Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ01584

MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „SZTE TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék részére egyedi szoftver kifejlesztése.”
2012. október 03.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ01584

Ajánlattételi határidő: 2012. október 15 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: 2012. december 1.

A beszerzés rövid ismertetője:

A Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi tanszéke számára olyan egyedi szoftver kifejlesztése, mellyel előre meghatározott pontokban épületeket és növényzetei adatokat tartalmazó fájlok alapján az SVF érték számítható. Az eredményt shapefile fájlokban tárolja a program. A programmal szemben elvárás, hogy platform független legyen.

A pontos feladatot Ajánlatkérő rendszeres konzultációk során kívánja egyeztetni a nyertes Ajánlattevővel, mivel annak egyes részletei nem láthatók előre.

Az elkészítendő program főbb paraméterei:

Win7 és Linux kompatibilis. Kezelőfelületén minden input adat, szükséges paraméter megadható. Futtatás innen indítható. A kezelőfelület mellett lehetséges a parancssorból való futtatás, ekkor egy szöveges állományból kell beolvasni azokat a beállításokat, amit a kezelőfelületen kellet volna megadni. Több processzoron történő futtatás. Az outputok mentése merevlemezre lehetőség szerint azonnali, vagy bizonyos számú számításonként történjen.

A program a számításokhoz szükséges adatokat (domborzat, épületek, növények) raszteres (pl. ASCII raster) valamint Shapefile formátumokban olvassa be, vagy a beolvasott állományokból számolja ki. A számításokat meghatározott pontokra végzi, a pontokat Shapefile, .txt fájlokból olvassa ki, vagy automatikusan generálja.

Az input adatokkal megkapott pontok mindegyikéből egy megadott szögértékenként haladva a program meghatározza, hogy egy irányban egy vonal mentén (egy adott távolságig) milyen magas épületek illetve növények vannak. Meg kell határozni a pont és a vonal-épület, vonal-növény metszéspont relatív magasságát és távolságukat. Ha meg van adva domborzat, akkor azt is figyelembe kell venni. Ki kell számolni az emelkedési szöget az előbbi két adatból. Az így megkapott szögértékek szolgálnak a számolás alapadatának. A számítás ezt követő elvi részei a konzultációk során kerülnek ismertetésre. Végül a végeredményt és néhány származtatott paramétert kell kiírni fájlba.

Fontos szempont, hogy a programkód jól dokumentált és fejleszthető legyen, hiszen a projekt keretében a szoftver bővítése, továbbfejlesztése is be van ütemezve.

A munka tervezett időtartama 140-160 munkaóra, amit 2012 december 1-ig kell teljesíteni, illetve az elkészült programkódot és dokumentációját átadni.

Vállalkozó a kifejlesztett eszköz forráskódjait és működő binárisát megrendelőnek átadja, valamint lemond a termék további mindennemű értékesítési és forgalmazási jogáról.

Pályázati forrás: OTKA PD 100352, „A városi felszíngeometria klimatológiai célú felmérése a növényzet figyelembevételével Városklíma, felszíngeometria, égboltláthatóság, felszínérdesség” című projekt.



Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét a szoftver kiírás szerinti kifejlesztésére mindösszesen nettó Ft+Áfa formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a szoftver kifejlesztésével kapcsolatosan felmerülő költségre.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő rendelkezzen legalább 3 éves szakmai tapasztalattal szoftverfejlesztés, programozás területén.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy rendelkezik a fenti szakmai tapasztalattal.

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 3 év során legalább 1 db szoftver kifejlesztéséről.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

  • Ajánlattevő rendelkezzen városklimatológiai adatok feldolgozásával kapcsolatos tapasztalattal, vagy vonjon be a teljesítésbe olyan szakembert, aki rendelkezik ilyen tapasztalattal.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot legalább 1 db elvégzett munkáról, amelynek során megszerezte a fenti tapasztalatot. Vagy mutassa be a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberét önéletrajza csatolásával, melyből egyértelműen kiderül a fenti tapasztalat, valamint csatolja a szakember nyilatkozatát, a teljesítésben való részvételéről.

Fizetési mód: Nyertes ajánlattevő a szolgáltatásról 1 db számlát nyújthat be, melyet a SZTE teljesítésigazolást követően, a számla kézhezvételétől számított 30 napon belüli fizetési határidővel, átutalással teljesít.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Gál Tamás dr., tanársegéd SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport
Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék, tel: +36 (62) 343-172, +36 (62) 544-000/3172
+36 (62) 544-624, +36 (62) 544-000/4624, fax:

email: tgal@geo.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: INNOMEDIO Kft., 6722 Szeged, Bokor u. 18.
Nyertes ajánlati ár: 720 000,-Ft+ÁFA