Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PSZ0017

MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet. A beszerzés tárgya: Szegedi Tudományegyetem 2011. évi beszámolójának könyvvizsgálói auditja.

2012. január 12.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PSZ0017

Ajánlattételi határidő: 2012. 01. 24. 13 óra

 

A beszerzés ismertetése:

A Szegedi Tudományegyetem 2011. évi beszámoló helyszíni könyvvizsgálói auditja a Magyar Könyvvizsgálói Kamara standardja alapján. Az audit elkészítésének határideje 2012. február 27.

Figyelem! Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy kötelezettséget vállal a felhívásban lévő szerződéstervezet (1. sz. Melléklet) megkötésére és teljesítésére, melynek tartalmát megismerte és fenntartások nélkül elfogadja.

Szerződés tervezet elérhető itt: Szerzodestervezet

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő csatolja az utolsó kettő lezárt üzleti évre vonatkozó, saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámolóit (mérleg + eredménykimutatás benyújtandó, a kiegészítő melléklet nélkül) (amennyiben a letelepedése szerinti ország joga előírja közzétételét) Amennyiben az ajánlattevő letelepedése szerinti ország joga nem írja elő beszámoló közzétételét, ajánlatkérő elfogadja az ajánlattevő egyszerű, vagy könyvelője (könyvvizsgálója) által ellenjegyzett nyilatkozatát is az utolsó kettő lezárt üzleti év mérleg szerinti eredményéről (évenként megbontva)

Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha mindkét utolsó lezárt üzleti évében a mérleg szerinti eredménye negatív.

  • Ajánlattevő nyilatkozzon a 2009., 2010. és 2011. években közbeszerzés tárgyából (könyvvizsgálói szolgáltatás) származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről (évenként megbontva)

Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha az ajánlattevőnek és az alvállalkozónak együttesen a 2009., 2010. és 2011. években közbeszerzés tárgyából származó (könyvvizsgálói szolgáltatás) – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele átlagosan nem éri el az évi nettó 10 millió Ft-ot.

  • Ajánlattevő rendelkezzen legalább 2 fő, bejegyzett Magyar Könyvvizsgáló Kamarai tag könyvvizsgáló szakemberrel, akik közül

- legalább 1 fő „költségvetési minősítésű bejegyzett kamarai könyvvizsgáló”,

- 1 fő felsőoktatási intézménynél végzett auditban könyvvizsgálóként részt vett

(Az alkalmasságnak megfelelhet úgy is, hogy a 2 féle kompetenciával akár csak az egyik szakember rendelkezik, a másik szakember pedig legalább Magyar Könyvvizsgáló Kamarai tag könyvvizsgáló)

Igazolási mód: Mutassa be legalább 2 fő szakemberét, a szakember által aláírt önéletrajza és a kamarai hatályos bejegyzés igazolása csatolásával, aki a kiírás tárgyát képező szolgáltatást személyesen végzi. Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot legalább 1 db felsőoktatási intézménynél végzett könyvvizsgálói auditról, melynek tartalmaznia kell a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

· Ajánlattevő rendelkezzen szakmai felelősségbiztosítással, csatolja azt ajánlatához.

Figyelem! Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással.

 

Bírálati szempont: A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.

Figyelem! Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtani az ajánlattevő részére  a könyvvizsgálókra előírt jogszabályi és szakmai szabályok szerinti teljes szolgáltatás elvégzésére. Kiszállási díjat és minden egyéb a szolgáltatással kapcsolatos költséget az Ajánlattevő visel. Az auditra a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által elfogadott standardok az irányadók.

 

Fizetési feltételek: Ajánlattevő a könyvvizsgálói auditról teljesítés igazolást követően számlát nyújthat be, melynek az összegét a SZTE a számla kézhezvételétől számított 30 napos fizetési határidővel, banki átutalással egyenlíti ki.

 

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó aki

a) Végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték.

b) Olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tagja, vagy vezető tisztségviselője gazdasági, illetőleg szakmai tevékenységével kapcsolatban jogerős bírósági ítéletben megállapított bűncselekményt követett el, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesült; illetőleg olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tevékenységét a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 5. §-a (2) bekezdésének b), illetőleg g) pontja alapján a bíróság jogerős ítéletében korlátozta, az eltiltás ideje alatt, illetőleg ha az ajánlattevő tevékenységét más bíróság hasonló okból és módon jogerősen korlátozta.

c) A közbeszerzési eljárásokban való részvételtől jogerősen eltiltásra került, az eltiltás ideje alatt.

d) Egy évnél régebben lejárt adó-, vámfizetési vagy társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségének nem tett eleget, kivéve, ha megfizetésére halasztást kapott.

e) Korábbi – három évnél nem régebben lezárult – közbeszerzési és egyéb pályázati eljárásban hamis adatot szolgáltatott és ezért az eljárásból kizárták, illetőleg a hamis adat szolgáltatását jogerősen megállapították, a jogerősen megállapított időtartam végéig.

Figyelem! Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy a fenti kizáró okok hatálya alatt nem áll.

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szolgáltatás Szervezési Iroda, 6722 Szeged, Szentháromság u. 34. 3. emelet 35. iroda, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen (ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu) keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett határidőre történő megküldéssel.

Amennyiben e-mailen keresztül történik az ajánlat eljuttatása, akkor a levél „Tárgyánál” kérem feltüntetni az eljárás sorszámát.

 

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán irodavezető

SZTE GMF Szolgáltatás Szervezési Iroda

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Zsirosné Tácsi Ildikó gazdasági főigazgató-helyettes

SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság

foigazgatosag@gmf.u-szeged.hu

 

Az eljárás nyelve: magyar. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi teljesítésre. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

 

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

 

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

 

A pályázat nyertese: K-E-S Audit Kft.

Vállalási ár: 2.785.000,- Ft + ÁFA.