Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2011  --  Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Ajánlattételi felhívás SZTE SZAKK/2011/KB0033

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ(továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A felhívás tárgya: Haematopatológiai konziliárus orvosi szolgáltatás

2011. december 02.

Ajánlat sorszáma: SZTE SZAKK/2011/KB0033

Ajánlattételi határidő: 2011.12.09. 16 00

A kezdés tervezett időpontja: 2012. 01. 15.

A felhívás rövid ismertetése:

1. Haematopatológiai konziliárus orvosi szolgáltatás

Leírás:

Általános információk:

Igénylő egység pontos megnevezése címe:

SZTE  Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pathológiai Intézet 6725 Szeged, Állomás u. 2.

 

Szolgáltatás tárgya, feladatok rövid leírása (részletes leírás mellékletként csatolandó):

 

Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ , mint megrendelő  a SZTE Pathologiai Intézete hosszú távon fenntartható, kiemelkedő színvonalú haematopatológiai diagnosztikai, valamint  haemopatológiai képzési tevékenységének biztosítása érdekében haematopatológiai konziliárust keres az alábbiak figyelembe vételével:

 

A konziliárus a megrendelő Pathológiai Intézetébe érkező, annak nyilvántartási rendszerében regisztrált, a szakma szabályainak megfelelően kezelt (rögzített, beágyazott, metszett, cito- és immunhisztokémiai eljárásokkal festett) előzetesen véleményezett diagnosztikus mintákat felhasználva az esetről morfológiai és immunmorfológiai értékelést, konzíliumi véleményt ad, és esetenként elvégzi a további szükséges immunhisztokémiai és molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat. A konziliárus a Megrendelő fekvőbetegei részére havonta 8-15 esetszám között (éves vizsgálatszám felső határa 180) haematológiai indikációjú kórszövettani vizsgálatokat végez. A konzílium során a konziliárus szegedi telephelyén, a megrendelő Patológiai Intézete által gyakorlatra kiküldött gyakornokkal/szakorvossal megvizsgálja a konzíliumi mintákat, és rendelkezik a diagnózis felállításához esetlegesen szükséges további immunhisztokémiai, ill. molekuláris vizsgálatokról.

 

Megrendelő vállalja a konzíliumi minták konziliárus szegedi telephelyére szállítását, és kötelezi magát, hogy a blokkok és metszetek küldésével kapcsolatosan felmerülő költséget megfizeti. A minták átadása-átvétele tételesen, darabszám szerint történik, és szükség esetén jegyzőkönyv rögzíti a mintákkal (preparátumokkal) kapcsolatos minőségi, vagy egyéb különleges észrevételeket. A felelősség a küldött minták vonatkozásában (anyagvétel, fixálás, beágyazás, festés. illetve immunhisztológiai jelölés minősége) a megrendelőt terheli

 

Konziliárus vállalja, hogy a konzíliumi véleményét és az ahhoz tartozó (általa elvégzett) vizsgálatok tételes listáját (kód és darabszám szerint) a megrendelő Patológiai Intézetébe folyamatosan eljuttatja, ahol a szerződés szerinti tevékenységet a megrendelő orvos informatikai rendszerében az Intézet rögzíti. Konziliárus a beküldött szövettani metszeteket és blokkokat a megrendelő költségére visszapostázza/visszajuttatja. Konziliárus köteles a klinikopatológiai konzíliumokba a megrendelő Patológiai Intézete által kiküldött gyakornokot/szakorvost bevonni. A konziliárus rendszeresen, havonta legalább egy alkalommal a megrendelő II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Haematologiai Osztálya bevonásával, a Patológiai Intézet mikroszkópizáló helyiségében onkoteam esetmegbeszélést tart.

 

A tevékenység SZJ száma: 85.14.1. Az elszámolás havonta, tételesen történik. Az elvégzett vizsgálatokat az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről rendelkező mindenkor hatályos 9/1993. (1.2.) NM rendeletben, valamint a többször módosított 43/1999. (Ill. 3.) Korm. rendeletben rögzített elvek figyelembe vételével a járóbeteg pontok alapján számolják el. A Felek az elvégzett vizsgálatok pontértékeit az adott szolgáltatásnak a finanszírozó által alkalmazott aktuális finanszírozási metodikája alapján határozzák meg.

Az elvégzett vizsgálatok elszámolhatósága - OENO-k: 29000-1db, 29050-5db, 29090-1db, 29400-1 db, ritkán a 29450-1 db kódok - a járóbeteg szakellátásra vonatkozó mindenkor hatályos SZABÁLYKÖNYV-ben foglalt kódolási szabályoknak megfelelően történik.

 

Az ajánlatok értékelése soronként, az ajánlati ár figyelembe vételével történik. Kérjük ajánlatukban tüntessék fel, hogy ajánlatuk mely sorra vonatkozik.

Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE SZAKK GH Logisztikai Osztály, Szeged, Semmelweis u. 8., személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Érvényes ajánlat eljuttatható e-mailen keresztül is pdf formátumban, a varjasi.otto@med.u-szeged.hu e-mail címre és határidőre történő megküldéssel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Varjasi Ottó ov. Logisztikai Osztály, ügyintéző: Molnár András előadó 62/545-645

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.