Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ02319

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „SZTE ÁOK TTIK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet részére külső kutatómunka elvégzése.”
2013. június 07.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ02319

Ajánlattételi határidő: 2013. június 14 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: 2013. július 1-től 2013. október 1-ig

A beszerzés rövid ismertetője:

A kutatás témája: a kutatás a Svájci Hozzájárulás SH/7/2/20 projekt “A látható fény energiájának átalakítása szén nanokompozitok segítségével: napenergiahasznosítás és fotokatalízis” keretében valósul meg.

 

Feladat: Az elvégzendő kutatás a fotoszintetikus reakciócentrumban, illetve annak szénalapú nanorendszerekkel alkotott kompozitjaiban végbemenő, töltésszétválasztáshoz és stabilizálódáshoz kacsolódó szerkezeti változások felderítésére irányul. A nyertes ajánlattevőnek polarizációs optikai spektroszkópiai (lineáris és cirkuláris dikroizmus (LD, CD, ACD) vizsgálatokat kell elvégeznie és meg kell állapítania a szerkezeti jellemzőket. Emellett meg kell mérnie az ezekhez a nanorendszerekhez köthető fényindukált fotoáramokat. Kontrollmérésekhez a megfelelő baktériumtörzsekből preparált intramembrán fragmentumokat (kromatoforákat) használják. A tiszta és a szén nanocsövekhez kötött reakciócentrum preparátumokat, valamint kromatoforákat az SZTE laboratóriuma szolgáltatja, az optikai és elektromos méréseket a nyertes ajánlattevő végzi. Ugyancsak ő végzi az adatok kiértékelését és azok hazai és nemzetközi konferenciákon, folyóiratokban való publikálására alkalmas formába hozását.

A kutatómunka időtartama: 2013. július 1-október 1. között 120 munkaóra (15 munkanap, 8 óra/nap).

 

A meghatározott munkaórában elvégzendő feladatok:

  • Vizsgálandó mintaszám: 6 db minta, legalább két párhuzamos méréssel;
  • A minták előkészítése a mérésekhez;
  • Laboratóriumi mérések: mérési feltételek (asszisztencia, alapvető fogyóeszközök) biztosítása, készülékek üzemeltetése;
  • Adatok kiértékelése;
  • Az adatok publikálható formába hozása: legalább egy konferencia absztrakt és poszter, valamint egy kézirat (munkaverziójának) elkészítése;
  • Beszámoló elkészítése

 

A projekt végén beszámolót kell leadni, amely tartalmaz egy rövid beszámolót az elért legfontosabb eredményekről, melléklete az elkészült konferencia-, illetve folyóirat-kézirat.

Bírálati szempont: Ajánlattevő az összességében legelőnyösebb ajánlatot hirdeti nyertesnek. Az egyes szempontok szerint kapott pontértékek összeadását követően a legtöbb pontot kapott ajánlattevő a nyertes.
bírálati szempont súlyszám leírás



Ajánlati ár a megadott mintaszámra: ……..,- nettó Ft+Áfa 6

Ajánlatkérő egyéb költségtérítést nem nyújt ajánlattevő részére. Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania a 120 munkaóra keretében a megadott mintaszámon elvégzendő, a kiírásban részletezett feladatokkal kapcsolatos valamennyi költségre. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni.

A legalacsonyabb árat adó ajánlattevő 10 pontot kap, míg a többi az ajánlatához képesti arányosított pontot, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.
Ajánlattevő végzett-e hasonló, fotonikában (illetve kapcsolódó kutatási területen) hasonló vizsgálatot: igen, vagy nem 3

Igazolási mód: Ajánlattevő néhány mondatban mutassa be a kutatási projektet, melyben a kiírás szerinti, vagy ahhoz hasonló feladatokat végezte, az alábbi minimális adatok megadásával: teljesítés ideje (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezése és a részéről információt adó személy neve, telefonszáma, a szolgáltatás tárgya.

Ajánlatkérő az igen válaszra 10 pontot, a nem válaszra pedig 0 pontot ad, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.
Ajánlattevő fotoszintézis kutatás, lineáris és cirkuláris dikroizmus spektroszkópia, gyengén abszorbeáló és nagy fényszórással rendelkező rendszerek mérési eljárása területein nemzetközi referált folyóiratokban az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évben megjelent publikációinak száma: ….. db
3

Figyelem!!! Ajánlattevő csak azokat a publikációkat fogadja el a darabszám igazolására, melyek felsorolásra kerültek az Ajánlattevő ajánlatában.

A legtöbb publikáció darabszámot adó ajánlattevő 10 pontot kap, míg a többi az ajánlatához képesti arányosított pontot, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.


További információk:

Alkalmassági feltétel:

  • Ajánlattevő rendelkezzen a fotoszintézis kutatás területén gyakorlati tapasztalattal.

Igazolási mód: Ajánlattevő sorolja fel a fenti területen nemzetközi referált folyóiratokban az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évben megjelent publikációit.

  • Ajánlattevő rendelkezzen a lineáris és cirkuláris dikroizmus spektroszkópia területén gyakorlati tapasztalattal.

Igazolási mód: Ajánlattevő sorolja fel a fenti területen nemzetközi referált folyóiratokban az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évben megjelent publikációit.

  • Ajánlattevő rendelkezzen a gyengén abszorbeáló és nagy fényszórással rendelkező rendszerek mérési eljárása területén gyakorlati tapasztalattal.
Igazolási mód: Ajánlattevő sorolja fel a fenti területen nemzetközi referált folyóiratokban az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évben megjelent publikációit.

Fizetési mód: A számla kézhezvételétől számított 60 napon belül, banki átutalással.

 

Érvényes ajánlat formai követelményei:

  • Ajánlat az ajánlattételi felhívás 3 db bírálati szempontjára:

- Ajánlati ár

- Ajánlattevő igen, vagy nem válasza arra vonatkozóan, hogy végzett-e hasonló, fotonikában (illetve kapcsolódó kutatási területen) hasonló vizsgálatot

- Publikációk száma az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évben, a megadott területeken

  • Ajánlattevő sorolja fel a fotoszintézis kutatás területén szerzett gyakorlati tapasztalatának az igazolására az ezen a területen megjelent publikációit az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évből;
  • Ajánlattevő sorolja fel a lineáris és cirkuláris dikroizmus spektroszkópia területén szerzett gyakorlati tapasztalatának az igazolására az ezen a területen megjelent publikációit az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évből;
  • Ajánlattevő sorolja fel a gyengén abszorbeáló és nagy fényszórással rendelkező rendszerek mérési eljárása területén szerzett gyakorlati tapasztalatának az igazolására az ezen a területen megjelent publikációit az Ajánlattételi felhívás megjelenését megelőző öt évből;




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Nagy László dr., egyetemi docens SZTE ÁOK TTIK Orvosi Fizikai és Biofizikai Intézet, tel: +36 (62) 343-115, +36 (62) 544-000/3115, +36 (62) 544-121, +36 (62) 544-000/4121

email: L.Nagy@physx.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.