelvi változatonként kezelni őket. A statisztikából az összegek duplázódását ki kell szűrni.
  • Szolgáltatás Szervezési Iroda felhívásainak szövegezésmódosítása: Amennyiben a Szolgáltatás Szervezési Iroda indít angol nyelvű eljárást, a generálódott felhívás szövegében ne termék „product”, hanem szolgáltatás „service” jelenjen meg.
  • A Logisztikai Beszerzési Iroda felhívásainak szövegezésmódosítása: Az angol nyelvű felhívásokban Szöllősy Ervin helyett Lajkóné Takács Ibolya nevét kell feltűntetni hivatalos kapcsolattartóként.


5. rész:

A Szegedi Tudományegyetem jelen eljárás tárgyát képező fejlesztésein felül 2014. évben esetlegesen felmerülő egyéb fejlesztései.

Tervezett fejlesztési időtartam: 175 óra

Ajánlatkérő jelen eljárás fejlesztésein túli 2014. évben esetlegesen felmerülő fejlesztési igényei előre nem tervezhetőek, ezért Ajánlatkérő fenntartja a jogát, hogy a megadott tervezett fejlesztési időtartamtól eltérjen. Ezen rész esetében 1 órára vetítve kérjük megadni a fejlesztési díjat. Vállalkozó a felmerülő új fejlesztési feladatok fejlesztési időtartamát köteles egyeztetni Megrendelő szakértőivel. Vállalkozó a ténylegesen megrendelt – Megrendelő szakértőivel előzetesen egyeztetett – fejlesztési óraszám alapján, az 1 órára megadott fejlesztési díján köteles elszámolni Megrendelővel.

 

Amennyiben a 2014. december 31-ig tartó időszak lejártát megelőzően a szerződés keretében beszerzett szolgáltatás mindösszesen ellenértéke eléri a hatályos közbeszerzési törvény (Kbt.) értékhatárát a szerződés a szerződéses időszak lejártát megelőzően automatikusan megszűnik. Megrendelő a szerződéses időszak alatt nem rendelhet meg olyan szolgáltatást, amellyel a közbeszerzési értékhatár feletti összes ellenérték kerülne megrendelésre.

 

Valamennyi rész esetében a feladatok műszaki leírását (követelmény specifikáció) a kiíró a nyertes ajánlattevővel külön dokumentációban rögzíti a szerződéskötéstől számított 2 héten belül.

 

Figyelem! A Szegedi Tudományegyetem saját szakértői szerint a fent megjelölt 1-4. részek honlap fejlesztései nem haladhatják meg mindösszesen az 510 órát +- 20%, ezen belül a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság (4. rész) beszerzési rendszerének fejlesztése esetében a legfeljebb 66 órát +- 20%.

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét az alábbi táblázat kitöltésével kérjük megadni:

 

Időtartama (óra)

Óradíj (nettó Ft/óra)

Összesen (nettó Ft/össz.óra)

Összesen (bruttó Ft/össz.óra)

1. részben foglalt fejlesztések díja:

 

 

 

 

2. részben foglalt fejlesztések díja:

 

 

 

 

3. részben foglalt fejlesztések díja:

 

 

 

 

4. részben foglalt fejlesztések díja:

 

 

 

 

*5. rész szerinti esetlegesen felmerülő 2014. évi további fejlesztések óradíja:

 

 

Mindösszesen:

1-4 rész: max. 510 +- 20%

 

 

 

*Megjegyzés: Az 5. rész esetében csak az 1 órára vetített nettó és bruttó fejlesztési óradíj megadása szükséges!

Ajánlatkérő az 5 részre mindösszesen megadott bruttó ajánlati árak összegét fogja értékelni a bírálat során.

Figyelem! Az egyes részek (kivéve 5. rész) fejlesztési időtartamának megadása is kötelező!

 

Ajánlatkérő a kiírás tárgyát képező 5 rész tekintetében összességében 1 nyertest hirdet. A részekre történő ajánlattétel lehetősége kizárt. Ajánlatkérő azt az ajánlatot, amely az 5 rész közül bármelyikre nem tartalmaz ajánlati árat, vagy az 1-4. rész fejlesztésére becsült maximum 510 óra + 20% (612 óra) óránál magasabb fejlesztési óraszámot tartalmaz érvénytelennek nyilvánítja és nem veszi figyelembe az értékelés során.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevőnek rendelkeznie kell Webra 3.0 fejlesztői és vagyoni jogával.

Igazolási mód: Ajánlattevő ajánlatában hitelt érdemlően igazolja, hogy rendelkezik a fenti jogokkal.

  • Ajánlattevőnek az ajánlatában be kell mutatnia a rendelkezésre álló programozói kapacitást, havi rendelkezésére állási bontásban.

Igazolási mód: Ajánlattevő mutassa be a teljesítésben résztvevő szakembereit szakmai önéletrajzuk csatolásával.

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi felhívás megjelentetését megelőző 36 hónap során megvalósított legalább 2 db honlap elkészítéséről.

Figyelem!!! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát.

Fizetési feltételek: Vállalkozó az 1-4 részek fejlesztése után, teljesítésigazolást követően 1-1 db (összesen 4 db) számlát nyújthat be, melyeket a SZTE a számla kézhezvételétől számított 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással teljesít. Az 5. rész esetében Vállalkozó minden további megrendelt új fejlesztés elvégzését követően, teljesítésigazolás után 1 db számlát nyújthat be a Megrendelő szakértőivel előzetesen egyeztetett fejlesztési időtartam (óra) és az 5. részre adott fejlesztői óradíja alapján, melyet a SZTE a számla kézhezvételétől számított 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással teljesít. Felek kötelesek a fejlesztési időtartamot minden esetben a teljesítésigazolásban rögzíteni.




Ajánlat benyújtásának módja:
Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy nettó egymillió forintot meghaladó ajánlatot, kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő. ( A borítékban beadott egymillió forintot meghaladó ajánlat érvénytelen!) A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Bajusz Péter, PR-referens SZTE Rektori Hivatal Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, tel: +36 (62) 546-353, +36 (62) 544-000/6353

email: bajusz.peter@rekt.szte.hu


Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre.
Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Webra International Kft., 1143 Budapest, Francia út 33. IV/1.
Nyertes ajánlati ár: 6 050 000,-Ft+ÁFA