Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2013  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PSZ02298
Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „A Szegedi Tudományegyetem Szuperszámítógép (HPC) projektjéhez kapcsolódó arculati ajánlás elkészítése.”
2013. június 04.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PSZ02298

Ajánlattételi határidő: 2013. június 14 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától számított 30 nap. Megrendelő előteljesítést elfogad.

A beszerzés rövid ismertetője:

A beszerzés célja a Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban Egyetem) TÁMOP 4.2.2.C HPC Projekt Iroda egysége számára az alábbi brief alapján arculati ajánlás és megvalósítási segédletek készítése.

A beszerzés a TÁMOP-4.2.2/C-11/1/KONV-2012-0010 számú, „Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium” című pályázat megvalósításának részeként kerül lebonyolításra.

 

Az elkészítendő anyagnak tartalmaznia kell:

 

A HPC projekt számára kialakított és alkalmazható arculatot stock fotó felhasználásával. Ennek keretében egyszerűsített embléma kidolgozását, logotípiát, stock fotó beszerzését. Az embléma használatára példát kell adni a HPC projektben résztvevő konzorciumi partnerek emblémájával (SZTE, DTE, PTE, Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet) együttesen használva és biztosítani kell az elemek egymás mellé illeszthetőségét. Az arculathordozó eszközöknek meg kell felelni az Új Széchenyi Terv arculati kézikönyvében megfogalmazott elvárásoknak (http://www.nfu.hu/doc/2855).


Az alábbi arculathordozó eszközöket kell megtervezni:

· előadás- és bemutató hátterek (ppt slide)

· kutatási jelentések és tanulmányok címlapterve és oldalképe

· meghívók

· hirdetmények és feliratok

 

Arculati brief – tartalmi megalapozás:

 

A Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium négy hazai felsőoktatási-kutatási szervezet együttműködésével jött létre, és közel 780 millió forint – 100 %-os intenzitású – támogatást nyert az Új Széchenyi-terv TÁMOP 4.2.2.C pályázatán az elmúlt évben.

A projekt legfőbb célja, hogy a három nagy vidéki egyetem (Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem) lokális szuperszámítógépes rendszereinek összekapcsolása révén a megújult felsőoktatási kutatási infrastruktúra használhatósága és kihasználtsága a lehető legmagasabb szintre emelkedjen, a kutatás mind több területén kimagasló eredménnyel hasznosuljon, ezáltal további jelentős nemzetközi kutatási együttműködési lehetőségekhez juttatva a magyar kutatókat.

A magyarországi szuperszámítógépes infrastruktúra széleskörű, eredményes és hatékony kihasználásához további kutatásokra és fejlesztésekre van szükség. A projekt keretében elvégzendő tevékenységek az alábbi szakmai feladatokra irányulnak:

  • Az elosztott infrastruktúra komponenseinek a lehető legmagasabb szinten történő összekapcsolása, integrálása, az ehhez szükséges módszerek kutatása, általánosítása.
  • Az erőforrások leghatékonyabb kihasználása érdekében az alkalmazások különböző környezetekben való tesztelése, hangolása, a megfelelő futtatási helyszín és környezet kiválasztása, algoritmusok kódjának párhuzamosítása, optimalizálás.
  • A különböző tudományterületek szakértőinek bevonásával jól kiterjeszthető, általánosítható szuperszámítógépes megoldások kialakítása.
  • A szuperszámítástechnika és a tudományterületek hatékony összekapcsolása érdekében képzések, oktatások, speciális felhasználói támogatás megvalósítása.

Az infrastrukturális adottságokra és a korábban megvalósított közös projektekre építve a fent meghatározott kutatási és képzési feladatok megvalósítására négytagú konzorcium jött létre:

  • egyetemi partnerek: Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem
  • a szuperszámítógépes erőforrásokat és szaktudást biztosító Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet.
  • A projekt megvalósulása során olyan szuperszámítógépes kutatásra épülő eredmények jönnek létre, melyek biztosítják a résztvevő konzorciumi partnerek számára a Horizon2020 és a Digital Agenda programokhoz való csatlakozást; továbbá a projekt eredményeként a résztvevő kutatók, ezen Európai Uniós programok kutatásaihoz való csatlakozáshoz szükséges pályázói és kutatásmenedzsment képességekre is szert tesznek. A nemzetközi kutatásokba való bekapcsolódás révén megalapozásra kerül a magyarországi szuperszámítógép kutatás és a projekthez kapcsolódó kutatási területek hosszú távú fenntartása.

 

Valamennyi elkészített megjelenítés tekintetében az Egyetem korlátlan és szabad felhasználás jogára tart igényt. Az alkotó jogosult a változtatások korlátozására valamint az elfogadott munka referenciaként való felhasználására.

 

Az elfogadott terveket tartalmazó arculati kézikönyvet 3 elektronikus adathordozón tárolt példányban kell átadni, olyan módon, hogy valamennyi elem további alkalmazások számára, mind Mac, mind PC formátumban használható legyen.

 

Maximális keretösszeg: bruttó 200.000,- Ft

A szerződéskötés után az elkészítésre 30 nap áll rendelkezésre. Az első egyeztető anyagot 15 nap után véleményeztetni kell Megrendelő kapcsolattartójával.



Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a kiírás tárgyát képező feladatokra egy összegben bruttó Forintban kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni a bírálat során.



További információk:

Alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő megvalósításban résztvevő grafikus szakembere rendelkezzen legalább 5 éves szakmai tapasztalattal arculattervezési munkák területén.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a megvalósításban résztvevő grafikus szakembere rendelkezik a fenti elvárt tapasztalattal.

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az Ajánlattételi felhívás feladását megelőző 36 hónap során teljesített minimum 3 db munkájáról, amelyet arculati eljárások, kézikönyvek megalkotásában vagy grafikai tervezésben végzett, és melyek közül legalább 1 db munka a kutatás-fejlesztés területére vonatkozott.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év, hónap, nap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát.

Fizetési feltételek: A munka díja egy összegben kerül kifizetésre a munka elvégzésének projektvezető általi igazolását követően 60 napos fizetési határidővel.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Csiszár József, projektmenedzser SZTE Rektori Hivatal TÁMOP 4.2.2.C HPC Projekt Iroda, tel: +36 (62) 546-959, +36 (62) 544-000/6959

email: csiszar.jozsef@gmf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: STEP & VALS Consulting Kft., 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 33.
Nyertes ajánlati ár: 120 000,-Ft+ÁFA