Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ02400
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE Rektori Hivatal Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság részére, „Gyakorlatorientált, innovációs témájú, társadalomtudományi kutatás”
2013. július 03.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ02400

Ajánlattételi határidő: 2013. július 10 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától 2014. július 31-ig.

A beszerzés rövid ismertetője:

Innovációs témájú társadalomtudományi kutatás elvégzése a megrendelővel folyamatos szakmai konzultációt folytatva az alábbi területeken:

 

A “Responsible Innovation” modell bevezetése és tesztelése a Szegedi Tudományegyetem térségében:

A feladat típusa: kísérleti fejlesztés, gyakorlati jelleg

A feladat keretében elvégzendő tevékenységek:

1. Fejlesztési célú helyzetelemzés elvégzéséhez szakértői tanácsadás nyújtása: a projekt team által elvégzett tudományos alapokon nyugvó munkát bizonyos pontokon el kell mozdítani fejlesztési szempontú vizsgálódás irányába. Szükséges a szolgáltató tanácsadás jellegű igénybe vétele ahhoz, hogy a tudományos feltárás során gyakorlati, az eredmények bevezetésének hatékonyságát növelő szempontok is érvényesülni tudjanak.

2. A tesztelendő modellek, és az akcióterv meghatározásához szakértői tanácsadás nyújtása. A tanácsadás olyan gyakorlati jellegű tapasztalatok megosztását jelenti a projekt-teammel, amely a szolgáltató felhalmozott határon átnyúló tapasztalatai és kapcsolatrendszere alapján érhető el. A tevékenység során a szolgáltató feladata olyan összefüggések feltárása, és azokra történő rávilágítás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem projekt-teamje helyzetéből és feladatköréből adódóan nem érzékelhet.

3. Stakeholder mélyinterjú: a projekt team által készített interjúváz alapján a Szegedi Tudományegyetem térségének meghatározó, responsible innovation fogalomkörrel kapcsolatba hozható 10 stakeholdere körében mélyinterjú elvégzése. A felmérés eredményének feldolgozása, SWOT-cellákba rendezése, majd ebből a fejlesztési logikájú, ún. „külső-belső cellás” SWOT létrehozása.

4. Akcióterv kidolgozása a térségre: ezen tevékenység keretében kerül sor arra, hogy akcióterv készüljön a teljes tevékenység lebonyolítására a térségen belül.

5. A térségben bevezetendő modell kidolgozása: a tevékenység keretében kerül meghatározásra az a modell, amelyet a Szegedi Tudományegyetem térségében be kívánunk vezetni. A szolgáltató határon átnyúló innovációs tapasztalatainak felhasználásával javaslatot tesz a modell főbb paramétereire és a modellel szembeni legfőbb elvárásokra, követelményekre. Ezen tevékenységen belül a szolgáltató kapcsolatot tart a stakeholderekkel, melynek eredményét közvetíti a modellalkotás folyamata során a projekt-team felé.

6. A responsible innovation elemeinek alkalmazása a térségben: jelen tevékenység keretében megtörténik a Szegedi Tudományegyetem projekt-teamje által lehatárolt responsible-innovation elemeinek, és a kidolgozott modell alkalmazása a térségben. A szolgáltató a stakeholderekkel kapcsolatot tart, és a modell elemeit megismerteti velük.

7. A responsible innovation elemeinek tesztelése: a tevékenység keretében 9 hónapon keresztül a konzorcium iránymutatásainak megfelelően terepmunkát kell végezni. Fel kell keresni a stakeholdereket, és visszacsatolásokon keresztül részt kell venni a responsible innovation modell fejlesztésében és tökéletesítésében. A szolgáltató a terepmunka keretében részt vesz a meglevő és jövőbeli fejlesztési politikák irányvonalainak analizálásában és alakításában, tapasztalatait esettanulmányokba foglalja, és további alkalmazási lehetőségekre tesz javaslatot. A munka egy iteratív eljárásokkal teletűzdelt terepmunka.

8. Akciótervek: az előző pontban elvégzett munkára építve a szolgáltató akciótervet készít a kidolgozott és bevezetett modell projektzárás utáni fenntarthatóságára, különös tekintettel a fejlesztéspolitikai döntéshozók számára megfogalmazott javaslatokra.

 

Pályázati forrás: SEE/D/0252/1.3/X számú, „Facilitating Responsible Innovation in SEE countries” című projekt.

Bírálati szempont: összességében legelőnyösebb ajánlat
bírálati szempont súlyszám leírás
legalacsonyabb összegű ajánlati ár 0
Ajánlati ár: ………..,- nettó Ft+Áfa 4

Ajánlatkérő egyéb költségtérítést nem nyújt ajánlattevő részére. Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania a kiírásban részletezett feladatokkal kapcsolatos valamennyi költségre. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni a bírálat során.
































































A legalacsonyabb árat adó ajánlattevő 10 pontot kap, míg a többi az ajánlatához képesti arányosított pontot, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.
Ajánlattevő rendelkezik-e határon átnyúló gyakorlatorientált (nem elméleti jellegű) társadalomtudományi kutatási projekt keretében végzett gyakorlati jellegű tanulmány készítés területén szakmai tapasztalattal: igen, vagy nem 1

Igazolási mód: Ajánlattevő mutassa be ajánlatában a gyakorlatorientált projektet, melyben a gyakorlati jellegű tanulmányt készítette az alábbi minimális adatok megadásával: *a gyakorlatorientált társadalomtudományi kutatási projekt címe; *az elkészített gyakorlati jellegű tanulmány pontos címe; *teljesítés ideje; *az elkészített tanulmánnyal kapcsolatban információt adó személy neve, elérhetősége.
































































Ajánlatkérő az igen válaszra 10 pontot, a nem válaszra pedig 0 pontot ad, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.
Ajánlattevő ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző 36 hónap során elkészült legalább két országot érintő tanulmányainak és/vagy kutatási jelentéseinek a száma: ………… db 1

Igazolási mód: Ajánlattevő sorolja fel a tanulmányokat és/vagy a kutatási jelentéseket az alábbi minimális adatok megadásával: *a tanulmány/kutatási jelentés készítője; *a tanulmány/kutatási jelentés pontos címe; *teljesítés ideje; *az elkészített tanulmánnyal/kutatási jelentéssel kapcsolatban információt adó személy neve, elérhetősége.
































































A legtöbb darabszámot adó ajánlattevő 10 pontot kap, míg a többi az ajánlatához képesti arányosított pontot, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.
































































Figyelem! Ajánlatkérő a 10 db-nál több tanulmányt/kutatási jelentést 10 db-ként fogja értékelni.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Alkalmassági feltétel (1): Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az elmúlt 36 hónap során teljesített legalább 1 db minimum nettó 5.000.000,- Ft értékű társadalomtudományi kutatásról, melyben adatgyűjtési és/vagy kérdőíves felmérést végzett, és amelyet felsőoktatási intézmény vagy K+F+I szervezet, intézmény számára nyújtott.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél (felsőoktatási intézmény vagy K+F+I szervezet, intézmény) megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

  • Alkalmassági feltétel (2): Ajánlattevő mutasson be az ajánlatában legalább 1 fő a teljesítésbe bevonni kívánt vezető kutatási szakértőt, aki rendelkezik felsőfokú szociológus végzettséggel és minimum 3 év kutatási gyakorlattal.
  • Alkalmassági feltétel (3): Ajánlattevő mutasson be az ajánlatában legalább 1 fő a teljesítésbe bevonni kívánt kutatási szakértőt, aki rendelkezik felsőfokú gazdasági végzettséggel és minimum 3 év kutatási jelentés vagy tanulmány készítés terén szerzett gyakorlattal.

Igazolási mód (2), (3): Ajánlattevő csatolja a bemutatott vezető szakértő és szakértő aláírt önéletrajzát (Europass formátumban) amelyekből egyértelműen kiderülnek a kért gyakorlatok, valamint a végzettségüket igazoló diploma másolatát.

Figyelem! Ajánlattevő abban az esetben is megfelel a 2. és 3. alkalmassági feltételnek, ha csak 1 fő a teljesítésbe bevonni kívánt vezető kutatási szakértőt mutat be az ajánlatában, aki rendelkezik a szakértővel szembeni kompetenciákkal is.

Fizetési feltételek: Nyertes ajánlattevő a kiírás tárgyát képező feladatok elvégzéséről teljesítésigazolást követően 1 db számlát nyújthat be, melyet a SZTE a teljesítés idejétől számított 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással teljesít.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Lukovics Miklós dr., igazgató SZTE Rektori Hivatal Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság, tel: +36 (62) 546-484, +36 (62) 544-000/6484

email: lukovics@rekt.u-szeged.hu


Kérjük, hogy ajánlatát ne e-mailen hanem a fenti módok egyikén juttassa el részünkre.
Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: EX-ANTE 2002 Kft.
Nyertes ajánlati ár: 7 480 000,-Ft+ÁFA