Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ0077.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet. A beszerzés tárgya: II. generációs 5 literes biogáz fermentor tervezése.

2012. március 08.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ0077.

 

Ajánlattételi határidő: 2012. 03. 22. 10 00

 

A beszerzés ismertetése:

 

II. generációs 5 literes biogáz fermentor tervezése.

¨ Az egyeztetésre, jóváhagyásra bemutatásra kerülő előtervek és vázlatok felhasználói elfogadását követően kezdik meg a végleges változatú tervdokumentáció kidolgozását.

¨ Tervek elfogadására jogosult személy: Prof. Dr. Kovács Kornél  tanszékvezető egyetemi tanár

 

¨ A berendezés tervezésekor különleges figyelmet kell fordítani arra a felhasználói igényre, miszerint a saválló acél kivitelű reaktorelemek és alkatrészek nem rendelkezhetnek olyan részletekkel, kialakításokkal, amelyek nem vagy csak nehezen tisztíthatók illetve bárminemű hatást gyakorolhatnak a töltetben élő szervezetekre vagy befolyásolni képesek a kísérletek eredményét.

¨ A kialakítandó bioreaktor blokkszerű egység, amelyet a tervkészítés részét képező, saválló acél kivitelű, rögzített, billenthető vázszerkezeten kell elhelyezni.

¨ A berendezést robbanás biztos helyiségben helyezzük el a billenthető tartószerkezetre rögzíthető keverőműves reaktort valamint minden közvetlen beavatkozó szerelvény Rb-s kivitelű legyen.

¨ Tervezéskor a betöltésben-ürítésben, hőmérsékletszabályozásban, keverésben, gázbeadagolásban résztvevő, támogató-kiszolgáló egységek számára valamint a pH-értéket, redox-potenciált, hőmérsékletet, gázmennyiséget illetve a reaktorok működése szempontjából fontos más tényezőket érzékelő és jeladó műszerek illesztésére alkalmas kialakítású és elhelyezésű fogadó felületeket kell kialakítani a reaktortest egyeztetett pontjain.

¨ A szállításra kerülő, az irányítástechnikai rendszer egységeit és elemeit irányító és felügyelő PC képes kezelni a fenti érzékelők általi adatokat valamint alkalmasak befolyásolni azok működését. A keletkező információkat folyamatosan gyűjti, melyek bármikor lekérdezhetők és kiértékelhetők.

¨ A reaktorok működését követő és felügyelő érzékelők és beavatkozók észlelt adatait GPRS rendszeren juttatja el a kezelő munkahelyére.

¨  A kiszolgáló tartály, a szerelvények és a különleges kialakítású betöltő rendszer egy, a reaktortértől külön helyiségben kap helyet az erőátvitel-,  vezérlés- és az irányítástechnika elemeivel, alkatrészeivel és egységeivel együtt.

¨ A reaktort és a rendszer minden más gépészeti alkatrészét 1.4301 (AISI 304) minőségű saválló acél kivitelű alapanyagok, félgyártmányok alkalmazásával és beépítésével kell megtervezni, melyek hegesztéséhez AWS: 304L-Si kódjelű hegesztő anyagokat alkalmaznak.

¨ A gyártási tervekben előírásra kerül az elkészítendő hegesztési varratok mindegyikének síkba vagy ívesre történő elmunkálása, majd azt követően a fermentor elemek felületeinek kézi mechanikus technológiával történő kikészítésének szükségessége.

¨ Az álló elrendezésű reaktortest külső felületére elektromos fűtőpárna kerül, melynek hőszigetelését a saválló acél kivitelű védőhéj alá helyezendő hőszigetelő paplan biztosítja.

¨ A trapézos tömítő hornyokba transzparens kivitelű, FDA tisztasági minősítéssel rendelkező, transzparens szinű szilikon minőségű tömítő O-gyűrűket kell tervezni, amelyek a fermentor elemei közötti tömítettséget fogják biztosítani.

¨ A reaktortest és fedél  valamennyi technológiai csonkja és csatlakozó eleme DN10 - DN40 közötti méretű.

¨ A gyors- és biztonságos kezelést nyújtó TC-kivitelű csatlakozó rendszer elemei a hegtoldatos és/vagy tömlővéges karimák és a szorító bilincsek, melyek természetesen saválló acél kivitelűek.

¨ Előtervek és vázlatok beadásának határideje: 2012. április 20.

¨ Végleges tervdokumentáció elkészítésének határideje: 2012. május 18.

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 36 hónap időszakban közreműködött legalább 1 db laboratóriumi biogáz berendezés tervezésében és gyártásában.

· Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

 

Maximális keretösszeg: Nettó 4.000.000,-Ft

 

Számlázási cím: Szegedi Tudományegyetem 6720 Szeged, Dugonics tér 13.

 

Szállítási cím:

Szegedi Tudományegyetem TTIK

Biotechnológiai Tanszék

6726 Szeged, Közép fasor 52.

 

Bírálati szempont: A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.

Az ajánlati árnak tartalmaznia kell a végleges tervdokumentációhoz szükséges előtervek és vázlatok elkészítésének költségeit.

Fizetési mód: A szolgáltatás díja átutalással, egy összegben kerül kifizetésre a számla kézhezvételétől számított 30 napon belüli fizetési határidővel, banki átutalással, az Intézet által igazolt teljesítést követően.

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szolgáltatás Szervezési Iroda, 6722 Szeged, Szentháromság u. 34. 3. emelet 35. iroda, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen (viszmeg.ivett@gmf.u-szeged.hu) keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett határidőre történő megküldéssel.

Amennyiben e-mailen keresztül történik az ajánlat eljuttatása, akkor a levél „Tárgyánál” kérem feltüntetni az eljárás sorszámát.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán irodavezető

SZTE GMF Szolgáltatás Szervezési Iroda ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Prof. Dr. Kovács Kornél tanszékvezető egyetemi tanár

 SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék

  kornel@brc.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

 

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

 

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

 

Az eljárás nyertese: BioSpin Kft.

Vállalási ár: 3.850.000,-Ft+Áfa