Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ02582

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0104 azonosítószámú, „A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja” című projekt keretében ,,e-Learning tananyagfejlesztői képzés’’, ,,Moodle kurzuskészítői képzés’’ és ,,e-Learning módszertani képzés, tanácsadás’’ című tanfolyamok megtartása az egyetem munkatársai számára.
2013. szeptember 20.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ02582

Ajánlattételi határidő: 2013. szeptember 27 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: Nyertes Ajánlattevővel történő előzetes időpont egyeztetés alapján 2013. október 1.–2013. december 31. között.

A beszerzés rövid ismertetője:

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0104 azonosítószámú, „A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja” című projekt keretében ,,e-Learning tananyagfejlesztői képzés’’, ,,Moodle kurzuskészítői képzés’’ és ,,e-Learning módszertani képzés, tanácsadás’’ című tanfolyamok megtartása az egyetem munkatársai számára.


Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

További információk:

Az ajánlatnak az alábbi 3 tanfolyam megtartására kell vonatkoznia:

 

1. ELEARNING TANANYAGFEJLESZTŐ KÉPZÉS

 

A képzés célja az, hogy a résztvevők megismerkedjenek az e-Learning tananyagfejlesztés módszertani, didaktikai és pedagógiai, valamint ergonómiai hátterével. Ismerjék meg az online tananyagok felépítését, sajátosságait és a sajátosságok okait. A képzés során az elméleti alapvetéseken túl a gyakorlatban ismerkedhetnek meg az e-Learning tananyagfejlesztés mozzanataival, a tervezés területeivel és a lehetséges támogató alkalmazásokkal.

 

A képzés tematikáját úgy kell összeállítani, hogy az térjen ki az alábbi területekre:

 

· e-Learning alapismeretek

· Tananyagok tervezése

· Didaktikai modellek az online tanításban – formális, non-formális, informális;

· Értékelési módszerek

· Tanulástámogató alkalmazások

· Tananyag előállítási ismeretek

· Szabványos eLearning tananyagok fejlesztése

 

Képzés időtartama: 30 óra

 

Maximális keretösszeg bruttó: 465 000 Ft, azaz négyszázhatvanötezer forint.

 

2. MOODLE KURZUSKÉSZÍTŐI KÉPZÉS

 

A képzés célja az, hogy a résztvevők elsajátítsák a Moodle eLearning keretrendszer eszközkészletének a használatát. Legyenek képesek egy választott tananyagot átdolgozni online tananyaggá. A képzés során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan lehet a hagyományos tanítási-tanulási folyamat mozzanatait átültetni a virtuális környezetbe.

 

A képzés tematikáját úgy kell összeállítani, hogy az térjen ki az alábbi területekre:

 

· Környezeti technológiák

· Multimédia ismeretek

· Moodle blokkok kezelése

· Tananyagok hozzáadása Moodle kurzushoz

· Tevékenységek hozzáadása Moodle kurzushoz

· Felhasználók kezelése

· Moodle kurzusok menedzselése

 

Képzés időtartama: 30 óra

 

Maximális keretösszeg bruttó: 465 000 Ft, azaz négyszázhatvanötezer forint.

 

3. E-LEARNING módszertani képzés, tanácsadás

A képzés célja az, hogy közvetlenül segítse az oktatókat a tananyag-fejlesztéseben, illetve az egyes tantárgyak e-Learning kurzusának kialakításában. A kurzus keretében a konkrét technikai és módszertani problémák lehetséges megoldásait keressük meg. A cél az, hogy az oktatás sikeressége érdekében megkeressük azokat a kurzusformákat és a Moodle keretrendszer azon modulkombinációit, amelyek a leginkább megfelelnek az egyetemi tanulócsoportok felkészültségének és a tantárgyak sajátosságainak. A módszertani tanácsadás keretében javaslatokat teszünk a jelenlegi gyakorlattal kapcsolatban esetleges változtatásokra, bővítésekre.

 

A képzés tematikáját úgy kell összeállítani, hogy az térjen ki az alábbi területekre:

 

· Az e-Learning tananyagok tervezésével kapcsolatos módszertani és technikai problémák

· Didaktikai útmutatás a tananyag struktúrájának kialakításához

· Ergonómiai ismeretek

· Tananyagok és tevékenységek a Moodle keretrendszerbe történő implementálása

· A tananyagra épülő tevékenységek tervezése

· Javaslatok készítése a készülő tananyagokkal kapcsolatos lehetséges, vagy szükséges módosításokra vonatkozóan

· A Moodle keretrendszer használatával kapcsolatos technikai problémák megoldása

 

Képzés időtartama: 20 óra

 

Maximális keretösszeg bruttó: 260 000 Ft, azaz kettőszázhatvanezer forint.

 

Képzések helyszíne: a képzéshez a megfelelő számítógépes kabinetet az Ajánlatkérő, nevezetesen az SZTE Informatikai Tanszékcsoportja biztosítja.

Képzésen résztvevők tervezett létszáma: 5-10

A képzést a hatályos felnőttképzési törvény előírásai szerint kell lefolytatni és az ezt igazoló dokumentumokat az Ajánlatkérő rendelkezésére kell bocsátani.

Minden képzésben a résztvevők teljesítményét a képzés során vagy utólag értékelni kell, és a képzést eredményesen elvégzők számára tanúsítványt kell kiállítani.

 

Pályázati forrás:

A projekt száma: TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0104

A projekt címe, megnevezése: „A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja”

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő képzést tartó oktatója/oktatói rendelkezzenek minimum 3 éves, a képzés megvalósításához szükséges szakmai és oktatási tapasztalattal

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a képzést tartó oktatója/oktatói rendelkeznek a fenti tapasztalattal.

· Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 48 hónap során megvalósított, legalább 1 db felnőttképzés keretében végzett e-Learning témájú képzésről.

Igazolási mód: A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, az ellenszolgáltatás összegét.

 

Bírálati szempont: A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás. Az ellenszolgáltatás összegét mindösszesen bruttó Ft formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a képzésekre mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni.

 

Fizetési mód: Nyertes ajánlattevő teljesítés igazolás után, a képzés elvégzését követően 1 db számla benyújtására jogosult, melyet a SZTE a számla kézhezvételét követő 60 napon belüli fizetési határidővel átutalással teljesít.

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Németh Zoltán dr., egyetemi adjunktus SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport - Számítástudomány Alapjai Tanszék, tel: tel: +36 (62) 544-205, +36 (62) 544-000/4205.

email: zlnemeth@inf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: CONSEDU Tanácsadó és Szolgáltató Bt.
Nyertes ajánlati ár: 926 141,-Ft+ÁFA