Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ01630
A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR részére „MSZ EN ISO 9001:2009 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszeraudit.”
2012. október 24.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ01630

Ajánlattételi határidő: 2012. október 30 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától 2014. december 31-ig. Megrendelő előteljesítést elfogad. .

A beszerzés rövid ismertetője:

Ø

  • MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerre kiterjedő minősítő audit, valamint az ezt következő két évben évente 1-1 felügyeleti audit lefolytatása Ajánlatkérőnél.
  • A minősítő audit tervezett időpontja 2012. december hónap. Ajánlatkérő az audit pontos időpontjáról előzetes egyeztetést kezdeményez nyertes Ajánlattevővel, az eredményhirdetést követően.
  • A 2013. évi felügyeleti audit tervezett időpontja: 2013. december
  • A 2014. évi felügyeleti audit tervezett időpontja: 2014. december
  • Ajánlatkérő a tanúsítványt magyar és angol nyelven kéri.

 

Ajánlatkérő 2012. október 10-i időpontban az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
  • Alkalmazotti létszám: 132 fő,
  • Telephelyeinek száma: 1
  • Minőségirányítási rendszerének hatálya: könyvtári tevékenység,
  • Rendszerbevezetés időpontja: 2011. november 28.
  • Dokumentációs rendszer felépítése: Minőségpolitika, Vezetői nyilatkozat, Minőségirányítási Kézikönyv, Minőségirányítási Eljárás-utasítások, Belső szabályzatok, Bizonylatok,
  • Ajánlatkérő jelenleg még nem rendelkezik tanúsított irányítási rendszerrel,
  • Ajánlatkérő műszaki tervezést és fejlesztést folytat az informatikai megvalósítások területén.

 

Az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményei közül Ajánlatkérő a minőségirányítási rendszerében, illetve a szolgáltatási tevékenységeinek folyamataiban az alábbi kizárásokat alkalmazza:

  • 7.5.2 Az előállítás és a szolgáltatásnyújtás folyamatainak érvényesítése (validálása)
  • 7.6 Megfigyelő- és mérőeszközök

 

Az SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR legfőbb feladatai:

  • a felsőoktatási központi könyvtár,
  • az I. osztályba sorolt tudományos nagykönyvtár,
  • az egyetemi könyvtár,
  • az országos feladatkörű szakkönyvtár.

 

Az SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR legfőbb feladatrendszere:

  • Az Egyetemen folyó oktatás és kutatás valamint tanulmányi munka és önművelődési tevékenység támogatása céljából rendszeresen gyarapítja hagyományos és nem hagyományos (elektronikus) dokumentumokból és információ forrásokból álló állományát, tehát a rendelkezésre álló források nagyságától meghatározottan beszerzi:

- az Egyetemen képviselt humán-és társadalomtudományok, élettudományok, élettelen természettudományok és mérnöki tudományok, a kapcsolódó alkalmazott és határtudományok szakirodalmát és információ forrásait,

- az általános és több tudományterülettel foglalkozó műveket,

- az egyetemi oktatás során felhasznált magyar és külföldi szépirodalmat,

- az egyetemtörténeti dokumentumokat és a régióhoz kapcsolódó helytörténeti szakirodalmat,

- az egyetemi közművelődési célokat szolgáló dokumentumokat.

  • Szervezi és fenntartja az állomány bibliográfiai ellenőrzést biztosító feltárását.
  • A könyvtári műveletek hatékony végzéséhez, a külső információforrások eléréséhez a legkorszerűbb információs technológiák alkalmazására törekszik.
  • A könyvtárat használók számára egyenlő esélyeket adó modern hozzáférést biztosít a saját állományához, a belső és külső információ forrásokhoz.
  • Az állomány és az információk eléréséhez és használatához rendszeres szaktájékoztatást biztosít, különös tekintettel a felhasználó tudományos kutatási, oktatási vagy tanulmányi céljaira, egyéni igényeire.
  • Az Egyetem hallgatói számára biztosítja az őket hallgatói jogukon megillető információgyűjtés, - hozzáférés könyvtári lehetőségeit.
  • Az oktató, kutató, valamint tanulmányi munkához szükséges szakirodalom és információ minél teljesebb szolgáltatása érdekében együttműködik más könyvtárakkal és felsőoktatási intézményekkel.
  • Olyan szakembereket alkalmaz, akik felkészültek és elkötelezettek az Egyetemi Könyvtár feladatainak teljesítésére.
  • Az egyetemi oktatómunkában közvetlenül is részt vesz az új és hagyományos információforrások területén a felhasználóképzésben, az oktatásban használt - elsősorban a digitalizált - segédanyagok készítésében és szolgáltatásában (e-learning), a könyvtáros-informatikus képzés szakmai hátterének kiegészítésében, a gyakorlati oktatás terepének biztosításában.
  • A város és a régió szakemberei számára nyilvános könyvtárként a könyvtári alapszolgáltatások biztosítja.

 

A SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR alapadatai a következők:

A szervezet teljes neve: SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KLEBELSBERG KUNO KÖNYVTÁRA

A szervezet rövidített neve: SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR

Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.

E-mail: igazgatas@bibl.u-szeged.hu

WEB: www.bibl.u-szeged.hu

Első számú vezető: dr. Mader Béla főigazgató

Minőségirányítási referens: dr. Keveházi Katalin

Minőségirányítási asszisztens: Megyesi Dóra

 



Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ajánlati árat a kiírás tárgyát képező feladatokra az alábbi formában kérjük megadni:

 

 

Nettó Ft

Bruttó Ft

2012. évi minősítő audit díja

 

 

2013. évi felügyeleti audit díja

 

 

2014. évi felügyeleti audit díja

 

 

Mindösszesen:

 

 

 

Ajánlatkérő a kiírás tárgyát képező feladatokra mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni. Ajánlatkérő egyéb költségtérítést nem nyújt, az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden az elvégzendő feladatok kapcsán felmerülő költségre. Ennek megfelelően Ajánlattevő minden felmerülő költségét (regisztrációs díj, dokumentációvizsgálat, útiköltség térítés, stb.) kalkulálja be az évenkénti auditok díjába.

Figyelem! Előauditra ajánlatkérő nem tart igényt, amennyiben ez az Ajánlattevő részéről nem kötelező elem a rendszertanúsítás során.


További információk:

Alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő rendelkezzen NAT vagy azzal egyenértékű szervezet által kiállított érvényes akkreditációval tanúsítási tevékenységre. Nyertes ajánlattevőnek a szerződés teljes időtartama alatt rendelkeznie kell, vagy fenn kell, hogy tartsa az érvényes NAT vagy azzal egyenértékű szervezet által kiállított akkreditációját tanúsítási tevékenységre.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a jelenleg érvényes NAT vagy azzal egyenértékű szervezet által kiállított akkreditációját igazoló okirata másolatát

  • Ajánlattevő rendelkezzen az elmúlt három évből (2009, 2010, 2011) egy 100 fő feletti szervezet vagy intézmény minőségirányítási rendszertanúsításra vonatkozó referenciával.

Igazolási mód: Ajánlattevő nyilatkozata a referenciáról, legalább a következők feltüntetésével: szerződést kötő fél, szerződés tárgya, szervezet létszáma, teljesítés ideje, referenciát adó személy neve és elérhetősége, valamint a szerződés teljesítése az előírásoknak megfelelően történt-e.


Fizetési feltételek: Nyertes ajánlattevő a szerződésben vállalt feladatok teljesítését követően évente 1 db számla benyújtására jogosult, melyet a SZTE a számla kézhezvételét követő 60 napos fizetési határidővel átutalással teljesít.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Keveházi Katalin dr., általános főigazgató-helyettes SZTE Klebelsberg Könyvtár, tel: +36 (62) 546-662, +36 (62) 544-000/6662, fax:

email: Katalin.Kevehazi@bibl.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Certop Termék és Rendszertanúsító Ház Kft., 6720 Szeged, Arany J. u. 7.
Nyertes ajánlati ár: 600 000,-Ft+ÁFA