Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ01934
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „Az SZTE TTIK Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékén kidolgozott információkinyerő és visszakereső prototípus rendszerek hatékony implementálása.”
2013. február 18.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ01934

Ajánlattételi határidő: 2013. február 25 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától számított 2013. október 31-ig.

A beszerzés rövid ismertetője:

Az SZTE TTIK Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszéke, az „Információkinyerő és visszakereső rendszer kifejlesztése a nexum Karrier Portál rendszeréhez” című kutatási projekt keretében kidolgozza és finomhangolja a probléma megoldásához szükséges számítógépes nyelvészeti és gépi tanulási algoritmusokat, amelyek prototípus szinten kerülnek implementálásra.

Vállalkozó vállalja, hogy a kutatási eredményeket (kutatási jegyzőkönyvek és prototípus modulok alapján) hatékonyan implementálja majd dokumentálja. A gépi tanulás alapú szoftverek erőforrásigénye miatt a hatékony implementálás kifejezetten az elosztott számítások multiprocesszoros környezetben történő megvalósítását, valamint a válaszidő és memóriahasználat optimalizálását jelenti. Az implementációnak továbbá természetes módon kell illeszkednie a nexum Karrier Portál rendszerhez.

A Vállalkozó vállalja, hogy az alábbi 3 modult hatékonyan implementálja és a nexum Karrier Portál rendszerbe illeszthetővé teszi:

  • magyar nyelvi feldolgozó modulok szöveges tartalmakhoz (domainspecifikus magyar morfológiai elemző, szófaji egyértelműsítő és függőségi szintaktikai elemző) és
  • felügyelt gépi tanulás alapú információkinyerő modell (logisztikus regresszió és feltételes valószínűségi mezők alapú gépi tanulási megoldások, tízmilliós nagyságrendű ritka jellemzőterekkel) és
  • visszacsatolásos gépi tanulási kiegészítés az információkinyerő modellhez (aktív tanulási és inkrementális modellfejlesztési technikák).
Vállalkozó a kifejlesztett eszköz forráskódjait és működő binárisát megrendelőnek átadja valamint lemond a termék további mindennemű értékesítési és forgalmazási jogáról.

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a kiírás szerinti feladatokra mindösszesen nettó Ft+Áfa formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a szolgáltatással kapcsolatosan felmerülő költségre.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő rendelkezzen gépi tanulási módszereken alapuló rendszerek fejlesztésében szerzett tapasztalatokkal.

Igazolási mód: Ajánlattevő mellékelje az alábbiakat:

- Rendszerterv, hogy milyen architektúrában és módszertannal valósítja meg az elosztott gépi tanulási algoritmusokat

- Erőforrásigény (futási idő, memóriahasználat) specifikáció

  • Ajánlattevő rendelkezzen tapasztalattal a nexum Karrierportál fejlesztői környezetével. Az implementált gépi tanulási moduloknak zökkenőmentesen kell illeszkednük a nexum Karrierportál rendszerhez.
Igazolási mód: Ajánlattevő mellékelje az alábbiakat: 

- Rendszerterv az implementált modulok és a nexum Karrierportál közötti kommunikációkról, interface-ekről


Fizetési mód: Vállalkozó a szolgáltatás díjáról 2 db részszámlát és 1 db végszámlát nyújthat be teljesítésigazolást követően, az alábbiak szerint:

  • 2013. április 30-án: Magyar nyelvi feldolgozó modul szöveges tartalmakhoz implementálása és a nexum Karrier Portál rendszerbe illeszthetővé tétele feladat teljesítését követően részszámla a bruttó vállalkozói díj 1/3-ának megfelelő összegről,
  • 2013. július 31-én: Felügyelt gépi tanulás alapú információkinyerő modell implementálása és a nexum Karrier Portál rendszerbe illeszthetővé tétele feladat teljesítését követően részszámla a bruttó vállalkozói díj 1/3-ának megfelelő összegről,
  • 2013. október 31-én: Visszacsatolásos gépi tanulási kiegészítés az információkinyerő modellhez implementálása és a nexum Karrier Portál rendszerbe illeszthetővé tétele feladat teljesítését követően végszámla a bruttó vállalkozói díj 1/3-ának megfelelő összegről.
A számlák összege a számla kézhezvételét követő 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással kerül kifizetésre.






Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Farkas Richárd dr., adjunktus SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszék, tel: +36 (62) 546-720, +36 (62) 544-000/6720

email: rfarkas@inf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: PROFETICO IT Kft., 2161 Csomád, Verebeshegy u. 13.
Nyertes ajánlati ár: 7 200 000,-Ft+ÁFA