Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ0080.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet. A beszerzés tárgya: TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 számú,”Kutatóegyetemi Kiválósági Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen”, című pályázatban felmerülő „Repülési idő elektron spektrométer kifejlesztése.”

2012. március 13.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ0080.

 

Ajánlattételi határidő: 2012. 03. 26.  10 óra

 

Teljesítési határidő: a működőképes detektor átadásának határideje 2012. július 31.

 

A szolgáltatás tárgya, feladatok rövid leírása

 

XUV impulzusok karakterizálására alkalmas fotoionizáción alapuló elektron-spektrométer fejlesztése:

 

Az attoszekundumos (1 as = 10-18s) impulzusok annyira rövidek, hogy semmilyen fizikai folyamattal nem lehet megmérni a hosszukat az idő tartományban. Ennek áthidalása érdekében az impulzusok spektrumát mérik, amiből vissza lehet következtetni az időtartamra. Az impulzusok spektruma az XUV tartományba esik, ami miatt a spektrum mérése új, innovatív megközelítést igényel, melyben egyeduralmat élveznek a fotoionizáción alapuló elektron spektrométerek.

A repülési idő elektron-spektrométer esetében egy adott távolság megtételéhez szükséges repülési időt mérjük a fotoelektronok energiájának függvényében. A detektor alkalmas az impulzus spektrális komponenseinek intenzitásának és fázisának mérésére, mely utalhat az impulzus időbeli hosszára. AZ SZTE-TTIK Optika és Kvantumelektronika tanszéke egy ilyen spektrométer tervezésére és a deszkapéldány megépítésére tart igényt K+F szolgáltatás formájában.

A szolgáltatás magába foglalja a detektor megtervezését, az építőelemek beszerzését, összeszerelését és a detektor tesztelését. Az elkészült és üzemképes detektornak a következő feltételeket kell kielégítenie:

 

1) Az XUV sugárzás terjedésének biztosítása miatt a rendszerben 10-3 mbarnál kisebb nyomást elérni, míg a detektornál ez az érték 10-7 mbarnak felel meg.

2) Megfelelő elektronikával biztosítani a spektrum gyorsabb felvételéhez 100 ps felbontású multistop detektort.

3) A keltett fotoelektronok gyűjtési tartománya a repülési cső tengelyétől mért 10° félszögű kúp kell legyen, illetve könnyen átalakítható kell legyen egy Magnetic Bottle Electron Spectrometerré (MBES), erős elektromágnesek hozzácsatolásával.

4) A detektálandó fotoelektronok mozgási energiája (a gáz ionizációs potenciálján felül) legyen 2eV és 60 eV között. A jobb feloldóképességhez retardációs feszültség alkalmazásának lehetőségét biztosítani kell.

5) A rendszer energia-feloldása a teljes tartományban legyen jobb, mint 100 meV.

6) A célgáz (nemesgázok) beeresztése tűszelepen történjen, aminek pozíciója 0,1 mm pontosságal állítható kell, hogy legyen.

7) Meg kell oldani a spektrométer mozgathatóságát 3 független irányban. Durva beállításhoz a spektrométer rögzíthető kerekekre legyen szerelve.

8) Az ionizáló nyaláb magassága a talajtól kb. 100 cm. Reprodukálható mozgathatóságra van szükség a függőleges +-10 cm tartományban, a spektrométer hossztengelye mentén +-20 cm, illetve a rá merőleges másik vízszintes irányban +-5 cm tartományban, 1 mm pontossággal.

9) A Föld mágneses mezejének árnyékolását a kamra belsejében μ-metállal kell megoldani.

 

A berendezés üzemeltetéséhez szükséges vákuum mérőfejeket (2 db ionizációs és 3 db piráni), a vezérlő számítógépet és a 2 db turbó (>300 l/s) és olajmentes elővákuum szivattyút a megrendelő biztosítja.

 

Teljesítési határidők:  1. feladat: tervezés. Szerződés megkötésének időpontjától számított 1 hónap 

2. feladat: a deszkapéldány megépítése, határidő 2012. június 30.

  3. feladat: a berendezés specifikációinak bemérése határidő: 2012. július  31.

 

Ajánlattevő adja meg az alábbi ajánlati árat:

1.) XUV impulzusok karakterizálására alkalmas fotoionizáción alapuló elektron-spektrométer fejlesztése specifikáció szerint:

1. feladat: tervezés. ………..nettó Ft+Áfa/db

2. feladat: a deszkapéldány megépítése ………..nettó Ft+Áfa/db

3. feladat: a berendezés specifikációinak bemérése………..nettó Ft+Áfa/db

Összesen: ………..nettó Ft+Áfa/db

 

Maximális keretösszeg (nem kötelező megjelölni): 18.000.000,-Ft+ÁFA

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

1.) Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 36 hónap időszakban végzett már XUV impulzusok karakterizálására alkalmas fotoionizáción alapuló elektron-spektrométer fejlesztést.

· Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

2.) Ajánlattevő rendelkezzen legalább 2 fő fizikus vagy műszaki felsőfokú végzettségű, főállású szakemberrel

Igazolás módja: Ajánlattevő csatolja a szakemberek technikai önéletrajzát, valamint a diploma másolatot.

 

Alkalmassági feltételek:

1.) Ajánlattevő rendelkezzen az elektron spektrométerek tervezésének tapasztalatával

 

Igazolás módja:

Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban igazolja tapasztalatát az elektron spektrométerek tervezésben.

 

Bírálati szempont: A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás a fent megnevezett feladatok ellátására.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania a detektor megtervezésére, az építőelemek beszerzésére, kivéve a fentiek szerinti, a berendezés üzemeltetéséhez szükséges vákuum mérőfejeket (2 db ionizációs és 3 db piráni), a vezérlő számítógépet és a 2 db turbó (>300 l/s) és olajmentes elővákuum szivattyút, melyeket a megrendelő biztosít.

(összeszerelésére és a detektor tesztelésre.)

Az üzemképes berendezés előírt feltételek teljesítésének bizonyítása.

 

Számlázási cím:Szegedi Tudományegyetem 

6720 Szeged, Dugonics tér 13.

 

Fizetési feltételek: Nyertes ajánlattevő a szerződéses időszak alatt teljesítésigazolás után, az 1. feladat elvégzését (tervezés) követően 1 db részszámla, majd a 2. feladat elvégzését követően (a deszkapéldány megépítése) teljesítésigazolás után 1 db részszámla, és a 3. feladat elvégzését követően (a berendezés specifikációinak bemérése) teljesítésigazolás után 1 db végszámla benyújtására jogosult, melyet a SZTE a számla kézhezvételét követő 30 napos fizetési határidővel átutalással teljesít.

Ajánlatkérő a fent megadott összesen ajánlati árat hasonlítja össze. 

 

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó aki

a)  Végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték.

b)  Olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tagja, vagy vezető tisztségviselője gazdasági, illetőleg szakmai tevékenységével kapcsolatban jogerős bírósági ítéletben megállapított bűncselekményt követett el, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesült; illetőleg olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tevékenységét a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 5. §-a (2) bekezdésének b), illetőleg g) pontja alapján a bíróság jogerős ítéletében korlátozta, az eltiltás ideje alatt, illetőleg ha az ajánlattevő tevékenységét más bíróság hasonló okból és módon jogerősen korlátozta.

c)  A közbeszerzési eljárásokban való részvételtől jogerősen eltiltásra került, az eltiltás ideje alatt.

d) Egy évnél régebben lejárt adó-, vámfizetési vagy társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségének nem tett eleget, kivéve, ha megfizetésére halasztást kapott.

e)  Korábbi – három évnél nem régebben lezárult – közbeszerzési és egyéb pályázati eljárásban hamis adatot szolgáltatott és ezért az eljárásból kizárták, illetőleg a hamis adat szolgáltatását jogerősen megállapították, a jogerősen megállapított időtartam végéig.

Figyelem! Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy a fenti kizáró okok hatálya alatt nem áll.

Figyelem! Kérem, hogy Vállalkozó az ajánlatával egyidőben nyújtsa be az alábbi nyilatkozatot.

 

A vállalkozó összeférhetetlenséget kizáró és egyben a teljesítés feltételeit igazoló nyilatkozata

 

Alulírott (....), mint a(z) (.......) képviseletére feljogosított személy kijelentem, hogy az általam képviselt vállalkozás és a Szegedi Tudományegyetem között (...)-án létrejött, (...) tartalmú kutatás-fejlesztési megállapodással kapcsolatosan nem áll fenn összeférhetetlenség, azaz

 

- egyfelől a feladat végrehajtásával összefüggésben a Vállalkozás egyetlen alkalmazottja sem kerül a Szegedi Tudományegyetemen közalkalmazottként dolgozó közeli hozzátartozójával irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba (a közeli hozzátartozó fogalmának értelmezésében a Munka Törvénykönyve 294. § (1) b) pontja az irányadó),

 

- másrészt a Vállalkozás egyetlen vezető tisztségviselője vagy felügyelő bizottsági tagja sem közalkalmazottja a Szegedi Tudományegyetemnek, illetve ha igen, akkor a Vállalkozásnál létesített eme jogviszonyára a Szegedi Tudományegyetemtől előzetes írásbeli engedélye van.

 

Kijelentem továbbá, hogy a fenti megállapodásban rögzített kutatási feladat elvégzéséhez Társaságunknál a szükséges erőforrás, technológia valamint eszköz- és műszerpark rendelkezésre áll, illetve amennyiben fentiek bármelyike részben vagy egészben hiányzik, akkor azt nem a Szegedi Tudományegyetemtől veszem bérbe.

 

Dátum, aláírás

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szeged, Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen (viszmeg.ivett@gmf.u-szeged.hu) keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett határidőre történő megküldéssel.

Amennyiben e-mailen keresztül történik az ajánlat eljuttatása, akkor a levél „Tárgyánál” kérem feltüntetni az eljárás sorszámát.

 

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: SZTE GMF Szolgáltatás Szervezési Iroda

Ifkovics Kálmán irodavezető ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

 

Szakmai kapcsolattartó neve, elérhetősége:Divéki Zsolt

 SZTE TTIK Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék

Telefon: +36 62 544-528

E-mail: diveki@titan.physx.u-szeged.hu

 

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szolgáltatásra. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

 

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Az eljárás eredménytelen.