Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2011  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)
Ajánlattételi felhívás SZTE/2011/PSZ0144
Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság (továbbiakban Ajánlattevő) nyílt beszerzési eljárást hirdet. A beszerzés tárgya: SZTE biztosításaival kapcsolatban alkuszi tevékenység ellátása
2011. december 02.

Ajánlat sorszáma: SZTE/2011/PSZ0144

Ajánlattételi határidő: 2011. 12. 08. 11 óra

Szerződéses időszak: 2011. december 12-től határozatlan időszak

 

A beszerzés ismertetése:

A Szegedi Tudományegyetem alább felsorolt biztosításaival kapcsolatos alkuszi tevékenység ellátása.

Biztosítások: Vagyon biztosítás, tűz és elemi kár biztosítás

Általános felelősségbiztosítás

Munkáltatói felelősségbiztosítás

Környezetszennyezési felelősségbiztosítás

Szolgáltatás felelősségbiztosítás

Nagy értékű egészségügyi gép,- műszer biztosítás

Egészségügyi szakmai felelősségbiztosítás

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Casco gépjármű biztosítás

Egyéb biztosítás, ezután felmerülő biztosítás

Ajánlattevő az alkuszi tevékenységre vonatkozó jogszabályban foglaltaknak megfelelően az Ajánlatkérővel kötött megállapodás szerint végzi feladatait.

Főbb feladatok:

Ajánlatkérő egészségügyi szakmai felelősségbiztosítási szerződésének felülvizsgálata, javaslat a szerződés módosítására. Biztosítóval történő megállapodással a biztosítási díj csökkentése. Határidő: 2011. december 22.

Ajánlatkérő vagyonbiztosítási szerződéseinek és egyéb felelősségbiztosítási szerződéseinek felülvizsgálata. Közbeszerzési eljárás kiírásához szakmai specifikáció összeállítása. Határidő: 2012. június 30.

A közbeszerzési eljárásban szakértői tevékenység ellátása. Határidő: 2012. december 31.

Egyéb menet közbeni feladatok:

- Megbízó meglevő biztosításainak felülvizsgálata és a szükséges módosításokra vonatkozó javaslatok kidolgozása.

- A jelenlegi biztosítások és a jövőben jelentkező biztosítási igények feltárása az Ajánlatkérő gazdasági tevékenysége és vagyonszerkezetének átvilágítása révén, a szükséges teendők megtételére, az ésszerű kockázatgazdálkodásra vonatkozó javaslatok kidolgozása.

- Biztosítási ajánlatkérések, biztosítási szolgáltatások közbeszerzési eljárásainál a szakmai specifikáció kidolgozása. Beérkezett ajánlatok szakmai elbírálásában részvétel szakértőként.

- A biztosítási szerződések előkészítése, folyamatos karbantartása.

- Ajánlatkérőnek a biztosításból eredő kötelezettségeinek számontartása, fizetési kötelezettségek naptárszerű nyilvántartása.

- Az Ajánlatkérőhöz történő kiküldés előtt a biztosító által kiállított okmányok (kötvények, díjszámítások, számlák) ellenőrzése, azok összevetése az ajánlattal, illetve a megkötött szerződésekkel.

- Közreműködés a kárrendezésben az Ajánlatkérő érdekeinek maximális szem előtt tartásával. Biztosítási jogi képviselet ellátása.

- Féléves időszakonként jelentés készítése Ajánlatkérő részére a befizetett biztosítási díjakról, a káreseményekről és a befolyt kártérítésekről.

 

Ajánlattevővel szembeni alkalmassági feltételek:

  • Ajánlattevő rendelkezzen PSZÁF engedéllyel, ajánlatában adja meg az engedély számát.
  • Ajánlattevő rendelkezzen alkuszi tevékenységére vonatkozóan felelősségbiztosítással. Mellékelje a felelősségbiztosításának Számát.
  • Ajánlattevő rendelkezzen szegedi ügyfélszolgálati irodával, ahol szegedi ügyfeleinek alkuszi tevékenységet végez, adja meg az iroda címét, a vezető nevét elérhetőségét.
  • Ajánlattevő végezzen kiemelt ügyfelei részére kárrendezési segítségnyújtást. Adja meg ajánlatában ezen ügyfelek nevét, a kapcsolattartó telefon elérhetőségét.
  • Ajánlattevő rendelkezzen az ajánlattételi határidőt megelőző 5 évben legalább folyamatosan 24 hónap időszakra vonatkozó ügyfél megállapodással, ahol legalább 30 millió Ft éves vagyonbiztosítási díjú ügyfélnek végez biztosítási alkusz tevékenységet. Ajánlatában adja meg az ügyfél nevét, a kapcsolattartó telefon elérhetőségét.
  • Ajánlattevő mellékelje ajánlatához 60 napnál nem régebbi cégkivonatát (elektronikus forma  elfogadott).

Figyelem! A fenti alkalmassági feltételeket a tételenként megadott formában tartalmazza Ajánlattevő ajánlata.

 

Bírálati részszempontok:

 

1) Ajánlattevő adja meg, hogy az olyan ügyfél megállapodásainak darabszámát, amely az ajánlattételi határidőt megelőző 5 évben legalább folyamatosan 24 hónap időszakra vonatkozik és ahol legalább 30 millió Ft éves díjú vagyonbiztosítással rendelkező ügyfélnek végez biztosítási alkusz tevékenységet. Ajánlattevő nevezze meg ezen ügyfeleit a kapcsolattartó elérhetőségével.

1-2 ügyfél    4 pont

3-5 ügyfél    8 pont

5 fölötti ügyfél 10 pont

 

2) Felsőfokú végzettséggel és legalább 5 éves biztosítási alkuszi gyakorlattal rendelkező szakemberek száma. Ajánlattevő nevezze meg szakembereit végzettségükkel és szakmai gyakorlatukkal.

1-4 fő szakember   3 pont

5-9 fő szakember  5 pont

10 fő és afeletti szakember 10 pont

3) Az elmúlt 36 hónapban az 5 legnagyobb éves megtakarítást (az ügyfél szerződéses éves biztosítási díjában elért) realizáló alkuszi tevékenységének összes megtakarítása. Adja meg a megtakarítások összegét millió Ft-ban.

Megtakarítás összes Ft összege:

5 millió Ft-ig   4 pont

5-10 millió Ft-ig 8 pont

10-20 millió Ft-ig 12 pont

20-30 millió Ft-ig 16 pont

30 millió Ft felett 20 pont

 

4) Rendelkezik-e ISO, vagy azzal egyenértékű minőségirányítási rendszerrel?

Igen 5 pont

Nem   0 pont

 

5) Adja meg azon ügyfeleinek számát, akik biztosítási szerződéseiket közbeszerzési eljárás útján szerezték be és Ajánlattevő alkuszként részt vett ezen közbeszerzések lebonyolításában.

0 db közbeszerzés 0 pont

1-3 db közbeszerzés 10 pont

4 vagy annál több közbeszerzés 15 pont

 

6) Kiemelt ügyfelei kárrendezésének ügyintézésére biztosít megkülönböztetett figyelmet?

Nem:   0 pont

Egyablakos ügyfél kapcsolattartási rendszerrel

közvetlen az alkusznak bejelethető a kár. 3 pont

Kizárólagos egyedi e-mail címet biztosít a

kárerendezés kapcsolattartáshoz 3 pont

Kiemelt ügyfeleit biztosítási alkuszi tevékenysége

során a felmerült ügyletek alkalmával felkeresi 10 pont

 

7) Az ajánlattevő 100 milliós biztosítási érték feletti élő (szerződött) referenciái, a következő jellemzőkkel: partner neve, címe, a biztosítási nagyságrendje, ágazati illetve közintézményi besorolása (táblázatba foglalva).

1-2 referencia 3 pont

3-4 referencia 5 pont

4 referencia felett 10 pont

 

 

Értékelés: Ajánlatkérő a fenti 7 részszempont értékelésével az összes részszempont pontjainak összeadásával a legtöbb pontszámot elért ajánlatot hirdeti ki nyertesnek.

 

Fizetési feltételek: Ajánlattevő az alkuszi teendők elvégzését ellenszolgáltatás nélkül teljesíti az Ajánlatkérővel kötött Megállapodás alapján.

 

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó aki

a)  Végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték.

b)  Olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tagja, vagy vezető tisztségviselője gazdasági, illetőleg szakmai tevékenységével kapcsolatban jogerős bírósági ítéletben megállapított bűncselekményt követett el, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesült; illetőleg olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tevékenységét a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 5. §-a (2) bekezdésének b), illetőleg g) pontja alapján a bíróság jogerős ítéletében korlátozta, az eltiltás ideje alatt, illetőleg ha az ajánlattevő tevékenységét más bíróság hasonló okból és módon jogerősen korlátozta.

c)  A közbeszerzési eljárásokban való részvételtől jogerősen eltiltásra került, az eltiltás ideje alatt.

d) Egy évnél régebben lejárt adó-, vámfizetési vagy társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségének nem tett eleget, kivéve, ha megfizetésére halasztást kapott.

e)  Korábbi – három évnél nem régebben lezárult – közbeszerzési és egyéb pályázati eljárásban hamis adatot szolgáltatott és ezért az eljárásból kizárták, illetőleg a hamis adat szolgáltatását jogerősen megállapították, a jogerősen megállapított időtartam végéig.

 

Figyelem! Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy a fenti kizáró okok hatálya alatt nem áll.

 

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ellátási Főosztály, 6722 Szeged, Szentháromság u. 34. 3. emelet 35. iroda, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen (ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu) keresztül is pdf formátumban, a felhívásban közzétett határidőre történő megküldéssel.

Amennyiben e-mailen keresztül történik az ajánlat eljuttatása, akkor a levél „Tárgyánál” kérem feltüntetni az eljárás sorszámát.

 

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán főosztályvezető

SZTE GMF Ellátási Főosztály

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Resch József SZTE gazdasági igazgató

SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

resch.jozsef@med.u-szeged.hu

 

Az eljárás nyelve: magyar. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő referenciával és megfelelő gyakorlattal rendelkező szakembergárdával rendelkeznek. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

 

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

 

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

A pályázat nyertese: Pannon-Safe Kft.