Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ01762
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE TTIK Szoftverfejlesztés Tanszék részére, „A Tanszék által továbbfejlesztett és használt projekt költség monitorozó, audit és fejlesztői produktitivás mérési kutatásokhoz adatot szolgáltató nyílt forráson alapuló web eszköz funkcionális bővítése, tesztelése.”
2012. december 11.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ01762

Ajánlattételi határidő: 2012. december 17 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: Részteljesítés: 2013. január 31.; Végteljesítés: 2013. április 1.

A beszerzés rövid ismertetője:

A Szoftverfejlesztés Tanszék által specializált, továbbfejlesztett Ruby technológiájú Redmine projektmenedzsment rendszer funkcióinak bővítése:

  1. Jelen rendszer, a Tanszéki fejlesztéseknek és korábbi megrendeléseknek köszönhetően, alkalmas emberi erőforrások munkaidejének mérésére, riportolására, költségeinek kalkulálására, más rendszerekből történő adatfeltöltésre. További követelmény egy, a Redmine rendszeren belül könyvelt munkaidőkhöz költségek rendelése, azok a feltöltött adatokkal való egységes kezelése.
  2. Valós idejű adatkérő modul módosítatlan Redmine és Trac rendszerekkel való kapcsolathoz: a jelenlegi rendszer használata során kiütköző legnagyobb hátrány az, hogy az adatfeltöltés manuálisan történik. A rendszer üzemeltetői a produktivitás mérési kutatásokhoz szükséges adatokat egy eszmei időpontban az azt megelőző hétre statikusan rögzítik, vagyis későbbi változtatások az audit rendszerben nem látszanak. A nem egységes projekt költség monitorozó rendszerekből történő adatfeltöltés és a nem valós időben frissülő adatok torzulhatnak a lekért rendszerekben történő adatmódosítás esetén. A cél egy olyan interface kifejlesztése, mely valós időben, az adott rendszeren történt módosítás esetén a produktivitás mérő rendszer adatbázisát is konzekvensen megváltoztatja. További technológiai megvalósítási lehetőség lehet még (mely kisebb adatintegritási kockázattal jár) nem adat egyeztető interfacet, hanem valós idejű adat kiolvasó modult készíteni. A technológia és kockázatok felmérése, az ideális megoldás kiválasztása és elkészítése a vállalkozó feladata.
  3. Redmine rendszer frissítése: a korábbi kódbázis a Redmine 1.3-as verzióján alapult, azonban azóta verziót lépve a 2.1.2-es verzióra frissült. Az összes korábbi módosítás portolása, a módosítások helyességének ellenőrzése az új verzióra a megrendelés részét képezik.

Az 1-3 pontokban részletezett feladatok teljesítési határideje 2013. január 31.

  1. Költségkezelés bővítése, annak módosított, bővített adatbázis sémájának és új webes kezelőfelületeinek elkészítése, mind felhasználói, mind adminisztrátori oldalon:

· Fix költségek

· Dologi kiadások

· Utazási kiadások

· Kiadások kalkulálása a projektekhez

· Riportok fejlesztése: költség és munkaidő diagramok megjelenítése (oszlop diagram, torta diagram)

  1. Lekérdezések fejlesztése, új webes kezelőfelületek és riport felületek:

· Adott időszakban legmagasabb költségű projekt

· Adott időszakban nem teljesülő munkaidő könyvelés, ennek elszenvedett pénzügyi vesztesége

· Adott időszakban túl magas/alacsony költségű (költségkerethez képest) projektek

· Költség nemek szerinti részletes költségriport, definiálható időszakra (ld. Költségkezelés pont)

  1. Jogosultságkezelési továbbfejlesztés:

· Adott jogosultsági csoportok más-más projekt adatokat (Wiki és diagram riportok) láthassanak. Jogosultsági csoportok szerinti munkaidő és projektköltség riportok, adatbázis manipulálási műveletek elrejtése/megjelenítése

  1. A Tanszék által fejlesztett szabadság kezelő modul integrálása az új kódbázisba (szabadság igénylés, engedélyezés, projektvezetői megtagadás kezelése, adminisztrálása, szabadságok költségeinek kalkulálása)
  2. Projekt hierarchiabeli költségek kezelése: jelzés, amennyiben szülő projekt költségeit kalkuláljuk, csak fő-szülő projekt költségeinek megjelenítése, gyermek projektek költségeinek eliminálásával
  3. Kettős bejelentkezés (PHP riport felületek és Redmine rendszer) megszüntetése, SSO (singe-sign-on) alkalmazása a különálló riport és az integrált Redmine felületek felett.

A 4-9 pontokban részletezett feladatok teljesítési határideje 2013. április 1.

  • A megrendelő a vállalkozó részére átadja a továbbfejlesztett rendszer teljes forráskód bázisát.
  • A vállalkozó sem az átadott sem az újonnan kifejlesztett egységeket üzleti célra, továbbértékesítésre nem használhatja fel.
  • Vállalkozó vállalja, hogy saját fejlesztéseit obfuszkálatlan forráskódként adja át a Tanszék számára, lemondva annak mindennemű további jogáról.


Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a kiírás szerinti feladatokra mindösszesen nettó Ft+Áfa formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a szolgáltatással kapcsolatosan felmerülő költségre.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevőnek a munka során a mérő rendszer megtervezésében fejlesztésében és gyártásában kompetenciákkal kell bírnia.

Igazolási mód: Ajánlattevő mellékelje az alábbiakat:

- Technológiai leírás a megvalósításról (folyószöveg, programozási nyelvek megnevezése, kompetencia igazolása referenciákkal)

- Ütemterv, az ajánlat egyes pontjainak erőforrás igénye, becsült elkészítési dátum (Gantt diagram)

- Teszt terv, tesztelői kompetencia igazolása (rövid, folyószöveges leírás)


Fizetési mód: Nyertes ajánlattevő a szerződéses időszak alatt teljesítés igazolás után, az 1-3. pontban részletezett feladatok elvégzését követően 1 db részszámla (a bruttó vállalkozói díj 50%-áról), majd a szerződés teljesítését követően 1 db végszámla (a bruttó vállalkozói díj 50%-áról) benyújtására jogosult, melyet a SZTE a számla kézhezvételét követő 60 napon belüli fizetési határidővel átutalással teljesít.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Havasi Ferenc, tanársegéd SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport
Szoftverfejlesztés Tanszék, tel: +36 (62) 544-143, +36 (62) 544-000/4143
+36 (62) 546-396, +36 (62) 544-000/6396, fax:

email: havasi@inf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: H-Lab Nonprofit Kft., 6782 Mórahalom, Fesztivál köz 1.
Nyertes ajánlati ár: 6 337 500,-Ft+ÁFA