Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ02628
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „A Szegedi Tudományegyetem telephelyein leselejtezett vagyontárgyak, valamint a kiírás mellékletében felsorolt egyéb leselejtezett anyagok, tárgyi eszközök átvétele további hasznosításra és kezelésre”
2013. október 10.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ02628

Ajánlattételi határidő: 2013. október 17 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződés aláírásától számított egy évig tartó időszak.

A beszerzés rövid ismertetője:

A Szegedi Tudományegyetem telephelyein leselejtezett vagyontárgyak, valamint a kiírás mellékletében felsorolt egyéb leselejtezett anyagok, tárgyi eszközök átvétele további hasznosításra és kezelésre:

  • Ajánlatkérő az 1/a és 1/b mellékletben felsorolt leselejtezett vagyontárgyakat, valamint a táblázat szerinti egyéb leselejtezett anyagokat, tárgyi eszközöket a keletkezés helyén összegyűjti, előkészíti, szállításra alkalmassá teszi. Ajánlatkérő a szállításra előkészített leselejtezett anyagok, tárgyi eszközök között köteles megjelölni azokat, melyek veszélyes anyaggal szennyeződtek, vagy klinikai használat folytán egészségre ártalmasak (pld.: fertőzés veszélyesek)
  • Ezután erre rendszeresített megrendelőlapon (e-mailben) értesíti a Vállalkozót az összegyűjtött anyagok, tárgyi eszközök begyűjtési helyéről, a begyűjtés időpontjáról.
  • Vállalkozó köteles felmerülő igény esetén – minimum hetente kétszeri alkalommal – munkaidőben (8-16 óra között) a megrendelés beérkezését követő max. 72 óra reagálási időn belül begyűjteni az anyagokat, tárgyi eszközöket. Amennyiben a megrendelésben a begyűjtés időpontját 72 óra reagálási időn túli időpontban határozták meg, akkor a megrendelésben meghatározott időpontban megkezdeni az anyagok, tárgyi eszközök begyűjtését.
  • Vállalkozó a szükséges számú szállítóeszközről és rakodó személyzetről köteles gondoskodni.
  • A Vállalkozó az egyeztetett időpontban a mindenkori hatályos jogszabályoknak (hulladéktörvény, az elektronikai hulladékok átvételére vonatkozó jogszabály) és a Vállalkozó engedélyében meghatározott hatósági előírásoknak megfelelő bizonylatolás mellett a termékeket átveszi Ajánlatkérő képviselőjétől és a telephelyére, vagy a begyűjtő helyre szállítja hasznosítás, további kezelés céljából. A rakodás és a szállítás az egyetemi egységeken folyó munkát nem zavarhatja.

A Szegedi Tudományegyetemen 2012. évben keletkezett leselejtezetté vált vagyontárgyainak, valamint a kiírás mellékletében felsorolt egyéb leselejtezett anyagainak, tárgyi eszközeinek mennyiségeit az 1/a., és 1/b. sz. mellékletek tartalmazzák, mely megtekinthető a felhívás csatolmányaként.

A leselejtezett anyagok, eszközök elkövetkezendő egy évben keletkező mennyiségei előre nem tervezhetőek, ezért Ajánlatkérő fenntartja a jogát, hogy az 1/a., és 1/b. sz. mellékletekben megadott mennyiségektől eltérő mennyiségek elszállítását fogja ténylegesen megrendelni a szerződéses időszak alatt.

A veszélyes anyaggal szennyeződött, vagy klinikai használat folytán egészségre ártalmas (fertőző veszélyes) tárgyi eszközöket (laboratóriumi hűtők, speciális berendezések stb.) EWC kód szerinti besorolással (EWC 20 01 23* hűtő, klíma berendezések, EWC 20 01 35* veszélyes anyaggal szennyezett elektromos, elektronikai eszközök) köteles Vállalkozó begyűjteni és bizonylatolni (SZ/K jegy).

 

A begyűjtött anyagok, tárgyi eszközök bizonylatolása:

 

Vállalkozó köteles a leselejtezett anyagok, eszközök begyűjtéséről külön-külön szállítólevelet kiállítani, az adott begyűjtés kapcsán érintett minden SZTE telephely esetében, feltüntetve a begyűjtésre került anyagok, eszközök darabszámát. Vállalkozó havonta 1 alkalommal összesítő táblázatot köteles benyújtani/megküldeni a SZTE GMF Vagyongazdálkodási Iroda részére a begyűjtött anyagok, eszközök listájáról és darabszámáról, melyhez mellékelnie kell az adott hónapban telephelyenként kiállított szállítóleveleket.

Veszélyes anyaggal szennyeződött, vagy klinikai használat folytán egészségre ártalmas anyagok, eszközök begyűjtése esetében Vállalkozó SZ/K jegyet köteles kiállítani, melyen mint begyűjtő helyet az SZTE Tompai kapu út 9/a. sz. telephelyét köteles feltüntetni (hrsz.: 21013/9 KTJ.: 101141801). A bizonylat mellékletében köteles tételesen felsorolni a SZTE valamennyi telephelyét, telephelyenként megadva a begyűjtött eszközök darabszámát, és a veszélyes hulladék mennyiségét kg-ban. Vállalkozó a kiállított SZ/K jegyet az átvevővel történő leigazolást követően minden esetben köteles benyújtani//megküldeni a SZTE GMF Védelmi Iroda részére.

 

Főbb szerződéses feltételek:

  • Amennyiben a teljesítés a szerződéses időszak alatt mindkét fél megelégedésére történik, és az 1 éves időszak lejártát megelőző 30 napig írásban történő elégedetlenségi megkeresés egyik fél részéről sem történik, úgy a szerződés automatikusan további 1 évvel meghosszabbodik, az addigi Egyetem részére fizetendő átalánydíj azonos szinten tartása mellett.
  • Megrendelő jogosult a szerződést indoklás nélkül 30 napos felmondási határidővel felmondani.
  • Az 1/a., és 1/b. sz. mellékletekben szereplő leselejtezett anyagok és tárgyi eszközök listája új típusú (a mellékletben nem szereplő) anyagok, eszközök elszállítására felmerülő igény esetén bővülhet a melléklethez csatolt kiegészítéssel.
  • A leselejtezett anyagok és tárgyi eszközök listája a szerződés 1/b. sz. mellékletében szereplő fémhulladékokkal csökkenhet az új fémkereskedelemről szóló törvény hatályba lépésével, amennyiben a törvény úgy rendelkezik.
  • Amennyiben veszélyes anyaggal szennyeződött, vagy klinikai használat folytán egészségre ártalmas anyagok, eszközök begyűjtésére kerül sor Vállalkozó kötelezettséget vállal a feladó ADR-es felelősségének teljes átvállalására.
  • Vállalkozó köteles a tevékenysége (begyűjtés, tárolás, előkezelés stb.) során keletkező hulladékokról és veszélyes hulladékokról a mindenkor hatályos jogszabályok szerint gondoskodni. Az ezek be nem tartásából eredő mindennemű felelősség, bírság Vállalkozót terheli.


Letölthető állományok:
sel.eszk.mell.xlsx

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az Egyetem számára fizetendő legmagasabb összegű átalánydíj.

Az Egyetem számára fizetendő átalánydíj összegét az 1/a., és 1/b. sz. mellékletekben megadott 2012. évi mennyiség alapján kérjük kalkulálni, mely átalánydíj a szerződéses időszak alatt nem változtatható. Az átalánydíj összegét 1 évre kérjük megadni nettó Ft+Áfa formában.

Ajánlatkérő az egy évre mindösszesen megajánlott, az Egyetem részére fizetendő bruttó átalánydíjakat fogja értékelni a bírálat során. Ajánlatkérő a 0,- Ft-ot megajánló Ajánlattevők ajánlatát is elfogadja és figyelembe veszi az értékelés során.


További információk:

Pénzügyi és gazdasági alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő csatolja az utolsó kettő lezárt üzleti évre vonatkozó saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámolóit (mérleg + eredmény kimutatás, kiegészítő melléklet nélkül).

Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha mindkét lezárt üzleti évben a mérleg szerinti eredménye negatív.

  • Ajánlattevő csatoljon banki nyilatkozatot, hogy volt-e 60 napot meghaladó sorban álló tétel a számláján az igazolás kiállításának napját megelőző 12 hónapban.

Alkalmatlanság: Ajánlattevő alkalmatlan, ha bármelyik számlavezető pénzintézet szerint volt 60 napot meghaladó sorban álló tétel bármelyik vezetett számláján az igazolás kiállításának napját megelőző 12 hónapban.

 

Műszaki alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő rendelkezzen Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által kiadott veszélyes- és nem veszélyes hulladékok begyűjtésére, előkezelésére és hasznosítására vonatkozó érvényes hatósági engedéllyel, a mellékletekben szereplő anyagok, tárgyi eszközök vonatkozásában.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a veszélyes- és nem veszélyes hulladékok begyűjtésére, előkezelésére és hasznosítására vonatkozó érvényes hatósági engedélye másolatát.

  • Ajánlattevő rendelkezzen legalább 3 db 3,5 tonnás összsúlyú kisteherautóval, amelyből legalább 1 db emelőhátlapos, valamint olyan eszközzel, mely 1,5 tonnáig nehézgép mozgatásra alkalmas.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy rendelkezik a szükséges gépjármű parkkal.

Fizetési mód: Megrendelő negyedévente 1 db számlát állít ki Vállalkozó részére az 1 évre megajánlott átalánydíj ¼-ének megfelelő összegről, melyet a Vállalkozó a számla kézhezvételétől számított 30 napos fizetési határidővel, átutalással fizet ki az Egyetem bankszámlaszámára.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Básthyné Tatár Julianna, selejtezési koordinátor SZTE GMF Vagyongazdálkodási Csoport, tel: +36 (62) 544-447, +36 (62) 544-000/4447

email: basthyne.tatar.julianna@gmf.u-szeged.hu


Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre.
Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Elektra Zrt., 2400 Dunaújváros, Papírgyári út 36.
Nyertes ajánlati ár: 0,-Ft+ÁFA