Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ0081

MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet. A beszerzés tárgya: TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0025 számú, „Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület mesterszakjaihoz” című pályázat kapcsán felmerülő, „Továbbképzések szervezése egyetemi oktatóknak” tárgyú szolgáltatás.

2012. március 14.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ0081

Ajánlattételi határidő: 2012. 03. 27. 11 óra

Szerződéses időszak: A szerződés aláírásától számított 2012. május 30-ig tartó időszak. Ajánlatkérő előteljesítést elfogad.

A beszerzés ismertetése:

A felsőoktatásban a nagy létszámú évfolyamok, a tömegképzés megjelenése, az információs technológiák terjedése más oktatási módszereket kíván, mint évtizedekkel ezelőtt. Ugyanakkor a felsőoktatásban jelenleg oktatók jelentős része diszciplináris szakokon végzett, és nem rendelkezik tanári diplomával. Ennek következtében az ő körükben csak korlátozott mértékben terjedtek el a legújabb oktatástechnikai módszerek, ami szükségessé teszi szervezett keretek között folyó továbbképzésüket. Az elmúlt időszakban csak esetleges volt a felsőoktatásban tevékenykedő oktatók továbbképzése, amely a következő problémákkal járt:

- a nem tanári végzettségű kollégák nem ismerték a legmodernebb oktatás-módszertani eszközöket;

- az oktatók csak korlátozottan ismerik a digitális írástudással kapcsolatos ismereteket, kevésbé voltak képesek alkalmazni az önálló hallgatói munkavégzés és a csoportos munkaszemléletű tevékenységek módszerét.

A projekt keretében a következő továbbképzések valósítandók meg.

Ajánlattevő feladata az alábbi továbbképzések megszervezése:

1. Tananyagfejlesztők képzése – digitális írástudás

A továbbképzés 1 napos, minimum 6 előadással, mely a végén tanúsítvánnyal záródik.

A tananyagfejlesztésben résztvevő szerzők képzése, a legújabb digitális tananyag-fejlesztési és IKT technikákra, hogy ezeket az ismereteket a készülő tananyagba be tudják építeni.

Tervezett ideje: 2012. március 19. – április 15. között – javasolt időpont: március 29. csütörtök, vagy április 5. csütörtök

Tervezett létszám: minimum 30 fő. Az összes SZTE-s tananyagfejlesztő, akár vezető szerző, akár résztvevő beiskolázandó.

2. Oktatók képzése – új módszertanok, egyéni tanulás, hallgató-orientált egyetem

A továbbképzés 1 napos, minimum 6 előadással, mely a végén tanúsítvánnyal záródik.

Általában az oktatók képzése a korszerű oktatás módszertani ismeretekre, az egyéni, önálló valamint a csoportos tanulási formák megismertetése. Szemléletváltás megkísérlése a hallgató orientált képzés irányába, amely elősegíti a kompetencia-alapú oktatás elveinek minél nagyobb mértékben történő alkalmazását.

Tervezett ideje: 2012. április-május – javasolt időpont: egyeztetés után, április 15-május 15 között.

Tervezett létszám: minimum 30 fő. A továbbképzés résztvevői a tananyagfejlesztők, az egyetem oktatói.

Az ajánlattevő feladatai:

- A projektmenedzsmenttel együttműködve kialakítja a képzések konkrét tematikáját, megkeresi és felkéri a megfelelő előadókat,

- összeállíttatja a képzések anyagát, elektronikus (bemutató), illetve 8-10 oldalas szöveges változatban,

- szervezi a jelentkeztetést és regisztrációt,

- a menedzsmenttel egyeztetve SZTE-n belüli helyszínt biztosít a képzésekhez,

- a képzésnek megfelelő multimédiás környezetet és segédszemélyzetet biztosít a helyszínen (interaktív tábla, számítógépes kabinet, rendszergazda)

- lebonyolítja a képzéseket, (szendvicsebéd, kávé, üdítő biztosításával)

- elkészíti a továbbképzést elvégzők tanúsítványait

Alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 24 hónap során minimum 1 db workshop, vagy továbbképzés megszervezéséről, melyet a SZTE oktatói/munkatársai számára bonyolított le.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

  • Ajánlattevő rendelkezzen 3 év tapasztalattal a rendezvények, vagy képzések szervezése terén.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy rendelkezik a fenti szakmai tapasztalattal.

  • Ajánlattevőnek nem lehet a Szegedi Tudományegyetem felé fennálló, lejárt fizetési kötelezettsége.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy nincs fennálló, lejárt fizetési kötelezettsége a Szegedi Tudományegyetem felé.

Maximális keretösszeg (nettó Ft): Képzésenként 1.066.000 Ft, azaz összesen 2.132.000 Ft

Figyelem! Ajánlatkérő a keretösszegnél magasabb ajánlati árat nem tud elfogadni.

Bírálati szempontok:

1) Ajánlati ár: ……….,- nettó Ft+Áfa súlyszám: 5

Ajánlatkérő a 2 db továbbképzés megszervezésére mindösszesen megadott nettó árakat fogja értékelni.

2) Ajánlattételi határidőt megelőző 24 hónap során megszervezett képzések, workshopok száma, melyet a SZTE oktatói/munkatársai számára bonyolított le:

………. db súlyszám: 2

Figyelem! Ajánlattevő sorolja fel ezeket a képzéseket, workshopokat.

3) Ajánlattevő szervezett-e uniós projekt keretében a SZTE oktatói/munkatársai részére képzést, workshopot: igen, vagy nem súlyszám: 1

Figyelem! Ajánlattevő adja meg az uniós projekt címét és azonosító számát, melynek keretében a képzést, workshopot szervezte.

Ajánlatkérő az igen válaszra 10 pontot, a nem válaszra pedig 0 pontot ad, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal.

Ajánlattevő az összességében legelőnyösebb ajánlatot hirdeti nyertesnek.

Pontozási szabályozás:

Az adott szempont szerinti legkedvezőbb értéket elérő ajánlattevő 10 pontot kap, míg a többi az ajánlatához képesti arányosított pontot, mely felszorzásra kerül a súlyszámmal. Az egyes szempontok szerint kapott pontértékek összeadását követően a legtöbb pontot kapott ajánlattevő a nyertes.

Fizetési feltételek: A szolgáltatás díja átutalással, egy összegben kerül kifizetésre 30 napos fizetési határidővel.

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szolgáltatás Szervezési Iroda, 6722 Szeged, Szentháromság u. 34. 3. emelet 35. iroda, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen (kuczora.attila@gmf.u-szeged.hu) keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett határidőre történő megküldéssel.

Amennyiben e-mailen keresztül történik az ajánlat eljuttatása, akkor a levél „Tárgyánál” kérjük feltüntetni az eljárás sorszámát.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán irodavezető

SZTE GMF Szolgáltatás Szervezési Iroda

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Dr. Varga Zsuzsanna

Tel.: 62/544-808; 62/546-797

vzs@physx.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

A pályázat nyertese: Proko Kft., 6720 Szeged, Feketesas u. 19-21.
Vállalási ár:
2.048.000,- Ft+Áfa