Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ01794
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE BTK Régészeti Tanszék részére, „EMIR (Egységes Múzeumi Információs Rendszer) adatbázis és térinformatikai rendszerbe beintegrálódó régészeti adatbázis és térinformatikai rendszerterv elkészítése.”
2013. január 08.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ01794

Ajánlattételi határidő: 2013. január 15 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától számított 2014. december 31-ig.

A beszerzés rövid ismertetője:

Régészeti és térinformatikai adatbázis rendszerterve, programozása, üzembe helyezése, szerializációs program kidolgozása szarmata sírleletekre: adatbázis rendszerterv, térinformatikai rendszerterv, adatbázis programozás, térinformatikai feldolgozás (digitalizálás, vektorizálás), szerializációs modul rendszerterv, szerializációs modul programozás, adatbázis feltöltés, weboldal domain, weboldal grafikai tervezés, weboldal programozás, jogosultság kezelő, adat migráció térképszerver programozás, book-let modul, összetett keresési modul, nyelvi modul, dokumentumtár, térkép modul.

  • Az EMIR (Egységes Múzeumi Információs Rendszer) adatbázis és térinformatikai rendszerbe beintegrálódó régészeti adatbázis és térinformatikai rendszerterv (szarmata sírokban előforduló tárgyak jegyzéke, kronoindikátorok figyelembevétele) elkészítése.
  • Régészeti adatbázis rendszerterv:

- Kidolgozásának szorosan követnie kell a szakmai elvárásokat és a rendszer bővíthetőségének elvét.

- Az adatbázisban elhelyezett összetett kereső modulnak tudnia kell egyszerre több feltétel alapján keresnie a rendszerben, a feltételek közötti kapcsolatok felhasználó általi beállításának valamint a keresési eredmények csoportos exportálásának lehetőségével.

- A rendszernek több nyelv (nyelvi modul) használatára alkalmasnak kell lennie, a nyelvi értékek exportálásának és importálásának lehetőségével.

- Az adatbázisban a régészeti és egyéb szinteken feltöltött rekordokkal összekapcsolt dokumentumtár kerül programozásra. A tervezési folyamat során meghatározott mappa struktúrákba lehetőséget kell biztosítani fájlok (csoportosan is) feltöltésére, fájlok közötti keresésre.

- A térkép modulnak az adatbázis egyes szintjein feltöltött térkép fájlokat vagy a rekordokhoz rendelt térkép koordinátákat egy arra alkalmas térképen kell megjelenítenie.

- Az adatbázis és térinformatikai rendszer tartalmának publikálására alkalmas nyomtatási modult kell fejleszteni, mely támogatja az e-kiadvány formátumot is.

  • Térinformatikai rendszertervezés során a szarmata sírokhoz tartozó geometriával rendelkező poligonokból kialakított térinformatikai állományt kell összekapcsolni az adatbázis attribútum adataival (minden poligonhoz tartozik egy leíró rekord sor).
  • Az egyes rekordok kezelésére szolgáló szoftver programozása a végleges rendszerterv alapján, továbbá a térinformatikai fedvények, alap struktúrák, feldolgozási módszerek, jelkulcsok valamint adatszűrések és adatintegrációk kialakítása. Könnyen átlátható felhasználó felület kialakítása.
  • A rendszernek többnyelvűnek kell lennie, és az egyes adatbázis szinteket (csoportonként) jogosultságokkal (pl. Látogató, Feltöltő, Adminisztrátor stb). kell elválasztani jogosultság kezelő programozásával.
  • A fejlesztés során teszt felületet kell biztosítani Megrendelő részére a szakmai egyeztetések érdekében. A programozás és a tesztelések befejeztével a Szolgáltatónak kötelessége a rendszert üzembe helyezni az erre a célra kialakított hardveres környezetben, továbbá a beüzemelés utáni teszteket végrehajtani, és a használatra készen átadni a Megrendelőnek.
  • Szerializációs program:

- Az adatbázisba 150 (új) bevitt rekordonként automatikusan lefutó szerializációs program integrálása szükséges.

- A szerializációs modul rendszertervét a Megrendelővel egyeztetve, a Megrendelő által átadott teszt adatokkal elvégzett tesztelések során kell véglegesíteni.

- A lefutott szerializáció minden esetben szakmai (régészeti, informatikai) ellenőrzés alá kerül, a felmerülő hibák, anomáliák külön dokumentumban rögzítésre kerülnek.

  • Az adatbázis üzembe helyezését követően megkezdődik (folyamatos) az adatok bevitele a rendszerbe, illetve a térinformatikai feldolgozás (vektorizálás, digitalizálás).

- A térinformatikai állomány és az adatbázis internetes publikálása egy térképszerver segítségével történik.

- Az alkalmazás vékony kliens segítségével, megfelelő jogosultsággal bárki számára elérhető kell legyen.

- A térképen az egyes lelőhelyek sírjai és a hozzá tartozó leíró attribútum adatok elérhetők és megjeleníthetők.

- Lekérdezésekre is lehetőséget kell biztosítani, melynek eredményeit a térképszerver szintén megmutatja.

  • Vállalkozó köteles a fejlesztés eredményeit a www.u-szeged.hu portálon, vagy annak bármely aloldalán megjeleníteni, az alábbiak szerint:

- A meglévő egyetemi portálhoz illeszkedő arculat grafikai tervezése.

- A weboldal kezelőfelületén a Megrendelőnek programozói beavatkozás nélkül menüpontok, hírek, képek feltöltésére legyen lehetősége.

- Az oldalnak böngészőbarátnak kell lennie.

- Az oldal bejelentkező felületének az elkészült Régészeti adatbázisra kell mutatnia; jogosultság kezelővel.

- Minden alkalmazásnak, amelyet meg kell jeleníteni az SZTE honlapján, rendelkeznie kell:

o Web service XML-SOAP alapú interface-vel minden adattartalomra vonatkozóan, amit a honlapon meg kell jeleníteni.

o Web service XML-SOAP alapú interface-vel minden funkcióra vonatkozóan paraméterekkel együtt, amit a honlapról használni kell.

o HTTPS alapon történő kommunikációra felhasználónév+jelszó vagy certificate védelemmel.

o Az XML-SOAP csomagok kódolása UTF8.

o Az XML-SOAP csomagokon belüli esetleges közvetlen honlapra szánt tartalom legyen a HTML 4.01 szabványnak megfelelő.

- A tervezett adattartalom SZTE portálon történő megjelenítésének biztosítása az ajánlattevő feladata, , az ajánlati árnak tartalmaznia kell a megjelenítés költségeit is.

 

Pályázati forrás: OTKA K 104980, „Szarmata temetkezések internetes adatbázisa és szeriációja” projekt.

 

Maximális keretösszeg (nettó Ft): 7.319.000,- Ft

Figyelem! Ajánlatkérő a nettó 8.000.000,- Ft-os, vagy azt meghaladó ajánlati árat tartalmazó ajánlatokat érvénytelennek nyilvánítja, és nem veszi figyelembe az értékelés során.

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a kiírás szerinti feladatokra mindösszesen nettó Ft+Áfa formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a szolgáltatással kapcsolatosan felmerülő költségre.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 3 évben megvalósított legalább 3 db régészeti internetes adatbázis kiépítéséről, melyet közintézménynek, vagy múzeumnak létesített.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél (közintézmény, vagy múzeum) megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát.

  • Ajánlattevő rendelkezzen legalább 3 db régészeti adatbázis üzemeltetésére vonatkozó szolgáltatási szerződéssel az ajánlattételi határidőt megelőző 3 évben.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a szerződések másolatát.

  • Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy az utolsó lezárt üzleti évben (2011) a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – forgalma min. 50.000.000,- Ft volt.


Fizetési feltételek: Vállalkozó a szolgáltatás díjáról 2 db részszámlát és 1 db végszámlát nyújthat be teljesítésigazolást követően, az alábbiak szerint:

  • 2013. május 31-én: „Régészeti Tanszék csatlakoztatása az EMIR adatbázis kezelő rendszerhez; régészeti adatbázis rendszerterv elkészítése; térinformatikai rendszerterv elkészítése; szerializációs modul rendszerterv elkészítése” feladatok teljesítését követően részszámla a bruttó vállalkozói díj 15%-ának megfelelő összegről,
  • 2014. május 31-én: „Adatbázis programozás; jogosultság kezelő létrehozása; összetett keresési modul, nyomtatási modul, dokumentumtár, térkép modul kialakítása; szerializásiós modul programozás; adat migráció; adatbázis feltöltés (5 hónap); térinformatikai feldolgozás (10 hónap)” feladatok teljesítését követően részszámla a bruttó vállalkozói díj 55%-ának megfelelő összegről,
  • 2014. december 31-én: „Adatbázis feltöltés (7 hónap); weboldal grafikai tervezése, programozása; térképszerver programozása” feladatok teljesítését követően végszámla a bruttó vállalkozói díj 30%-ának megfelelő összegről.
A számlák összege a számla kézhezvételét követő 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással kerül kifizetésre.


Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Révész László, tanszékvezető egyetemi docens SZTE BTK Összehasonlító Kultúratudományi Intézet
Régészeti Tanszék, tel: +36 (62) 343-066, +36 (62) 544-000/3066
+36 (62) 544-313, +36 (62) 544-000/4313
+36 (62) 549-040, fax:

email: vkulcsar@iif.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Pazirik Informatikai Kft., 7100 Szekszárd, Honvéd utca 25. II. emelet
Nyertes ajánlati ár: 7 220 000,-Ft+ÁFA